Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Kansainvälisesti palkittu koulutusinnovaatio Yrityskylä aloittaa toimintansa lokakuussa Jyväskylässä. Talous ja nuoret TATin kehittämä Yrityskylä on kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisille suunnattu oppimiskokonaisuus työelämästä, taloudesta ja yhteiskunnasta.

Yrityskylä Keski-Suomen toimintaan osallistuu jatkossa lukuvuosittain yli 90 prosenttia Keski-Suomen kuntien kuudes- ja yhdeksäsluokkalaisista. Yrityskylä Alakoulussa kuudesluokkalaiset simuloivat yhteiskunnan ja yritysten toimintaa pienoiskaupungiksi rakennetussa oppimisympäristössä. Yrityskylä Yläkoulussa yhdeksäsluokkalaiset johtavat tiimeinä yritystä kansainvälisten markkinoiden pyörteissä.

Keuruun kaupunki on tehnyt sopimuksen Yrityskylän kanssa kolmeksi vuodeksi. Sopimuksen mukaan keuruulaiset kuudes- ja yhdeksäsluokkalaiset nuoret osallistuvat Yrityskylä Keski-Suomen toimintaan seuraavien kolmen vuoden ajan. Opettajille järjestetään koulutusta ja oppilaille oppitunteja sekä vierailut Yrityskylässä Jyväskylässä.

Yrityskylä Keski-Suomen toimintaa tukevat kuntien ja kaupunkien lisäksi yritykset ja säätiöt sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Varmistuneita yhteistyökumppaneita ovat Lidl, Martela, Mustankorkea, Neste Ralli (Akk Sports), Nordea, OP Koti, Valtra ja Yle. Yrityskumppanien avulla oppilaat pääsevät simuloimaan yhteiskunnan ja yritysten toimintaa aitojen esimerkkien kautta.

Lue lisää Yrityskylä Keski-Suomen konseptista ja toiminnasta Talous ja nuoret TAT:in tiedotteesta.

Lisää tietoa Yrityskylän toiminnasta Yrityskylän omilla kotisivuilla.

Jaa artikkeli Facebookissa