Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Uutiskirje 4/20

 1.    Syysilmoitukset

Tee ympäristökorvauksen syysilmoitus Vipu-palvelussa viimeistään perjantaihin 30.10.2020 mennessä. Lisätietoja ja ohjeita syysilmoituksessa ilmoitettavista toimenpiteistä löydät Ruokaviraston sivuilta.

2.    Hevoseläimen pitäjän ja pitopaikan rekisteröinti

Ilmoitusvelvollisuus perustuu Maa- ja metsätalousministeriön asetukseen 222/2017 ja ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia hevosia, poneja, aaseja tms. hevoseläimiä pitäviä toimijoita. Ilmoitukset eläintenpidosta ja pitopaikoista on tehtävä hevoseläinten osalta viimeistään 31.12.2020 mennessä. Eläintenpitäjä (eläimen omistaja tai haltija) ja pitopaikasta vastuussa oleva toimija (pitopaikan omistaja tai haltija) ilmoittavat eläintenpitäjää ja pitopaikkaa koskevat tiedot rekisteriin merkittäväksi.

Lisätietoja ilmoitusvelvollisuudesta ja eläintenpitäjärekisteristä löydät Ruokaviraston sivuilta. Ilmoitukset jätetään kunnan maaseutusihteerille lomakkeella (täytetyn lomakkeen voi toimittaa myös sähköpostilla). Ilmoitusta varten tarvitset yleensä kaksi lomaketta:

 • Ilmoitus ja ohje eläintenpitotoiminnasta
 • Ilmoitus ja ohje pitopaikasta

Tarvittavien lomakkeiden linkit löydät Ruokaviraston sivuilta.

3.    Syksyn maksuaikataulu

Lokakuussa on maksettu jo mm. luonnonhaittakorvauksen ja kotieläinkorotuksen n. 85% ja luonnonmukaisen tuotannon korvaus n. 85%.

Marraskuussa maksuun tulee mm:

 • Ympäristökorvaus: Ympäristösitoumus (2020) n. 85%
 • Ympäristökorvaus: Ympäristösopimukset (2014-2020) kuten alkuperäisrodun kasvattaminen n. 85%
 • Eläinten hyvinvointikorvaus (2020) n. 50%

Joulukuussa maksuun tulee mm:

 • Kansalliset peltotuet 100%
 • Luonnonhaittakorvaus loppumaksu n. 15% (kotieläinkorotuksen loppuosa maksetaan vuonna 2021)
 • Perustuki n. 95%
 • Viherryttämistuki n. 95%
 • Nuoren viljelijän tuki (EU, 2020) n. 95%
 • Peltokasvipalkkio (2020) n. 95%

Tavoitteellinen maksuaikataulu syksylle 2020 ja alustavasti myös keväälle 2021 löytyy Ruokaviraston sivuilta.

-------------

Uusi/päivitetty opas

Uusi ja päivitetty opas uudelle viljelijälle, spv:n suunnitteluun ja maatilan muutostilanteisiin on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Muutostilanteissa ota myös yhteyttä ajoissa oman kunnan maaseutusihteeriin.

 -------------------

Uutiskirjearkisto:

Uutiskirjeessä mm. Tukihaun aikataulu, ohjeita Vipu-palvelun käyttöön, luomu ja myyntikasvivaatimus ja Korona-infot: Uutiskirje 0220 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Uutiskirjeessä mm. poikkeusolot ja koronan vaikutuksia maatalouteen, tukihakukoulutuksien aikatauluja ja materiaateja: Uutiskirje 0120 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto).

Uutiskirjessä 0419 mm. muistutus pientareista ja suojakaistoista, tukiyhteenvetojen postituksesta, luomun ja ympäristösitoumuksien jatkosta vuonna 2020, opas aloitteleville marjanviljelijöille: Uutiskirje 0419 on luettavissa tästä (pdf-tiedosto)