Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Palvelutalo Seiponrannan valmistumista vuonna 2013 Palvelutalo Lehtiniemen yhteyteen kuvataan vuosikymmenen investoinniksi. Ensimmäiset asukkaat muuttivat Seiponrantaan tammikuun lopussa 2013, ja huhtikuuhun mennessä käytössä olivat jo kaikki 10 kaksiota ja 45 yksiötä. Asukkaat kalustivat uusia kotejaan mieleisekseen. Uuden Palvelutalo Seiponrannan toiminnassa korostuu toisaalta asukkaan omien voimavarojen hyödyntäminen, toisaalta mahdollisuus saada lisää palveluja oman toimintakyvyn laskiessa. Omasta kodista ei tarvitse muuttaa, sillä palvelut tarjotaan kotiin asti. Asukas voi valita kotihoidon palveluja tai yksityisen kotihoidon palveluja palvelusetelin käyttämällä palveluseteleitä.

Esteetön koti ja asuinympäristö

Nelikerroksinen palvelutalo on esteetön ja jokaisessa asunnossa on hoitajakusujärjestelmä sekä internet-yhteys. Kuntosali on ahkerassa käytössä muun muassa Voimaa vanhuuteen -hankkeen ansiosta. Alakerran saunaosasto poreammeineen suo rentoutumismahdollisuuden. Tarjolla ovat Palvelukeskus Lehtiniemen monenlaiset tapahtumat ja tilaisuudet. Myös läheinen Kurkisaari on varsinkin kesällä suosittu ulkoilukohde.

Palvelutalon rakentaminen Lehtiniemen ja terveyskeskuksen välittömään yhteyteen on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi.

Uudistus haastoi kotihoidon

Kotihoidon henkilöstölle palvelutalon käynnistäminen oli iso haaste. Palvelutarpeiden arviot, hoitosuunnitelmat, tukipalvelujen järjestämiset, hoivakiertolistat, lääkehuolto ym. työllistävät. Kesään mennessä toimintakäytännöt oli pääosin luotu. Asukkaiden läheiset ja vapaaehtoiset sekä erityisesti Tunne mieli -hankkeen virkistystoiminta ja työllisyyspalvelut ovat tukeneet merkitsevästi alun toimintaa.

Vanhuspalvelulaki tuli voimaan 1.7.2013. Laki toi uusia haasteita vanhuspalveluille. Keuruulla keskitymme seuraavaksi kotihoidon kehittämiseen.

Perusturvajohtaja Riitta Vanhanen

Jaa artikkeli Facebookissa