Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Työllisyyspalveluista voit kysyä mahdollisuuksia kouluttautua oppisopimuksella, mikäli olet ollut pitkään työttömänä ja vailla ammatillista perustutkintoa. Myös osatutkintojen suorittaminen oppisopimuksen kautta on mahdollista.

Työllisyyspalvelut mahdollistavat oppisopimuspolkuja pidempään työttömänä olleille keuruulaisille. Oppisopimuspolku rakentuu yleensä työkokeilun tai kuntouttavan työtoiminnan tai eläkelaitoksen työkokeilun kautta ko. työpisteessä.

Navikka Toimintakeskuksessa ja Keuruun kaupungin eri halintokunnissa on tunnistettu laaja-alaisesti oppimisympäristöjä yhteistyössä oppilaitosten kanssa. Tunnistamistyön tuloksena on mahdollista kirjoittaa esim. työkokeilussa tai kuntouttavassa työssä olleelle henkilölle osaamistodistus. Osaamistodistukseen kerätty tieto voidaan hyödyntää opintojen henkilökohtaistamisessa opintojen aloituksessa.

Työkokeilu tai kuntouttava työtoiminta voidaan siis rakentaa oppisopimuskoulutusta harkitsevan asiakkaan kanssa tavoitteelliseksi koulutuspoluksi ja yhdistää oppisopimuksen tavoitteiden mukaiseksi.

Oppisopimus solmitaan vasta kun molemminpuolinen varmuus koulutuksen soveltuvuudesta ja tarve koulutukselle on selvillä.