Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Musiikkiopiston perusasteen oppilaaksi hakeminen lv. 2020-2021


Jälki-ilmoittautuminen jatkuu kaikissa muissa soittimissa paitsi pianossa ja rummuissa. Paikkoja erityisesti puhaltimissa, jousisoittimissa ja kitarassa.

Oppilaat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä, opetus käynnistuu 13.8. alkaen.

 • Uudet perusasteen oppilaat valitaan toukokuussa, ilman pääsykoetta (soittonäytettä ja musikaalisuustestiä).

 • Opetettavia soittimia Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistossa ovat tällä hetkellä piano (ei voi enää ilmoittautua), viulu, sello, kontrabasso, sähköbasso, kitara, sähkökitara, huilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritoni, tuuba, rummut (ei voi enää ilmoittautua) sekä laulu (huom. laulu vain yli 15-vuotiailla).

 • Hakijan tulee ilmoittautumisessaan valita kolme eniten haluamaansa instrumenttia, sijoille 1-3.

 • Oppilaaksi ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella 10.8. MENNESSÄ.

 • Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei oteta huomioon.

 • Hakijat asetetaan jonotusjärjestykseen valittujen instrumenttien, hakijan iän sekä aiemman soittoharrastuksen perusteella. Ilmoittautuessa kannattaa kertoa kaikista aiemmista musiikkiharrastuksista. Mikäli useampi hakija ilmoittautuu samaan instrumenttiin, huomioidaan myös hakijoiden ilmoittautumisjärjestys.

 • Harvinaisimpiin soittimiin (kuten vaskisoittimet sekä isommat jousisoitimet) on yleensä vähemmän hakijoita, joten sisäänpääsy on niissä varmempaa.

 • Lisätietoa musiikkiopistossa opiskelusta ja soitinvalinnasta

 • Uusia oppilaita otetaan vuosittain noin 10-20. Määrä riippuu kulloinkin vapautuvien oppilaspaikkojen määrästä eri toimipisteissä ja soittimissa. Opettajaresurssit vaikuttavat eri instrumenttien aloituspaikoihin myös. 

 • Musiikkiopinnot voi aloittaa myös soitinvalmennuksessa (6-7 -vuotiaille), jossa tutustutaan eri soittimiin ja nuotinluvun alkeisiin musiikkileikkikoulunopettajan johdolla. Tunneilla voidaan opetella nuotinlukua sekä soitonalkeita esim. kanteleella, pianolla, nokkahuilulla ja laattasoitimmilla (ns. Orff-soittimet). Ryhmä käy myös tutustumassa eri soittimiin musiikkiopiston soittotunneilla, jolloin instrumenttitarjonta tulee tutuksi. 

 • Soittoharrastuksen sopiva aloitusikä vaihtelee mm. soittimen ja lapsen koon mukaan. Viulunsoiton voi aloittaa alle kouluikäisenä, jopa 4-vuotiaana. Puhaltimissa soiton voi aloittaa alle kouluikäisenä esim. huilulla, klarinetilla tai trumpetilla, joista voi myöhemmin siirtyä isompiin soittimiin. Piano on hyvä aloitussoitin musiikin alkeisiin, jotka opittuaan voi toisenkin soittimen perusteet saada helpommin haltuun.

Uudet oppilaat julkistetaan viikolla 22 musiikkiopiston nettisivuilla, Suur-Keuruu- ja Petäjävesi-lehdessä. Valituille oppilaille ilmoitetaan valinnasta kirjeitse kotiin.

Hakijoilla on mahdollisuus päästä opiskelemaan myös lukuvuoden aikana lopettaneiden tilalle, jolloin hakijoihin otetaan yhteyttä musiikkiopiston toimistolta kesken lukuvuoden. Uusia oppilaspaikkoja voi vapautua vielä elo-syyskuussa, joten tietoa kannattaa odottaa kärsivällisesti syksyyn saakka.

Mikäli paikkoja jää täyttämättä, niihin voidaan valita yli 20-vuotiaita oppilaita aikuisille tarkoitettuun Avoimeen osastoon. Vapaista paikoista tiedotetaan syyslukukauden alussa.

Tiedusteluihin vastaa Tiiu Tuominen (0400-355876


Tanssin perusopetuksen oppilaaksi ilmoittautuminen

Kevätlukulauden 2020 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle 2020, vanhat oppilaat ilmoittavat jatkostaan keväällä kotiin lähetetyllä lomakkeella.

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

Musiikkileikkikoulun oppilaaksi ilmoittautuminen

Kevätlukulauden 2020 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle, vanhat oppilaat ilmoittavat jatkostaan keväällä kotiin lähetetyllä lomakkeella.

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

Puhallinorkesterikoulun oppilaaksi ilmoittautuminen

Vapautuneita paikkoja voi tiedustella musiikkiopiston toimistolta. Kevätlukukauden 2020 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle 2020. 

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee aina koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

Ryhmäaineisiin voi ilmoittautua puhelimitse musiikkiopiston  toimistoon (040 178 4085) tai lomakkeella, jotka löytyvät opiston nettisivuilta.