Kaupunki tiedottaa

Tämä sivu on tarkoitettu Keuruun kaupungin ajankohtaisille asioille kuten eri toimialojen tiedotteille ja artikkeleille sekä virallisille kuulutuksille. Oheiseen listaan on koottu 15 - 25 tuoreinta tiedotetta tai uutista. Julkisia kuulutuksia ei "varastoida" kotisivuilla, joten ne on luettavissa kotisivuilla vain tietyn, kuulutuksessa mainitun määräajan.   

Katso myös -sarakkeessa on linkki Keuruu Fan Club -facebook-sivustolle. Käypä lukemassa, mitä keuruulaiset ja Keuruuseen tykästyneet kirjoittelevat.

Myös Keuruun matkailutoimella on omat www- ja facebook-sivut Visit Keuruu, joihin löydät linkit Katso myös -sarakkeesta. Keuruun kaupungilla ei ole toistaiseksi omia facebook-sivuja.   

 

Keuruun kaupunki on kolmekymppinen

Keuruun kunnan muuttaminen kaupungiksi esiteltiin kunnanhallitukselle 1. huhtikuuta 1985. Keuruusta tuli kaupunki vuoden 1986 alussa samaan aikaan yhdeksän muun kaupungin kanssa. Näistä Keuruu oli asukasluvultaan toiseksi suurin.

Naapurikunta Multialta saapui kukkalähetys ja sähkeitä. Olipa myös multialaisia nuoria miehiä kokoontunut uudenvuodenyönä kunnanrajalle laulamaan onnittelulauluna uusille kaupunkilaisille laulua ”Olen kuullut on kaupunki tuolla”.

Keuruun keskusaukiolle kokoontui satoja ihmisiä juhlistamaan kaupungin syntymää. Kirkonkellot kumahtelivat ja ilotulitus räiskyi. Kunnantalo vaihtui kaupungintaloksi ja sen johdosta heti vuodenvaihtumisen jälkeen paperisuojus poistettiin kaupungintalosta kertovan nimikyltin päältä. Keuruun Pelimannit viihdyttivät yleisöä uudenvuodenpäivänä yläasteen salissa pidetyssä juhlassa.

Varsinaista kaupunkijuhlaa vietettiin samassa salissa tammikuun lopussa 1986. Juhlaan osallistui yli 900 ihmistä. Juhlapuhujana oli haapamäkisen syntyperän omaava pääministeri Kalevi Sorsa. Tervehdyksensä toivat myös maaherra Kalevi Kivistö, Paavo Pekkanen Suomen Kunnallisliitosta sekä Jukka-Pekka Alanen Suomen Kaupunkiliitosta. Juhlapuheissa nostettiin esille suuret matkailuhankkeet siipiratasalus Elias Lönnrot ja Haapamäen Höyryveturipuisto, joiden merkitystä kaupungin tunnetuksi tulemiselle ja kehittymiselle kehuttiin. Rautateiden paikallisliikenteen arvo ihmisten palveluntarpeen toteuttajana mainittiin myös.

Tuoreen kaupungin ensimmäisessä kaupunginvaltuuston kokouksessa hyväksyttiin Tervan alueen reilun neljän hehtaarin maavaihto G.A. Serlachiuksen kanssa. Kaksi muutakin huomattavaa investointiasiaa käsiteltiin tuossa kokouksessa: vanhainkoti-päiväkeskuksen kustannusarvio vuosille 1986-1990
sekä varaus katsastusaseman perustamiselle Ilorinne-nimisestä tilasta. Katsastustoiminta suunniteltiin alkavaksi 1.10.1986.

Lähteet: Suur-Keuruu 31.12.2015 ja Olli Haapanen: Keuruun kunnallinen itsehallinto

Tanja Vellamo
palvelusihteeri