Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea Keuruulla ympäri vuoden Wilmassa sähköisellä hakemuksella.  Maaliskuun alussa viikoilla 10–11 on keskitetty haku syksyn paikkoihin, josta ilmoitetaan etukäteen nettisivuilla ja paikallislehdessä Suur-Keuruussa.

Näin hakeudut palveluihin

 • Varhaiskasvatuspaikkaa on haettava lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen aloitusta. Hakemuksen voi jättää kuitenkin kuusi kuukautta ennen toivottua aloitusajankohtaa.
 • Mikäli tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelupaikan saamisesta, on hakemus jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikan.
 • Varhaiskasvatushakemukseen voi laittaa kolme paikkatoivetta. Toiveita kannattaa laittaa useampi, jos ensisijaisessa paikassa ei ole tilaa.
 • Ohje hakemuksen tekemiseen Wilmassa.
 • Siirry tästä tekemään hakemus Wilmaan.
 • Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat vahvistussivun, jonka voit halutessasi tulostaa. Hakemus on voimassa yhden vuoden lähettämispäivästä lukien. 

Hakemuksen jättämisen jälkeen

 • Aurinkolinnan päiväkodin vastaava käsittelee hakemuksen noin kuukautta ennen toivottua aloitus ajankohtaa.
 • Mikäli haluat muuttaa hakemuksen tietoja, ota yhteys päiväkodin johtajaan Jaana Valkonen, 040 078 5572.
 • Ilmoitus päätöksestä tulee Wilmaan.
 • Mikäli et ole hyväksynyt sähköistä asiointia, päätös lähetetään sinulle postitse.
 • Aurinkolinnan päiväkodin vastaava on yhteydessä huoltajiin paikan myöntämisen jälkeen.

Varhaiskasvatuspaikan saaminen

Varhaiskasvatuspaikka myönnetään mahdollisuuksien mukaan perheen ensisijaisen toiveen perusteella, mikäli yksikössä ja ryhmässä on tilaa. Paikkoja myönnettäessä otamme huomioon lapsikohtaiset syyt, esimerkiksi tuen tarpeen, sisarusperusteen sekä varhaiskasvatustarpeen alkamisajankohdan.

Jos huoltajat ovat tyytymättömiä lapselle osoitettuun varhaiskasvatuspaikkaan, he voivat hakea paikan vastaanottamisen jälkeen siirtoa toiseen yksikköön. Toteutamme siirrot pääsääntöisesti toimintakauden alussa (elokuu). Pidämme siirtohakemuksen voimassa siihen saakka, kunnes saamme paikkatoiveen toteutettua.

Huoltajilla on mahdollisuus saada kaikki varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen liittyvät päätökset sähköisenä. Sähköisten päätösten edellytyksenä on huoltajalta saatu lupa sekä voimassa oleva sähköpostiosoite.

Hoitoaikojen sähköinen ilmoittaminen

Hoitoaikojen ilmoittaminen tapahtuu 1.1.2024 alkaen Wilmassa.

Ohje hoitoaikojen varaamiseen Wilma -mobiilissa

Hoitoaikojen sähköisen ilmoittamisen kautta huoltajat ilmoittavat varhaiskasvatusyksikköön lapsen varhaiskasvatustarpeen. Hoitopäivät ja -ajat on ilmoitettava sähköisesti kolmen viikon listoissa viikkoa ennen hoidon tarvetta, viimeistään edellisen viikon keskiviikkoon klo 12.00 mennessä. Tämän jälkeen kyseinen viikko lukitaan, eikä sille viikolle pysty tekemään muutoksia tai uusia varauksia.

Päiväkodit ovat avoinna arkisin klo 6.30-17.00. Aurinkolinnan Niittyvillat-vuororyhmässä oleville lapsille on ilmoitettava hoitoajat tai poissaolo aina kolmen viikon ajalle.

Jos lapselle ei tehdä aikavarauksia määräaikaan mennessä katsotaan, että tarvetta varhaiskasvatukselle ei seuraavan jakson aikana ole.

Etukäteen tiedossa olevat poissaolot (lomat ja vapaapäivät) ilmoitetaan koodilla "ennalta ilmoitettu poissaolo". Jos lapsi on sairaana, käytetään koodia "sairaus".

Jos lapsi on vain esiopetuksessa (klo 9.00 -13.00) tulo- ja lähtöajat ilmoitetaan ruokailun järjestämisen vuoksi. Jos lapsi on esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatuksessa, ilmoitetaan vain varhaiskasvatukseen tulo- ja lähtöaika. Huoltajan tulee seurata, ettei ilmoitettujen ja toteutuneiden tuntien määrä kalenterikuukaudessa ylitä maksusopimuksen mukaista enimmäistuntimäärää.

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä päiväkodin johtajaan, Jaana Valkonen 040 078 5572.

Paperiset hakemuslomakkeet

Paperisia hakemuslomakkeita saa kaupungin asiointipisteestä ja päiväkodeista.

Lomakkeet palautetaan varhaiskasvatustoimistoon Aurinkolinnan päiväkotiin, Koulutie 3 c, 42700 Keuruu. Haapamäki-Pihlajavesi alueen hakemukset voi palauttaa myös Haapamäen päiväkotiin, Pihlajavedentie 4 C, 42800 Haapamäki.

Voit tulostaa lomakkeet myös tästä:

Hakemuslomake varhaiskasvatukseen (pdf)

Sopimuslomake varhaiskasvatusjasta (pdf)