Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Opiskele Keuruulla avoimia korkeakouluopintoja

Avointen korkeakouluopintojen tarjoaminen Keuruulla aloitettiin keväällä 2019. Tulevaa opintotarjontaa suunnitellaan jatkossa kysynnän ja palautteen perusteella. 

Avoimia korkeakouluopintoja järjestävät Jyväskylän yliopisto (JY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK). 

Linkki sivulle jamk.fiLinkki sivulle avoin.jyu.fi

Tutustu opintotarjontaan 2020

Kaikille avoimia korkeakouluopintoja

Avoimet korkeakouluopinnot ovat kaikille avoimia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

opiskelijoita ryhmässä keskustelemassa

Joustavaa opiskelua yksin ja yhdessä

Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Opiskelu sisältää esimerkiksi opintomateriaaleihin perehtymistä sekä yksin tai yhdessä työskennellen työstettäviä tehtäviä. 

Et ole yksin opintojesi kanssa. Saat aina tukea ja ohjausta opintoihisi ottamalla meihin yhteyttä. Aktivoikaa opiskelijaporukan kanssa yhteinen opintopiiri paikallisesti – yhdessä opiskelu on antoisampaa!

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Opintoihin ilmoittaudutaan avointen korkeakoulujen verkkosivujen kautta. Kunkin opintojakson kohdalla on kerrottu opintomaksun suuruus. Pääsääntö on, että opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä (op). Ilmoittautuminen on sitova.

Perumisehdot

  • Jyväskylän avoin yliopisto: Voit perua ilmoittautumisesi viikon sisällä ilmoittautumisajan päätyttyä tai suorittaa opinnot etänä. Jos lähiopetus ei toteudu, peruminen on maksutonta. Jos lähiopetus toteutuu, mutta haluat perua ilmoittautumisesi, veloitamme perumisesta aiheutuneina kuluina opintojakson maksun tai enintään 50 euroa.
  • JAMK: 14 päivää ennen opintojen alkua.

Edut opiskelijalle

Opinnoissa saat korkeakoulutasoista opetusta Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoilta. Lisäksi saat oikeuden käyttää korkeakoulujen oppimateriaaleja, tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja. Myös kirjastopalvelut, mukaan luettuna elektroniset aineistot ovat käytössäsi.

Opinto-ote

Opintojaksojen suorittamisesta saat halutessasi opinto-otteen. Ota yhteyttä opintojakson järjestämisestä vastaavan korkeakoulun opintopalveluun.


Sosiaalityön perusopinnot johdattavat sinut sosiaalityöhön, sosiaalityön käytäntöihin ja yhteiskuntatieteelliseen ajatteluun. Sosiaalityötä ammatillisena toimintana ja tieteenalana yhdistää pyrkimys ihmisten ja heidän yhteisöjensä hyvinvoinnin edistämiseen. Opinnoissa tiedeperusteinen lähestymistapa ja ammattiin tähtäävä käytännöllisyys kietoutuvat kiinnostavalla tavalla yhteen. Opinnot sopivat kaikille, jotka harkitsevat ammattia sosiaalialalla tai muissa auttamistehtävissä. Opinnot sopivat myös, kun tarvitaan täydennystä aiempaan osaamiseen.

Opintoryhmä opiskelun tukena

Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston Sosiaalityön perusopintokokonaisuuden opiskelua tuetaan ryhmätapaamisilla. Tavoitteellinen ryhmämuotoinen opiskelu innostaa, mahdollistaa yhteisen keskustelun ja tarjoaa vertaistukea opintoihin.

Tapaamisissa käsitellään yhdessä keskeisiä teemoja ja oppimistehtäviä sekä perehdytään oppimateriaaleihin. Ryhmätoiminta tukee myös opiskelutaitojen kehittymistä, kun työskentelyn aikana tulevat erilaiset suoritustavat tutuiksi (ryhmäsuoritus, kirjallinen oppimistehtävä, tentti, verkkokurssi, luennot).

Ryhmän ensimmäinen kokoontuminen on 16.11. klo 10-14 Keuruulla. Tapaamisia on opintojen aikana kaikkiaan neljä, joista kaksi syksyn 2019 ja kaksi kevään 2020 aikana. Tapaamisten ajankohdat sovitaan ryhmän kanssa erikseen. Ryhmän käynnistymiseen tarvitaan vähintään 15 opinnoista kiinnostunutta opiskelijaa. Ryhmän ohjaajana toimii yliopistonopettaja, YTL Helky Häkli. Jos ryhmää ei muodostu, voit opiskella itsenäisesti verkossa. Opinnot suoritetaan Jyväskylän yliopiston opetussuunnitelman ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston toteutuksen mukaisesti.

Avoimet yliopisto-opinnot ovat avoimia kaikille iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Voit opiskella työn tai muiden opintojen ohessa, tavoitteellisesti tai pelkästä mielenkiinnosta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

Ilmoittaudu ja tuo opiskelusta kiinnostunut kaverisikin mukaan!

