Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruulla sijaitsevan Santun talon taiteilijaresidenssitoiminta on käynnistynyt kesän 2020 osalta. Residenssissä työskentelee kesän aikana neljä taiteilijaa tai taiteilijaparia.

Vuoden 2020 Santun talon residenssihaussa oli kaksi painopistealuetta. Toisessa keskityttiin ympäristötaiteeseen. Siihen saatiin kuusi hakemusta ja residenssiin valittiin taiteilijapariskunta Outimaija Hakala ja Kalle Mustonen.

Ympäristötaiteen residenssijakson vuokrana toimii väliaikaisteoksena toteutettavaa ympäristötaideteos, joka sijoitetaan Vanhan Keuruun alueelle Santun talon läheisyyteen. Teos liitetään Keuruun kaupungin taidekokoelmaan. Keuruun kaupunki tarjoaa residenssitaiteilijalle teoksen materiaalit (puu, kivi tai molemmat), minkä lisäksi taiteilijat saavat tarvittaessa työkaluja ja apua niiden käyttöön kaupungin puutarhaosastolta. Keuruun kaupunki on varannut teoksen toteutukseen myös pienen tuotantotuen. Ympäristötaiteen residenssistä tiedotetaan tarkemmin heinäkuun alussa.

Muut residenssijaksot on tarkoitettu taiteilijan omaan työskentelyyn. Hakemuksia saatiin kaikkiaan kolme. Valintaperusteena painotettiin Keuruun museon vuoden 2020 teemaa ”Taide ja kulttuuri Keuruulla”.

Kesän 2020 Santun talon residenssitaiteilijoina työskentelevät:

touko-kesäkuu: Marita Erkkola-Järvinen
heinäkuu (ympäristötaiteen residenssi): Outimaija Hakala ja Kalle Mustonen
elokuu: Eija Keskinen
syyskuu: Ennisofia Salmela

Lisätietoja Santun talosta: www.keuruunmuseo.fi

Tiedustelut:

Soile Ollikainen
Museonjohtaja

Keuruun museo
Kangasmannilantie 4
42700 Keuruu
puh. 040 965 5567
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli Facebookissa