Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupungin alueella on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus eli jätteiden/kiinteistön haltija solmii sopimuksen jätteiden kuljetuksesta suoraan valitsemansa jätehuoltoyrityksen kanssa. Katso jätehuoltoyrityksien yhteystiedot tästä.

Keuruun kaupungin tekniset palvelut järjestää koti- ja maatalouksien asumisesta syntyvien vaarallisten jätteiden keräilyn 8. - 9.6.2021 kiertämällä kylillä. Tästä painamalla tiedote keräyspaikoista ja aikataulusta. Toivotaan aktiivista osallistumista tinkimättä turvallisuudesta niin jätteiden käsittelyssä ja turvaetäisyyksissä.

Keuruun sekajätteet hyödynnetään energiana Riikinvoiman polttolaitoksessa Varkauksessa ja biojätteistä tehdään biokaasua ja kompostituotteita Labio Oy:llä Lahdessa.

Jätehuoltoviranomainen

Jätehuoltoviranomainen on Keuruun kaupungin tekninen lautakunta ja jätehuollon järjestelyistä sekä neuvonnasta vastaa Teknisten palveluiden kunnallistekniikan yksikkö.

Virkistysalueiden jätteet

Virkistysalueen käyttäjän / retkeilijän tulee viedä virkistysalueilla syntyvät jätteensä alueen haltijan järjestämään tai osoittamaan jätepisteeseen taikka asuinkiinteistönsä jätteen keräykseen.

Koirankakkaroskis -tarroja saatavilla kaupungilta

Keuruun kaupunki on liittynyt monen muun kunnan ja kaupungin tavoin vaikuttamaan koirankakkojen keräilyinnokkuuteen. Koirankakkaroskis-tarralla pientalon omistaja voi ilmoittaa ohikulkeville koiranulkoiluttajille, että talon roskikseen saa pudottaa pussiin noukitun pökäleen. Myös taloyhtiöt voivat luvan saadessaan ilmoittaa tarralla halukkuudestaan edistää alueen siisteyttä.

Tarroja saa kaupungintalon asiointipisteestä, matkailuneuvonnasta sekä Yliahon varastokeskukselta Pajatie 2:sta. Sivuilta koirankakkaroskis.fi löytyy lisätietoa. Lisätietoja myös viheraluemestarilta Heli Nousiainen tai kunnossapitomestarilta Petri Pummila.Piirroskuva Keuruun jätehuollon maskotista Pekka Palokärjestä

Pekka Palokärki -maskotti

Pekka Palokärki on Keuruun kaupungin jätehuollon maskotti.