Tutustu Sosiaalityön perusopintokokonaisuuteen avoimen yliopiston sivuilla

llmoittautumisaika: Ryhmä on täynnä

Huomaathan ilmoittautua myös perusopintoihin sisältyville opintojaksoille. Aloitusjakson, Sosiaalityön johdanto STOP1001, ilmoittaudu Keuruun opintoryhmään.

Hinta: 250 €


Erityispedagogiikka sopii hyvin kaikille, jotka kohtaavat päivittäin työssään (esim. luokanopettajat, koulunkäynninohjaajat, kehitysvammaohjaajat, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö) erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä. Erityispedagogiikan opinnoissa keskiössä ovat yksilöllisyys, moniammatillisuus ja perhelähtöisyys. Perusopintojen jälkeen on mahdollista hakea erityisopettajaopintoihin tai jatkaa opintoja aineopintoihin.

Ilmoittaudu mukaan alkuvuodesta 2020 alkavaan erityispedagogiikan Keuruun ryhmään 6.1. mennessä avoimen yliopiston sähköisessä palvelussa

Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintokokonaisuus (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 250 euroa) on mahdollista suorittaa joustavasti omassa tahdissa. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi (15 osallistujaa), on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi.

Opinnot alkavat 21.1.2020 ja ne suoritetaan 31.12.2020 mennessä. Muut tapaamiskerrat sovitaan ryhmän kanssa erikseen. Ryhmä kokoontuu opintojen aikana Keuruulla keväällä 3–4 kertaa ja syyskaudella 2–3 kertaa.

 

 

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto ja Keuruun kaupungin toimijat ovat tehneet yhteistyötä avoimen korkeakouluopetuksen tarjoamiseksi alueella. Tarjonnan suuntaamiseksi on selvitetty kiinnostusta ja tarvetta korkeakouluopintoihin ja tämän selvittelyn myötä alueelle tarjotaan kasvatustieteen perusopinnot, joiden myötä voi lähteä opiskelemaan  varhaiskasvatuksen ammattilaiseksi. Osallistujia kutsutaan myös Keuruun lähiseudulta: erityisesti Mänttä-Vilppulasta, Multialta, Ruovedeltä, Ähtäristä ja Petäjävedeltä.

Tervetuloa mukaan verkkovälitteiseen infotilaisuuteen kuulemaan lisää Jyväskylän avoimen yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun tarjoamista opinnoista.

Ohjelma 3.11.2020 klo 17.00 alkaen

  • Keuruun kaupungin puheenvuoro, sivistysjohtaja Marika Savukoski
  • Jyväskylän avoimen yliopiston opintopolku varhaiskasvatuksen ammattilaiseksi
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulun varhaiskasvatuksen sosionomin opinnot

Tilaisuus järjestetään verkkoympäristössä Zoom-kokouksena, johon voit liittyä linkillä: https://jyufi.zoom.us/j/63982211900

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

Opintoryhmä opiskelun tukena

Avoimen yliopiston kasvatustieteen perusopintojen kokonaisuus (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 375€ euroa) on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohessa. Mikäli alueelta löytyy kiinnostusta riittävästi, on mahdollista muodostaa paikallinen opintoryhmä opiskelun tueksi. 

Kasvatustieteen perusopinnoissa tutustut varhaiskasvatustieteen, yleisen kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen näkökulmiin ja tutkimusaiheisiin. Perusopintojen jälkeen voit jatkaa opintojasi varhaiskasvatustieteen aineopintojen parissa.

Lisätietoja

Jyväskylän avoin yliopisto, koulutuspäällikkö Mirva Huovinen,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 805 3112

Tutustu kasvatustieteen opintomahdollisuuksiin avoimen yliopiston sivuilla

Katso perusopintojen toteutuksesta lisätietoja kasvatustieteen opinto-oppaasta.

Tutustu sosionomin opintoihin Jyväskylän ammattikorkeakoulun sivuilla

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, lehtori Raija Lundahl, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 833 7316

Ohjeet Zoom-kokoukseen liittymiseen suoralla linkillä

  • Varmista että sinulla on toimiva mikrofoni (ja kamera) kytkettynä laitteeseesi ennen verkkokokouksen aloittamista.
  • Avaa nettiselain ja syötä osoitteeksi osallistumislinkki, joka on lähetetty sinulle ennakkoon.
  • Avautuu sivu, joka ehdottaa Zoomin asentamista tai sovelluksen avaamista. Jos sinulla on jo Zoom-sovellus asennettuna, klikkaa "Open Zoom Meetings". Jos sinulla ei vielä ole sovellusta, suosittelemme sen asentamista klikkaamalla "Download Zoom & Run". Jos tämäkään ei onnistu, voit liittyä kokoukseen valitsemalla "join from your browser", mutta nettiselaimen kautta kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä. Chrome-selain toimii tällöin parhaiten - muilla selaimilla ei voi käyttää äänitoimintoja (Computer Audio).
  • Seuraavaksi sinulta pyydetään nimimerkki, jonka jälkeen olet valmis liittymään kokoukseen.