Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupungin tytäryhtiö Keulink Kiinteistöt Oy ostaa Kiinteistö Oy Hotelli Keurusselkä -nimisen yhtiön koko osakekannan. Asiaa on valmisteltu kuluvan vuoden aikana, ja sillä on Keuruun kaupungin konsernijohdon eli kaupunginhallituksen vahva tuki.

Sopimuksen tekijät Hotelli Keurusselän etuovella
Kuvassa vasemmalta: Kaupunginjohtaja Hannu Mars, yrittäjä Iris Mäkinen, Realtrust Oy:n toimitusjohtaja Juha Takala sekä Keulink Kiinteistöt Oy:n kiinteistöpäällikkö Iris Helin ja hallituksen puheenjohtaja Raimo Viitanen.

Keulink Kiinteistöt Oy on lisäksi solmimassa lunastussopimusta perustettavan yhtiön (Keurusselkä Hotels Oy) kanssa joka koskee kaikkia Kiinteistö Oy Hotelli Keurusselkä -nimisen yhtiön omistamia kiinteistöjä. Sopimus koskee kiinteistöjen lisäksi niillä sijaitsevia rakennuksia liittymineen (sähkö-, kaukolämpö- ja vesiliittymät).

Osakkeiden hankinnan lisäksi Keulink Kiinteistöt Oy sitoutuu teettämään tarvittavia huoltotoimenpiteitä ja kunnostuksia vuokralaisen kanssa yhdessä sovittavalla summalla. Lunastussopimuksen pääoma tulee olemaan sama kuin osakkeiden kauppahinta lisättynä peruskorjauksista sovittavalla summalla.

Yhtiön hallitus on kokouksessaan maanantaina 23.3.2020 päättänyt esittää Keuruun kaupungin konserniohjeen mukaisesti em. toimenpiteitä kaupungin konsernijohdolle kaupunginhallituksen kokouksessa 30.3.2020 saadakseen toimenpiteistä konsernijohdolta ennakkolausunnon.

Myyjänä on Hotelli Keurusselän viime vuodet omistanut Keskinäinen Työeläkevakuutus-yhtiö Elo. ”Olemme erittäin tyytyväisiä, että perinteikkään hotellikiinteistön omistajaksi löytyy vakaa paikallinen toimija”, sanoo Elon kiinteistösijoitusjohtaja Kati Kniivilä.

Elon neuvonantajana myyntiprosessissa on toiminut kiinteistöalan asiantuntijayritys Realtrust Oy. ”On hienoa, että hotellitoiminta käynnistyy taas ja vahvistaa Keuruun elinvoimaa. Uskon, että Keulink Kiinteistön omistamana ja toimialan tuntevan yrittäjän kautta alueen potentiaalia onnistutaan hyödyntämään tehokkaasti”, toteaa toimitusjohtaja Juha Takala Realtrust Oy:stä.

Hotelli Keurusselkä on perinteikäs lomahotellipaikka, jonka historia ulottuu aina 1940 -luvulle asti. Alueella on kaksi hotellirakennusta, vuonna 1972 rakennettu Päähotelli sekä vuonna 1949 valmistunut Lomahotelli. Hotellialue käsittää noin 10,8 hehtaarin maa-alueen, jolla on rantaviivaa yli 700 metriä. Rakennuskannalla on maisemallisesti ja paikallishistoriallisesti merkittäviä arvoja.

Perustettava yhtiö Keurusselkä Hotels Oy, toimitusjohtaja Iris Mäkinen:

”Yrityksen tavoitteena on pitkäjänteisesti lähteä kehittämään Hotelli Keurusselän ja matkailukeskuksen liiketoimintaa. Tukijalkoina tulee olemaan luonto, kulttuuri/taide, liikunta, Keurusselkä -järvi, viihde, ruoka/juoma, kokoukset, ryhmämatkat ja myös kansainväliset asiakkaat. Tulemme keskittymään liiketoiminnan tukijalkojen mukaisten laadukkaiden ympärivuotisten elämysten tuottamiseen ja markkinoimiseen valituille segmenteille. Haluamme tehdä vahvasti alueellista yhteistyötä eri toimijoiden kanssa koko Keurusseudulla ja Taidekaupunki Mänttä-Vilppulassa. Tavoitteenamme on tuottaa alueelle hyvinvointia, työllisyyttä sekä kehittää alueen matkailutarjontaa. ”

Keuruun kaupunginjohtaja Hannu Mars pitää nyt tehtävää kauppaa ja sopimusta merkittävänä Keuruun matkailulle. Keuruu on valmis ottamaan kesän matkailijat vastaan tulevana kesänä, ja uskomme että kotimaan matkailu elpyy nopeammin kuin ulkomaan matkailu. Hotelli tuo myös Pappilan Pidot Oy:n liikennöimälle siipirataslaiva Elias Lönnrotille tutun kohteen toiseksi satamaksi ja vahvistaa myös siten keuruulaista matkailuelinkeinoa.

Keuruun kaupunki haluaa antaa kiitokset alueen nykyiselle omistajalle, joka on vuoden omistajuuden aikana investoinut kohteeseen merkittävän summan. Keulink Kiinteistöt Oy ja uusi yrittäjä tulevat jatkamaan ennen kesäsesonkia ja sen jälkeen asiakasviihtyvyyttä parantavia investointeja kiinteistössä ja sen ympäristössä.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hannu Mars, puh. 040 6430 655 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Toimitusjohtaja Iris Mäkinen, puh. 0400 729 020 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Realtrust Oy, toimitusjohtaja Juha Takala puh. 050 574 8434 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Keulink Kiinteistöt Oy, kiinteistöpäällikkö Iris Helin puh. 045 133 8581 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Keulink Kiinteistöt Oy Yhtiö on perustettu vuonna 1999 .

Toiminnan tavoitteena on edistää Keuruun elinkeinoelämää ja monipuolistaa sen tuotantorakennetta auttamalla yrityksiä niiden toimintaan soveltuvien toimitilojen hankinnassa ja rakentamisessa.

Keulink Kiinteistöt Oy:n koko osakekannan omistaa Keuruun kaupunki.

Omien 15 teollisuuskiinteistön lisäksi Keulink Kiinteistöt Oy hallinnoi kaupungin omistuksessa olevaa kahta rakennusta, joissa on tuotannollista toimintaa. Lisäksi yhtiö toimii apuna muiden tahojen omistuksessa olevien tilojen vuokralaishankinnoissa ja tilojen muokkaa-misessa vuokralaisten käyttöön. Keulink Kiinteistöt Oy tiedottaa vapaista ja vapautuvista tiloista InvestKeuruu -sivustolla.

Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo on suuri suomalainen työeläkevakuuttaja. Huolehdimme, että asiakkaamme saavat ansaitsemansa eläkkeet. Autamme asiakasyrityksiämme menestymään ja vastaamaan muuttuvan työelämän haasteisiin. Suomalaisista yrityksistä joka kolmas ja yrittäjistä noin 40 prosenttia on valinnut Elon työeläkekumppanikseen.

Realtrust Oy tarjoaa laaja-alaista ja riippumatonta kiinteistöosaamista kiinteistöomistajille, rakennusliikkeille sekä toimitilojen käyttäjäyrityksille. Yhtiön palvelut ja kokemus kattaa liike- ja toimitilat, asunnot ja hoivakodit, julkishallinnon kiinteistöt sekä tonttialueet.

Jaa artikkeli Facebookissa