Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

JYU avoimen yliopiston opintotarjonta Keski-Suomen seutukaupungeissa lukuvuonna 2021-22

Perusopintokokonaisuudet koostuvat tietyistä opetussuunnitelman määrittelemistä opintojaksoista. Seutukuntakaupungeissa perusopinnot opiskellaan ohjatusti paikallisissa ryhmissä.

Viestinnän ja journalistiikan perusopinnot

Psykologian perusopinnot

Taidehistorian ja taidekasvatuksen perusopinnot

Yhteinen Zoom-infotilaisuus pidetään 16.8. alkaen klo 17.30 (linkki julkaistaan myöhemmin). Ennakkoilmoittautuminen perusopintokokonaisuuksiin on 16.8.–30.8.2021, varsinainen sitova ilmoittautuminen syyskuussa. Tutustu tarkemmin opintomahdollisuuksiin avoimen yliopiston sivuilla.

Osaamiskokonaisuudet Keski-Suomen aluetarjonnassa 2021–22

Osaamiskokonaisuudet koostuvat valikoiduista avoimen yliopiston opintojaksoista, joista opiskelija voi koota juuri häntä kiinnostavan ja hyödyttävän opintojen kokonaisuuden. Tutustu uusiin opintokokonaisuuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Tulevaisuuden työelämätaidot tässä ja nyt - Monialaista osaamista työelämään

Työelämäosaamiseen keskittyvä osaamiskokonaisuus kokoaa mm. IT-alaan, asiantuntijuuden kehittämiseen ja liiketoimintaan liittyviä kursseja. 

Ihmisen kehitys ja ympäristö - Näkökulmia elämänkulkuun ja hyvinvointiin

Osaamiskokonaisuus tarjoaa eri alojen tutkittuun tietoon pohjautuvia näkökulmia elämänkulkuun ja hyvinvointiin. 

Henkilöstötyö ja johtaminen sosiaali- ja terveysalalla 

Lue lisää suositusta monitieteisestä opintokokonaisuudesta sen omalla verkkosivulla. 

Käynnissä

Avoimen yliopiston kasvatustieteen perusopinnot 25 op

Toteutuneet opinnot 2020

  • Avoimen yliopiston sosiaalityön opintokokonaisuus 25 op
  • Avoimen yliopiston erityispedagogiikan opintokokonaisuus 25 op

Lue erityispedagogiikan opinnot suorittaneiden kokemuksista avoimen yliopiston verkkosivuilla

Kaikille avoimia korkeakouluopintoja

Avoimet korkeakouluopinnot ovat kaikille avoimia iästä ja pohjakoulutuksesta riippumatta. Opinnot ovat osia yliopisto- ja ammattikorkeakoulututkinnoista. Mikäli jatkat myöhemmin tutkintokoulutukseen, voit hakea opintojen sisällyttämistä tutkintoosi.

opiskelijoita ryhmässä keskustelemassa

Joustavaa opiskelua yksin ja yhdessä

Opinnot toteutetaan siten, että pystyt opiskelemaan esimerkiksi työn tai muiden opintojen ohella. Opiskelu sisältää esimerkiksi opintomateriaaleihin perehtymistä sekä yksin tai yhdessä työskennellen työstettäviä tehtäviä. 

Et ole yksin opintojesi kanssa. Saat aina tukea ja ohjausta opintoihisi ottamalla meihin yhteyttä. Aktivoikaa opiskelijaporukan kanssa yhteinen opintopiiri paikallisesti – yhdessä opiskelu on antoisampaa!

Ilmoittautuminen ja opintomaksut

Opintoihin ilmoittaudutaan avointen korkeakoulujen verkkosivujen kautta. Kunkin opintojakson kohdalla on kerrottu opintomaksun suuruus. Pääsääntö on, että opintomaksu on 15 euroa opintopisteeltä (op). Ilmoittautuminen on sitova.

Perumisehdot

  • Jyväskylän avoin yliopisto: Voit perua ilmoittautumisesi viikon sisällä ilmoittautumisajan päätyttyä tai suorittaa opinnot etänä. Jos lähiopetus ei toteudu, peruminen on maksutonta. Jos lähiopetus toteutuu, mutta haluat perua ilmoittautumisesi, veloitamme perumisesta aiheutuneina kuluina opintojakson maksun tai enintään 50 euroa.
  • JAMK: 14 päivää ennen opintojen alkua.

Edut opiskelijalle

Opinnoissa saat korkeakoulutasoista opetusta Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston asiantuntijoilta. Lisäksi saat oikeuden käyttää korkeakoulujen oppimateriaaleja, tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja. Myös kirjastopalvelut, mukaan luettuna elektroniset aineistot ovat käytössäsi.

Opinto-ote

Opintojaksojen suorittamisesta saat halutessasi opinto-otteen. Ota yhteyttä opintojakson järjestämisestä vastaavan korkeakoulun opintopalveluun.

 

Avoimia korkeakouluopintoja Keuruulla järjestävät Jyväskylän yliopisto (JY) ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK). 

 Linkki sivulle avoin.jyu.fiLinkki sivulle jamk.fi