Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupungin alueella on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus eli jätteiden/kiinteistön haltija solmii sopimuksen jätteiden kuljetuksesta suoraan valitsemansa jätehuoltoyrityksen kanssa.

Keuruun sekajätteet hyödynnetään energiana Riikinvoiman polttolaitoksessa Varkausessa ja biojätteistä tehdään biokaasua ja kompostituotteita Labio Oy:llä Lahdessa.

Jätehuoltoviranomainen on Keuruun kaupungin tekninen lautakunta ja jätehuollon järjestelyistä sekä neuvonnasta vastaa Teknisten palveluiden kunnallistekniikan yksikkö.

Virkistysalueen käyttäjän / retkeilijän tulee viedä virkistysalueilla syntyvät jätteensä alueen haltijan järjestämään tai osoittamaan jätepisteeseen taikka asuinkiinteistönsä jätteen keräykseen.

Keuruun kaupunki on liittynyt monen muun kunnan ja kaupungin tavoin vaikuttamaan koirankakkojen keräilyinnokkuuteen. Koirankakkaroskis-tarralla pientalon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa pussiin noukitun pökäleen. Myös taloyhtiöt voivat luvan saadessaan ilmoittaa tarralla halukkuudestaan edistää alueen siisteyttä. Tarroja saa kaupungintalon asiointipisteestä, matkailuneuvonnasta sekä Yliahon varastokeskukselta Pajatie 2:sta. Oman roskiksen sijainnin palvelun kartalle voi lisätä osoitteessa koirankakkaroskis.fi ja sieltä löytyy muutakin lisätietoa. Lisätietoja myös viheraluemestarilta Heli Nousiainen tai kunnossapitomestarilta Petri Pummila.

Piirroskuva maskotista

Pekka Palokärki on Keuruun kaupungin jätehuollon maskotti.