Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Musiikkiopiston perusasteen oppilaaksi hakeminen lukuvuodelle 2022-23:


 • Kevään oppilashaku on avoinna 25.4.-8.5.2022. Tämän ajan jälkeen lomakkeella voi tehdä jälki-ilmoittautumisen jonotuspaikoille. Ilmoittautuminen tapahtuu nettilomakkeella tai puhelinsoitolla toimistoon 040 178 4085.

 • Samalla lomakkeella voi ilmoittautua sekä lasten ja nuorten perusasteen opetukseen että aikuisten Avoimen osaston opetukseen. 

 • Hakijan kotikunta tulee olla Keuruu, Multia tai Petäjävesi.

 • Opetettavia soittimia Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistossa ovat tällä hetkellä piano, viulu, sello, kontrabasso, sähköbasso, kitara, sähkökitara, huilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritoni, tuuba, rummut sekä laulu (huom. laulu vain yli 12-vuotiailla).

 • Hakijan tulee ilmoittautumisessaan valita kolme eniten haluamaansa instrumenttia, sijoille 1-3.

 • Hakijat asetetaan jonotusjärjestykseen valittujen instrumenttien, hakijan iän sekä aiemman soittoharrastuksen perusteella. Ilmoittautuessa kannattaa kertoa kaikista aiemmista musiikkiharrastuksista. Mikäli useampi hakija ilmoittautuu samaan instrumenttiin, huomioidaan myös hakijoiden ilmoittautumisjärjestys.

 • Harvinaisimpiin soittimiin (kuten vaskisoittimet sekä isommat jousisoitimet) on yleensä vähemmän hakijoita, joten sisäänpääsy on niissä varmempaa.

 • SOITINESITTELYKONSERTISSA Kulttuuritalo Kimarassa ti 26.4. klo 18.30-19.30 kerrotaan niin soittimista kuin soitinvalinnasta tarkemmin, paikalla musiikkiopiston oppilaita ja opettajia.
 • Lisätietoa musiikkiopistossa opiskelusta ja soitinvalinnasta

 • Uusia oppilaita otetaan vuosittain noin 10-20. Määrä riippuu kulloinkin vapautuvien oppilaspaikkojen määrästä eri toimipisteissä ja soittimissa. Opettajaresurssit vaikuttavat eri instrumenttien aloituspaikoihin myös. 

 • Musiikkiopinnot voi aloittaa myös soitinvalmennuksessa (6-7 -vuotiaille), jossa tutustutaan eri soittimiin ja nuotinluvun alkeisiin musiikkileikkikoulunopettajan johdolla. Tunneilla voidaan opetella nuotinlukua sekä soitonalkeita esim. kanteleella, pianolla, nokkahuilulla ja ukulelella. Ryhmä käy myös tutustumassa eri soittimiin musiikkiopiston soittotunneilla, jolloin instrumenttitarjonta tulee tutuksi. 

 • Soittoharrastuksen sopiva aloitusikä vaihtelee mm. soittimen ja lapsen koon mukaan. Viulunsoiton voi aloittaa alle kouluikäisenä, jopa 4-vuotiaana. Puhaltimissa soiton voi aloittaa alle kouluikäisenä esim. huilulla, klarinetilla tai trumpetilla, joista voi myöhemmin siirtyä isompiin soittimiin. Piano on hyvä aloitussoitin musiikin alkeisiin, jotka opittuaan voi toisenkin soittimen perusteet saada helpommin haltuun.

 • Soitonopiskeun voi aloittaa myös aikuisena, musiikkiopiston Avoimessa osastossa.

Hakijoille ilmoitetaan kevään haun valintatulos kirjeitse viikolla 21.

Hakijoilla on mahdollisuus päästä opiskelemaan myös lukuvuoden aikana lopettaneiden tilalle, jolloin hakijoihin otetaan yhteyttä musiikkiopiston toimistolta kesken lukuvuoden. Uusia oppilaspaikkoja voi vapautua vielä elo-syyskuussa, joten tietoa kannattaa odottaa kärsivällisesti syksyyn saakka. Jälki-ilmoittautuminen on aivoinna kevään hakuajan jälkeen, jonotus koskee aina yhtä lukuvuotta kerrallaan. 

Mikäli paikkoja jää täyttämättä, niihin voidaan valita yli 20-vuotiaita oppilaita aikuisille tarkoitettuun Avoimeen osastoon

Tiedusteluihin vastaa Tiiu Tuominen (0400-355876


Tanssin perusopetuksen oppilaaksi ilmoittautuminen

Kevätlukulauden 2022 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle 2022, vanhat oppilaat ilmoittavat jatkostaan keväällä tunnilla jaetulla jatkolomakkeella.

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

Musiikkileikkikoulun oppilaaksi ilmoittautuminen

Kevätlukulauden 2022 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle, vanhat oppilaat ilmoittavat jatkostaan keväällä tunnilla jaetulla jatkolomakkeella.

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

Puhallinorkesterikoulun oppilaaksi ilmoittautuminen

Vapautuneita paikkoja voi tiedustella musiikkiopiston toimistolta. Kevätlukukauden 2022 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle 2022. 

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee aina koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

Ryhmäaineisiin voi ilmoittautua puhelimitse musiikkiopiston  toimistoon (040 178 4085) tai lomakkeella, jotka löytyvät opiston nettisivuilta.