Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Opiskele Keuruulla avoimia korkeakouluopintoja

Avointen korkeakouluopintojen tarjoaminen Keuruulla aloitettiin keväällä 2019. Tulevaa opintotarjontaa suunnitellaan jatkossa kysynnän ja palautteen perusteella. 

Avoimia korkeakouluopintoja järjestävät Jyväskylän yliopisto (JY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK). 

Linkki sivulle jamk.fiLinkki sivulle avoin.jyu.fi

Tutustu opintotarjontaan 2021

Avoimen yliopiston kasvatustieteen perusopinnot 25 op

Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto tarjoaa maksuttomat opinnot työttömille ja lomautetuille vuoden 2021 loppuun saakka. Maksuttomuuden edellytyksenä on ilmaisen orientaatiokurssin suorittaminen vuoden 2020 loppuun mennessä. 

Toteutuneet opinnot 2020

  • Avoimen yliopiston sosiaalityön opintokokonaisuus 25 op
  • Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintokokonaisuus 25 op

Lue erityispedagogiikan opinnot suorittaneiden kokemuksista avoimen yliopiston verkkosivuilla

Kaikille avoimia korkeakouluopintoja

Avoimet korkeakouluopinnot ovat kaikille avoimia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

opiskelijoita ryhmässä keskustelemassa

Joustavaa opiskelua yksin ja yhdessä

Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Opiskelu sisältää esimerkiksi opintomateriaaleihin perehtymistä sekä yksin tai yhdessä työskennellen työstettäviä tehtäviä. 

Et ole yksin opintojesi kanssa. Saat aina tukea ja ohjausta opintoihisi ottamalla meihin yhteyttä. Aktivoikaa opiskelijaporukan kanssa yhteinen opintopiiri paikallisesti – yhdessä opiskelu on antoisampaa!

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Opintoihin ilmoittaudutaan avointen korkeakoulujen verkkosivujen kautta. Kunkin opintojakson kohdalla on kerrottu opintomaksun suuruus. Pääsääntö on, että opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä (op). Ilmoittautuminen on sitova.

Perumisehdot

  • Jyväskylän avoin yliopisto: Voit perua ilmoittautumisesi viikon sisällä ilmoittautumisajan päätyttyä tai suorittaa opinnot etänä. Jos lähiopetus ei toteudu, peruminen on maksutonta. Jos lähiopetus toteutuu, mutta haluat perua ilmoittautumisesi, veloitamme perumisesta aiheutuneina kuluina opintojakson maksun tai enintään 50 euroa.
  • JAMK: 14 päivää ennen opintojen alkua.

Edut opiskelijalle

Opinnoissa saat korkeakoulutasoista opetusta Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoilta. Lisäksi saat oikeuden käyttää korkeakoulujen oppimateriaaleja, tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja. Myös kirjastopalvelut, mukaan luettuna elektroniset aineistot ovat käytössäsi.

Opinto-ote

Opintojaksojen suorittamisesta saat halutessasi opinto-otteen. Ota yhteyttä opintojakson järjestämisestä vastaavan korkeakoulun opintopalveluun.

 

Opiskele kasvatustieteen perusopinnot paikallisessa ohjatussa ryhmässä. Opintoryhmä on erinomainen tuki opiskelussa, sillä saat tueksesi vertaisryhmän ja osaavan opettajan! Korona-aikana ohjaus on verkkovälitteistä, ja opinnot on mahdollista suorittaa verkon välityksellä.

Tästä linkistä voit ilmoittautua kasvatustieteen perusopintoihin Keuruulle suunniteltuun opintoryhmään avoimen yliopiston sivuilla.

Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 17.1.2021 saakka. Opinnot alkavat 22.1.2021 ja ne on suunniteltu opiskeltaviksi yhden vuoden aikana. Ryhmä sopii opettajan kanssa jatkotyöskentelystä ja aikataulusta. Opiskelu ei ole päätoimista.

Avoimen yliopiston kasvatustieteen perusopintojen kokonaisuus (laajuus 25 opintopistettä, opintomaksu 375 €) on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohessa.

Jos olet työtön tai lomautettu, voit opiskella vuoden 2021 loppuun saakka maksutta. Maksuttomuuden edellytyksenä on ilmaisen orientaatiokurssin suorittaminen vuoden 2020 loppuun mennessä. Tutustu mahdollisuuteen opiskella maksutta avoimessa yliopistossa.

Kasvatustieteen perusopinnoissa tutustut varhaiskasvatustieteen, yleisen kasvatustieteen ja aikuiskasvatustieteen näkökulmiin ja tutkimusaiheisiin. Perusopintojen jälkeen voit jatkaa opintojasi esimerkiksi varhaiskasvatustieteen aineopintojen parissa.

Tutustu kasvatustieteen opiskeluun Jyväskylän yliopiston avoimessa yliopistossa

Kasvatustieteen opinnot avoimessa yliopistossa

Lue lisää kasvatustieteen perusopintojen kursseista ja toteutuksesta avoimen yliopiston opinto-oppaasta

Lue kasvatustieteen ryhmän opiskelijatarina Mänttä-Vilppulasta

Lisätietoja

Jyväskylän avoin yliopisto, koulutuspäällikkö Mirva Huovinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 805 3112