Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupunki on käynnistänyt koronan vuoksi mahdollisuuden videopuheluihin ikääntyneiden ja heidän läheistensä välillä.
Kaupunki on hankkinut työntekijöille iso näyttöisiä puhelimia, joilla kuvayhteys onnistuu. Asumispalveluissa puhelut on aloitettu jo muutama viikko sitten.

Kotihoidossa on aloittanut yhteydenpitoa varten oma työntekijä toukokuussa. Hän menee asiakkaan luokse sovittuna aikana ja soittaa läheiselle sekä avustaa puhelun onnistumisessa.

Palvelua tarjotaan arkipäivinä pääsääntöisesti klo 9 -15 välisenä aikana. Käynneillä huolehditaan näin koronavirus-aikaan varotoimista ja suojautumisesta hyvin.

Palvelu on ollut nyt käytössä muutaman viikon ja kokemukset tästä ovat todella positiivisia. On ollut paljon onnen kyyneleitä ja iloista naurua. Vaikka joidenkin kohdalla kommunikointi kielellisesti haastavaa niin pelkkä näkeminen on tuonut hyvää mieltä. Myös molemmille osapuolille tieto siitä, että kaikki on poikkeusoloista huolimatta on ollut tärkeää.

Asumispalveluista puheluita soitellaan läheiselle tasaisesti hoitotyön lomassa.

Kotihoidon asiakkaiden läheiset voivat olla yhteydessä läheisnumeroon 050 452 4246 arkisin klo 9-15 ja sopia yhteydenotto ajan.

Jaa artikkeli Facebookissa