Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen

Alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä (ns. Koronanyrkki) on kokouksessaan 27.7.2021 todennut Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueen siirtyvän kiihtymisvaiheeseen, sillä alueen tartuntojen ilmaantuvuus on viime viikon aikana ollut nousussa. Tartunnat ovat olleet vahvassa nousussa lähinnä Jyväskylän sekä Äänekosken alueilla, jotka kattavat maakunnan alueesta noin 70 %. Merkittävä osa tartunnoista on ollut lähtöisin kesän yksityisistä että julkisista tapahtumista, yökerhoista ja ravintoloista. 

Suurin osa Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella viimeviikkoina ilmenneistä koronavirustapauksista on todettu henkilöillä, jotka eivät ole ottaneet koronarokotetta tai eivät ole vielä ehtineet saamaan tehosteannosta. Nyrkki kannustaakin viimeistään nyt kaikkia alueen asukkaita varaamaan oman rokoteajan. Myös tehosteannoksen ottamisesta kannattaa huolehtia. Suomessa käytössä olevat koronavirusrokotteet antavat erittäin tehokkaan suojan vakavaa koronaviruksen aiheuttamaa tautia vastaan. Aika rokotukseen varataan oman asuinkunnan käytäntöjen mukaisesti Seututerveyskeskuksesta: Linkki Seututerveyskeskuksen koronasivustolle


Turvallisen ja vastuullisen käyttäytymisen merkitys nousee tartuntojen kasvaessa etenkin kesällä, kun tapahtumia järjestetään ja ihmiset liikkuvat paljon. Nyrkki suosittelee nyt palauttamaan mieleen koronavirukseen liittyvät perusohjeet sekä noudattamaan alueellisia ohjeistuksia sekä rajoituksia sekä yleistä varovaisuutta.


Valtioneuvoston perusohjeet ovat seuraavat:

  • Jos saat oireita, mene koronatestiin ja pysy muuten kotona.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin ihmisiin.
  • Pese kädet, yski hihaan.
  • Käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on muita ihmisiä.
  • Pidä Koronavilkku päällä ja noudata sen ohjeita.
  • Ota rokote, kun vuorosi tulee.
Jaa artikkeli Facebookissa