Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Pääkirjastosta löytyy kuusi asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta. Neljä niistä on Googlen pilvipalvelua hyödyntäviä Chromebox-koneita. Niissä ei ole asennettuna varsinaisia toimisto-ohjelmia, mutta erilaisten dokumenttien laatiminen onnistuu Googlen palveluissa omien tunnusten avulla. Koneilla on kuitenkin mahdollista avata ja tulostaa erilaisia tiedostoja omalta muistitikulta tai sähköpostista. Haapamäen kirjastossa vastaavanlaisia asiakaskoneita on kaksi.

Windows-pohjaisia pc-koneita on pääkirjastolla asiakkaiden käytössä kaksi. Toiseen on liitetty myös skanneri. Toinen pc-kone sijaitsee alakerran tutkijanhuoneessa, ja se on mahdollista varata myös etukäteen pidempiaikaista työskentelyä varten. Varauksen voi tehdä itse eBooking-palvelussa (tähän tarvitaan kirjastokortin numero ja nelinumeroinen pin-koodi) tai soittamalla numeroon 0400 190 540. Koneilla on Office-toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus.

Lisäksi pääkirjastolla on kaksi tiedonhakuun tarkoitettua päätettä, joilla pääsee vain selailemaan Keski-kirjastojen verkkokirjastoa.

Tulostamista, kopiointia ja dokumenttien skannaamista varten pääkirjastolla on monitoimilaite. Paperitulosteet ja -kopiot maksavat 0,40 € / tulostesivu. Skannaaminen sähköpostiin tai omalle muistitikulle on maksutonta, mikäli paperitulosteita ei oteta.

 

Kepri-kirjastojen nettikoneiden varausjärjestelmään