Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Yleinen hätänumero on 112, mikäli potilas on hengenvaarassa.

 

Myrkytystietokeskuksen numero on 0800 147 111


Yleinen hätänumero 112Myrkytystietokeskus 0800 147 111

Terveydenhuollon päivystys

Terveydenhuollon päivystysajat Keuruulla näet tästä linkistä: Seututerveyskeskus: Päivystys

Keuruun terveysaseman ollessa suljettuna, päivystys järjestetään Jyväskylässä Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä.  Soita päivystyskäyntiä vaativissa tilanteissa ensin Päivystysapu 116 117 -numeroon. 

Puhelimeen vastaa sairaanhoitaja, joka arvioi, onko vamma tai vaiva sellainen, että se on hoidettava kiireellisesti Keski-Suomen keskussairaalan päivystyksessä, sekä antaa tarvittaessa hoito- ja toimintaohjeet.

sosiaalipaivystys somekuva jyvaskylaSosiaalipäivystys

P. 014 266 0149 alkaen 1.1.2022

Kun tarvitset apua, tukea ja turvaa äkillisen ja järkyttävän kriisin kohdatessa, ota yhteyttä Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystykseen ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Palveluun voi soittaa myös nimettömästi.

Milloin yhteyttä sosiaali- ja kriisipäivystykseen?

Sosiaali- ja kriisipäivystykseen voi ottaa yhteyttä esimerkiksi, kun on huolta lapsesta tai perheen tilanteesta, on akuutti lähisuhdeväkivaltatilanne tai sen uhka, huoli vanhuksen tai vammaisen kotona pärjäämisestä tai kun kohtaa äkillisen tai järkyttävän kriisitilanteen. Se voi olla esimerkiksi läheisen kuolema, itsemurha tai itsemurhayritys, onnettomuus, väkivallan uhriksi joutuminen, vähältä piti -tilanne tai vakava kuolemaan johtava sairaus. Apua voi hakea asiakas itse, läheinen, ystävä tai viranomainen. Palvelut ovat maksuttomia.

Keski-Suomen sosiaali- ja kriisipäivystys tarjoaa psykososiaalista tukea kokonaisvaltaisesti äkillisissä ja järkyttävissä tilanteissa. Päivystys vastaa kiireellisestä sosiaalityöstä, psyykkisestä ensiavusta heti kriisitilanteen jälkeen ja akuutista kriisityöstä, joka käsittää myös kriisitapaamisia yksittäisille henkilöille, perheille tai ryhmille. Yksikön tehtäviin kuuluu myös valmiuden ja varautumisen tehtäviä. Kiireettömissä asioissa asukkaat ottavat yhteyttä edelleen oman kunnan sosiaalityöhön.

Tästä linkistä pääsee Keski-Suomen sosiaalipäivystyksen sivulle (jyvaskyla.fi).

Muissa asioissa yhteys virka-aikana

Yhteydenotto suoraan omalle työntekijälle. Mikäli työntekijää ei tavoita, voit jättää viestin tai soittopyynnön joko hänen numeroonsa tai Keuruun kaupungin vaihteeseen: 040 640 4691 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lapsiperheiden palveluohjaus: perhekeskus Valon palveluohjaaja, p. 040 573 2362.


Keski-Suomen ensi- ja turvakoti

Turvakoti on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, miehille ja lapsille silloin, kun kotiin jääminen on lähisuhdeväkivallan tai sen uhan vuoksi pelottavaa.
Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakodissa oleminen on sinulle maksutonta.

Jyväskylän turvakoti, Liitukuja 2, 40520 Jyväskylä p. 050 4688 179 (24 h/vrk)

Äänekosken turvakoti, Torikatu 4, 2. krs (käynti Kelan puolelta), 44100 Äänekoski p. 050 4773 973 (24 h/vrk)

http://ksetu.fi/

 

Kriisikeskus Mobile

P. 044 788 8470

Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry:n ylläpitämä Kriisikeskus Mobile palvelee 1.1.2022 alkaen arkisin maanantaista torstaihin kello 8–20 ja perjantaisin kello 8–17, puhelimitse ja osoitteessa Matarankatu 2 (D-ovi), Jyväskylä.

Mobile toteuttaa viranomaistoimintaa täydentävän, järjestölähtöisen matalan kynnyksen kriisityön. Mobilesta saa apua erilaisissa elämäntilannekriiseissä ja myös muun muassa tilanteissa, jos henkilöllä on itsetuhoisia ajatuksia, on kokenut väkivaltaa, on käyttäytynyt väkivaltaisesti tai, jos on joutunut tai epäilee joutuneensa rikoksen uhriksi. Lisäksi eri yhteistyötahot voivat olla yhteydessä Kriisikeskus Mobileen, kun ne haluavat ohjata asiakkaita järjestölähtöiseen kriisi-, väkivalta- ja rikosuhripäivystystyöhön.

https://kriisikeskusmobile.fi/

 

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystys 116 006 suomeksi ma–pe klo 9–20 sekä ruotsiksi ma-pe klo 12–14.

Juristin puhelinneuvonta 0800 161 177 ma–to klo 17–19.

Valtakunnalliset palvelunumerot ovat maksuttomia palveluita.

Rikosuhripäivystyksen Jyvässeudun palvelupisteen osoite: Matarankatu 2 (C-ovi), Jyväskylä

Puhelinnumerot Jyväskylän toiminnanohjaajille: 050 3680 188 ja 050 3368 028

 

Aikuisten päihde- ja mielenterveyspalvelujen puhelinpalvelu

p. 014 269 8479

Aikuisten päihde- ja mielenterveyspalvelujen hoidon tarpeen arvion puhelinnumero palvelee kaikkia Seututerveyskeskuksen kuntia maanantaista torstaihin klo 8–15.30 ja perjantaisin klo 8–14.30. Numero palvelee kaikissa yli 18-vuotiaiden päihde- ja mielenterveyspalveluihin liittyvissä asioissa niin asiakkaita, ammattilaisia kuin yhteistyökumppaneita. Numeroon vastaa psykiatrinen sairaanhoitaja, jonka kanssa yhdessä arvioidaan asiakkaan tarpeenmukaista hoitoa.


Päihde- ja mielenterveyspalvelut | Seututerveyskeskus (seututk.fi)