Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Lapsiperheiden kotipalvelu

Kotipalveluun kuuluvat jokapäiväiset kodin arjen tehtävät ja niissä avustaminen, kuten kodinhoidolliset tehtävät, lastenhoito tai lasten kasvatuksessa ohjaaminen sekä vanhemmuuden tukeminen. Kotipalvelun avulla vahvistetaan perheen omia voimavaroja yhteisen tekemisen sekä ohjauksen kautta.

Kotipalvelu on määräaikaista ja suunnitelmallista työskentelyä, jonka tavoitteena on tukea perheen omaa toimintakykyä. Kotipalvelun sisältö suunnitellaan yhdessä perheen kanssa lähtökohdat ja tarpeet huomioon ottaen. Palvelu on perheelle maksutonta.

Lapsiperheiden kotipalvelu on tarkoitettu lapsiperheille esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

- äkillinen elämäntilanteen muutos tai kriisi

-vanhemman väsymys tai uupumus

-muu vaikea elämäntilanne

-monikkoperhe

-tuki vauvanhoitoon liittyvissä asioissa

Kotipalvelun tarkoituksena ei ole vanhempien harrastuksen mahdollistaminen.

Kotipalvelu voi sisältää esimerkiksi lastenhoitoa, keskustelua vanhemmuuteen liittyvistä asioista, kodinaskareita kuten ruuanlaittoa, pyykinpesua ja tiskausta.

Ennen käyntien aloittamista suunnitellaan yhdessä perheen/hakijan kanssa kuinka perheen arkea voidaan lähteä tukemaan kotipalvelun avulla. Lapsiperheiden kotipalvelu voi olla kestoltaan korkeintaan 3 kuukautta. Kotipalvelua järjestetään arkipäivisin.

Lapsiperheiden kotipalvelussa Keuruun alueella toimii Perhekeskus Valon perhetyöntekijä Hanna Potapoff.

Kotipalvelua voi hakea täyttämällä lapsiperheiden kotipalveluhakemuksen ja toimittamalla sen Perhekeskus Valoon, osoitteeseen Keuruuntie 22, 42700 Keuruu.

tai ottamalla yhteyttä:       

Hanna Niinilampi, palveluohjaaja 0405732362

Hanna Potapoff, perhekeskuksen perhetyöntekijä 0469237278