Tiedotteet ja uutiset

Opiskele Keuruulla avoimia korkeakouluopintoja

Syksyllä 2018 tehtiin kuntalaisille koulutustarvekysely, jonka pohjalta on suunniteltu avoimen korkeakouluopetuksen tarjonta Keuruulle. Ensimmäiset opinnot käynnistyvät vuoden 2019 alusta. Seuraavien vuosien opintotarjontaa suunnitellaan jatkossa kysynnän ja palautteen perusteella. Avoimia korkeakouluopintoja järjestävät Jyväskylän yliopisto (JY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK). Yhteistyössä on mukana myös Keski-Suomen liitto.

Laaja kattaus eri alan opintoja

Opintotarjottimella on yksittäisiä opintojaksoja sekä Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston että Jyväskylän ammattikorkeakoulun tarjonnasta. Näin voit ”maistella” erilaisia sisältöjä eikä sinun tarvitse sitoutua opiskelemaan isoa kokonaisuutta. Pääset siis esimerkiksi tutustumaan eri sisältöihin tai rakentamaan alkupolkua tutkintokoulutukseen. Tai voit opiskella omaksi iloksi. Jos opintoihin osoitetaan määrällisesti laajaa kiinnostusta, voidaan opintojaksojen lisäksi Keuruulla toteuttaa isompia opintokokonaisuuksia (esimerkiksi 25 opintopisteen laajuinen perusopintokokonaisuus).

Tutustu kevään 2019 tarjontaan!

JAMK= Jyväskylän ammattikorkeakoulu
JYAY= Jyväskylän yliopisto avoin yliopisto (linkit kurssikuvauksiin ja ilmoittautumisohjeet opintojakson kohdalla)

  • Huom! 1 op = 27 tuntia opiskelijan työtä

Katso JAMK:in koko kurssitarjonta tästä linkistä: https://www.jamk.fi/fi/Koulutus/Avoin-AMK/Koko-opintotarjonta/

A. Yrittäjyys ja liiketoiminta

B. Hyvinvointi ja sen edistäminen

C. Kasvu ja kehityksen tukeminen

D. Tekniikan ala

avoin korkeakoulu


Joustavaa opiskelua yksin ja yhdessä

Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Osa opiskelusta tapahtuu verkossa ja mahdolliset lähiopetusjaksot Keuruulla järjestetään iltaisin ja viikonloppuisin. Opiskelu sisältää esimerkiksi opintomateriaaleihin perehtymistä sekä erilaisia tehtäviä yksin tai yhdessä.
Opintojaksoihin pyritään tarjoamaan Keuruulla lähiopetustapaamisia, joissa on mukana sekä korkeakoulujen opettajia että Keuruun alueen asiantuntijoita. Lähiopetusta järjestetään, mikäli opintojaksolle ilmoittautuu vähintään 15 opiskelijaa. Jos opiskelijoita on vähemmän kuin 15, opinnot on mahdollista suorittaa itsenäisesti verkko-opintoina.

Et ole yksin opintojesi kanssa. Saat aina tukea ja ohjausta opintoihisi! Tuen ja ohjauksen muodot vaihtelevat opintoihin ilmoittautuneiden määrän mukaan. Jos opinnoista kiinnostuneita on riittävästi, lähitapaamisia järjestetään Keuruulla.

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Pääset ilmoittautumaan opintoihin avointen korkeakoulujen verkkosivujen kautta. Kunkin opintojakson kohdalla on kerrottu opintomaksun suuruus. Pääsääntö on, että opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä (op). Ilmoittautuminen on sitova.

Perumisehdot:

  •  JYAY: Ilmoittautumispäivästä lähtien sinulla on 14 päivän ajan oikeus perua ilmoittautumisesi maksutta.
  • JAMK: 14 päivää ennen opintojen alkua.

Edut opiskelijalle

Opinnoissa saat korkeakoulutasoista opetusta Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoilta. Lisäksi saat oikeuden käyttää korkeakoulujen oppimateriaaleja, tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja. Myös kirjastopalvelut, mukaan luettuna elektroniset aineistot ovat käytössäsi. Yksittäisten opintojaksojen suorittamisesta saat opinto-otteen.

jamkfi tunnus sininen suomiJyväskylän yliopisto logo Keski Suomen liitto logo 2