Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa

Osallistu ja vaikuta Keuruun tulevaan kaupunkistrategiaan! Osallistumaan pääset tästä vastaamalla avoimeen verkkokyselyyn ke 26.1. klo 12 mennessä.
Vastanneiden kesken arvotaan Keuruun kaupungin toimesta kaksi (2) 50 €:n lahjakorttia Keuruun Megamarkettiin.

Muuta tekstin kokoa

Keuruun yhteiskoulun yläkoulun urheiluakatemiatoiminta kuuluu Jyväskylän urheiluakatemian yhteistyöverkostoon.

Lajit

Painopistelajeina ovat jääkiekko ja jalkapallo, joissa akatemiavalmentajina toimivat sivistystoimen omat, lajeihin perehtyneet opettajat. Mukaan toimintaan otetaan myös yksilölajien tai muiden joukkuelajien urheilijoita, mutta heidän valmennuksestaan/ ohjauksestaan vastaavat urheilijoiden omat valmentajat niiltä osin kuin toiminnassa keskitytään lajikohtaiseen harjoitteluun.

Tavoitteet

Urheiluakatemiatoiminnan tavoitteena on, että lahjakkaalla urheilijalla olisi mahdollisuus kehittyä ja menestyä urheilijana, opiskella joustavasti valmentautumisen ohella ja siirtyä edelleen työelämään urheilu-uran aikana tai sen jälkeen. Akatemia-toiminnassa keskeistä on tarjota lähellä urheilijaa oikeanlainen kasvuympäristö, joka tukee kilpailu- ja jopa huippu-urheilijaksi kehittymistä.

Toiminnan sisältö

Toiminnan sisältö muodostuu yleisestä liikunnallisten ja motoristen taitojen kehittymistä tukevasta harjoittelusta, painopistelajeissa lajikohtaisista treeneistä, kehontuntemuksen ja lihashuollon harjoittelusta sekä mm. Suomen Olympiakomitean Kasva urheilijaksi - opetusmateriaalin sisältöteemoista. Harjoittelussa on tärkeää monipuolisuus ja ominaisuus-lähtöinen harjoittelu lajiharjoittelun ohella. Lajivalmennusta järjestetään keskimäärin kerran viikossa kouluajan ulkopuolella.

Haku

Urheiluakatemiatoimintaan haetaan keväisin. Toiminta-aika on lukuvuosittain syyskuun alusta huhtikuun loppuun.

Lisätietoja

Keuruun yhteiskoulun yläkoulun rehtori Jukka Oikarinen puh. 040 513 5822,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jalkapallolinjan akatemiavalmentaja Markus Ilmarinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jääkiekkolinjan akatemiavalmentaja Jarkko Savukoski, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.