Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Lasten Parlamentti -toiminnan tarkoitus on edistää lasten osallisuutta ja tuoda lasten ääntä mukaan päätöksentekoon. Toiminta opettaa lapsia osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin, sekä samalla myös aikuisia ja päättäjiä huomioimaan lasten mielipiteet, tarpeet ja näkökulmat päätöksenteossa. Lasten Parlamentti on sivistyslautakunnan alaista toimintaa ja tukee kaupungin strategian linjausta ”lapsiperheiden paratiisista”.

Toimikausi kestää kaksi vuotta, sisältäen kesäloma-ajan tauot. Uusi toimikausi alkaa lukukausijärjestelmän mukaisesti aina elokuussa, jolloin jokaisesta Keuruun alakoulusta koulu nimeää edustajansa ryhmään 4.-6.luokkalaisista koulun oppilaista. Kesken toimikauden poistuneiden (esim. 6lk oppilaan) tilalle koulu valitsee uudet edustajat. Keskustan, Kivelän ja Haapamäen alakouluilta jokaisesta nimetään kolme edustajaa, kyläkouluilta (Pohjoislahti, Pihlajavesi, Einari Vuorela) jokaisesta kaksi. Koulu valitsee edustajat valitsemallaan tavalla (oppilaskunnan kautta, erikseen järjestetyt vaalit yms.)

Lasten Parlamentin edustajien tehtävänä on osallistua kokouksiin ja tilaisuuksiin, sekä saada oman koulunsa oppilaiden mielipiteitä ja toiveita kuuluville. Jokaisesta koulusta on nimetty toimintaan myös koulun oma yhteyshenkilö.

Lasten Parlamentti kokoontuu noin 3-5 kertaa vuodessa kouluaikana. Toiminnan ohjaajina toimivat koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattori sekä nuoriso-ohjaaja virkansa puolesta. Joka toimikaudelle sivistys- ja vapaa-ajanlautakunta nimeää oman kummiluottamushenkilönsä, jotka kutsutaan Lasten Parlamentin kokoontumisiin.

Joka kevät järjestetään ”suuristunto”, jossa on erilaisia työpajoja lasten toivomista aiheista. Lasten Parlamentin lapset keräävät aiheita omilta kouluiltaan. Työpajoihin kutsutaan eri lautakunnista edustajia sekä muita viranhaltijoita ja asiantuntijoita.

Lasten Parlamentin nykyinen toimikausi kestää lukuvuoden 2018-2019 ja 2019-2020. Kummiluottamushenkilöiksi tälle toimikaudelle on nimetty sivistyslautakunnasta Ville Saarinen ja vapaa-ajanlautakunnasta Terhi Ala-Keturi.

Lisätietoa Lasten Parlamentin toiminnasta:

Aamu-ja iltapäivätoiminnan koordinaattori Niina Sunila p. 040 628 2741 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Nuoriso-ohjaaja Niina Savilahti p. 040 5126 348 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.