Keski-Suomen LP-hanke (lomituspalvelut)

Keski-Suomen maatalouslomituspalvelut ovat muuttuneet.

Keuruun, Hankasalmen ja Karstulan paikallisyksiköt ovat yhdistyneet 1.1.2017 alkaen Keuruun paikallisyksiköksi. Lomahallinnon päätoimipiste sijaitsee Keuruun kaupungintalolla.

Keski-Suomen LP-hanke on ollut tiiviisti muutoksessa mukana. Tavoitteena on luoda pilottihankkeena uusi toimiva, tasapuolinen ja avoin palvelumalli maatalousyrittäjien ja turkistuottajien lomituspalvelujärjestelmäksi.

Hanke kartoittaa aiemman toimintamallin heikkoudet ja vahvuudet, luotaessa muuttuvaan toimintaympäristöön soveltuvaa lomitusjärjestelmää. Syntynyttä mallia hyödynnetään valtakunnallisen itsehallintoaluemuutoksen toimintamallin luomisessa.

Tavoitteena on parantaa lomitusjärjestelmän hallinnoinnin tehokkuutta ja lisätä vuorovaikutusta järjestämisvastuussa ja toteuttamisvastuussa olevien tahojen välillä.
Hanke kehittää lomituspalveluja ostopalveluina tarjoavien yritysten toimintaa ja palveluja sekä edistää tarjottujen palvelujen hyödyntämistä.

Pilottivaiheen kokemuksia ja tuloksia hyödynnetään siirryttäessä maakunnalliseen hallintomalliin 2019. Hanke huomioi mahdollisen hallintorakenneuudistuksen mahdollisesti mukanaan tuomat velvoitteet ja rakennemuutokset sekä juurruttaa ne Keski-Suomen lomitusjärjestelmään.

Keski-Suomen LP-hankkeen rahoittajana on Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

Hankkeen hallinnoijana on Kehittämisyhtiö Keulink Oy.

Hankkeen kesto on 1.7.2016-28.2.2018

Hankkeen projektipäällikkö on Marjukka Kautto
Puh. 045-1338582
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.