Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Pääkirjastosta löytyy seitsemän asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta. Viisi niistä on Googlen pilvipalvelua hyödyntäviä Chromebox-koneita. Niissä ei ole asennettuna varsinaisia toimisto-ohjelmia, mutta erilaisten dokumenttien laatiminen onnistuu Googlen palveluissa omien tunnusten avulla. Koneilla on kuitenkin mahdollista avata ja tulostaa erilaisia tiedostoja omalta muistitikulta tai sähköpostista. Haapamäen kirjastossa vastaavanlaisia asiakaskoneita on kaksi.

Windows-pohjaisia pc-koneita on pääkirjastolla asiakkaiden käytössä kaksi. Toiseen, niin kutsuttuun nuorisopisteen koneeseen, on liitetty myös skanneri. Toinen pc-kone sijaitsee alakerran tutkijanhuoneessa, ja se on mahdollista varata myös etukäteen pidempiaikaista työskentelyä varten. Varauksen voi tehdä itse Ebookingissa (tähän tarvitaan kirjastokortin numero ja nelinumeroinen pin-koodi) tai soittamalla numeroon 0400 190 540. Koneilla on Office-toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus.

Lisäksi pääkirjastolla on kaksi tiedonhakuun tarkoitettua päätettä, joilla pääsee vain selailemaan Keski-kirjastojen verkkokirjastoa.

 

Kepri-kirjastojen nettikoneiden varausjärjestelmään