Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Suomi toisena kielenä (S2) opintoja avoimessa yliopistossa

Keski-Suomen seutukaupunkien oma opintoryhmä Suomi toisena kielenä (S2) opetuksessa starttaa alkuvuonna 2024. Nämä opinnot on suunnattu sellaiselle opetus- ja ohjaushenkilöstölle, joka ei ole aiemmin opiskellut suomen kieltä tai S2-alan opintoja, erityisesti varhaiskasvatuksen ja valmistavan opetuksen opettajille sekä erityis- ja luokanopettajille. Opinnot tarjoavat tiiviin tietopaketin sisältäen ydinasiat uudelle S2-opettajalle (esimerkiksi valmistavan opetuksen opettajat).

Opinnot on mahdollista opiskella kokonaisuudessaan etäyhteyksin. Ryhmän käytössä on oma Moodle-työtila, erilliset opintojaksokohtaiset ohjaukset ja mahdollisuus hyödyntää paikallisia yhteisiä etätyötiloja (hubeja) esimerkiksi luentojen seuraamiseen ja opintotehtävien tekemiseen oman alueen opiskelijoiden kesken. Seutuopintoryhmä starttaa Zoom-ohjauksella tiistaina 9.1.2024 klo 17-18.

Seutukaupunkien opintoryhmään ilmoittaudutaan tältä sivulta löytyvän ilmoittautumislinkin kautta, viimeistään 17.12.2023 (avoin.jyu.fi)

 

Muu avoimien korkeakoulujen opintotarjonta: 

Jyväskylän avoin ammattikorkeakoulu: Tutustu opintokokonaisuuksiin

Jyväskylän avoin yliopisto: Tutustu opintokokonaisuuksiin

Lisäksi: Maksuttomat avoimen yliopiston opintojaksot

Maksuttomat opinnot työttömille työnhakijoille, lomautetuille ja turvapaikanhakijoille avoimessa ammattikorkeakoulussa

Toteutuneet seutuopinnot 2020-2023

  • Avoimen yliopiston sosiaalityön opintokokonaisuus 25 op
  • Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintokokonaisuus 25 op
  • Avoimen yliopiston kasvatustieteen perusopinnot 25 op
  • Avoimen yliopiston Kasvatustieteen perusopinnot (Äänekoski) 25 op
  • Avoimen ammattikorkeakoulun Lähihoitajasta sosionomiksi -polkuopinnot

Lue erityispedagogiikan opinnot suorittaneiden kokemuksista avoimen yliopiston verkkosivuilla

Kaikille avoimia korkeakouluopintoja

Avoimet korkeakouluopinnot ovat kaikille avoimia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

opiskelijoita ryhmässä keskustelemassa

Joustavaa opiskelua yksin ja yhdessä

Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Opiskelu sisältää esimerkiksi opintomateriaaleihin perehtymistä sekä yksin tai yhdessä työskennellen työstettäviä tehtäviä. 

Et ole yksin opintojesi kanssa. Saat aina tukea ja ohjausta opintoihisi ottamalla meihin yhteyttä. Aktivoikaa opiskelijaporukan kanssa yhteinen opintopiiri paikallisesti – yhdessä opiskelu on antoisampaa!

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Opintoihin ilmoittaudutaan avointen korkeakoulujen verkkosivujen kautta. Kunkin opintojakson kohdalla on kerrottu opintomaksun suuruus. Pääsääntö on, että opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä (op). Ilmoittautuminen on sitova.

Perumisehdot

  • Jyväskylän avoin yliopisto: Ilmoittautuessasi sitoudut oppiaineen Keski-Suomen opintoryhmään, sen aikatauluun sekä suoritustapoihin.
  • Jamk: Ilmoittautumisen voi perua maksutta viimeistään 14 päivää ennen opintojen alkua.

Edut opiskelijalle

Opinnoissa saat korkeakoulutasoista opetusta Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoilta. Lisäksi saat oikeuden käyttää korkeakoulujen oppimateriaaleja, tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja. Myös kirjastopalvelut, mukaan luettuna elektroniset aineistot ovat käytössäsi.

Opinto-ote

Opintojaksojen suorittamisesta saat halutessasi opinto-otteen. Ota yhteyttä opintojakson järjestämisestä vastaavan korkeakoulun opintopalveluun.

 

Avoimia korkeakouluopintoja Keuruulla järjestävät Jyväskylän yliopisto (JYU) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (Jamk). 

 Linkki sivulle avoin.jyu.fijamk_tunnus_sininen.png