Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Jos haluamaasi aineistoa ei löydy Keski-kirjastoista, sen voi pyytää kaukolainaksi muualta. Kaukolainapyynnön voi tehdä paikan päällä kirjastopisteissä, täyttämällä tämän nettilomakkeen, pyynnön voi lähettää myös Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puhelimitse. Tärkeitä tietoja ovat teoksen tekijä ja nimi, isbn-numero ja (tenttikirjoissa) mahdollinen painosnumero tai julkaisuvuosi.

Kaukolaina on aina maksullinen ja sen hinta määräytyy lähettävän kirjaston mukaan. Keskuskirjastosta (Helsinki) sekä alueellisista kehittämiskirjastoista (mm. Tampere, Turku, Kuopio, Lahti)  ja Varastokirjastosta tilattavat lainat maksavat 2 € niteeltä. Jos lähettävä kirjasto taas laskuttaa lainasta jotakin (kuten mm. osa kaupunginkirjastoista sekä yliopisto- ja korkeakoulukirjastot tekevät), nuo kulut peritään täysmääräisinä asiakkaalta 10 €:n saakka.

Kaukolainapyyntöä tehdessä kannattaa jo valmiiksi mainita, saako laina maksaa enemmän kuin 2 €. Lainat tilaamme toki ensisijaisesti edullisimmasta paikasta, mutta toisinaan ei valinnanvaraa ole.

Kaukolainat muihin kirjastoihin

Kaukolainaamme muille kirjastoille ainoastaan Keuruuta koskevaa aineistoa ja muita hankalasti saatavia teoksia. Kurssikirjoja ja suurten kustantajien uutuuksia emme kaukolainaa lainkaan. Jos haluat kaukolainaksi jonkun Keuruulta löytyvän kirjan, ota yhteyttä omaan kirjastoosi, joka hoitaa pyynnön.

Kovin kiireellisiä kaukolainapyyntöjä meille ei kannata osoittaa, koska pystymme postittamaan lainoja vain noin kerran viikossa.