Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

 


TANSSIN PERUSOPETUKSEN OPPILAAKSI ILMOITTAUTUMINEN

Kevätlukulauden 2019 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle, vanhat oppilaat ilmoittavat jatkostaan keväällä tanssitunnilla jaetulla lomakkeella.

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

MUSIIKKILEIKKIKOULUN OPPILAAKSI ILMOITTAUTUMINEN

Kevätlukulauden 2019 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle, vanhat oppilaat ilmoittavat jatkostaan keväällä muskaritunnilla jaetulla lomakkeella.

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

PUHALLINORKESTERIKOULUN OPPILAAKSI ILMOITTAUTUMINEN

Vapautuneita paikkoja voi tiedustella musiikkiopiston toimistolta. Kevätlukukauden 2019 lopussa otetaan uusien oppilaiden ilmoittautumisia syksylle. 

Uudet oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, ilmoittautua voi myös heti syyslukukauden alkaessa. Ilmoittautuminen koskee aina koko lukuvuotta, peruutus tulee aina tehdä musiikkiopiston toimistoon.

Ryhmäaineisiin voi ilmoittautua puhelimitse musiikkiopiston  toimistoon (040 178 4085) tai lomakkeella, jotka löytyvät opiston nettisivuilta.


 

 

MUSIIKKIOPISTON PERUSASTEEN OPPILAAKSI HAKEMINEN lv. 2019-20

Uudet perusasteen oppilaat valitaan toukokuussa, ilman pääsykoetta (soittonäytettä ja musikaalisuustestiä).

 • Hakijat asetetaan jonotusjärjestykseen valittujen instrumenttien, hakijan iän sekä aiemman soittoharrastuksen perusteella. Ilmoittautuessa kannattaa kertoa kaikista aiemmista musiikkiharrastuksista. Mikäli useampi hakija ilmoittautuu samaan instrumenttiin, huomioidaan myös hakijoiden ilmoittautumisjärjestys.
 • Hakijan tulee ilmoittautumisessaan valita kolme eniten haluamaansa instrumenttia, sijoille 1-3.
 • Opetettavia soittimia Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistossa ovat tällä hetkellä piano, viulu, sello, kontrabasso, sähköbasso, kitara, sähkökitara, huilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritoni, tuuba, rummut sekä laulu (huom. laulu vain yli 15-vuotiailla).
 • Harvinaisimpiin soittimiin (kuten vaskisoittimet sekä isommat jousisoitimet) on yleensä vähemmän hakijoita, joten sisäänpääsy on niissä varmempaa.
 • Lisätietoa musiikkiopistossa opiskelusta ja soitinvalinnasta
 • Uusia oppilaita otetaan vuosittain noin 10-20. Määrä riippuu kulloinkin vapautuvien oppilaspaikkojen määrästä eri toimipisteissä ja soittimissa. Opettajaresurssit vaikuttavat eri instrumenttien aloituspaikoihin myös. 

Soitinesittelykonsertti oppilaille sekä heidän vanhemmilleen pidetään Keuruun Kulttuuritalo Kimarassa tiistaina 23.4.2018 klo 18:30 - noin 19:30.

 • Konsertissa kerrotaan musiikkiopistossa opiskelusta sekä esitellään eri instrumentteja. Paikalla ovat musiikkiopiston soitonopettajat, joilta voi kysellä lisätietoa eri soittimista ja esim. sopivasta aloitusiästä. Soittimia pääsee myös kokeilemaan itse!
 • Musiikkiopinnot voi aloittaa myös soitinvalmennuksessa (6-7 -vuotiaille), jossa tutustutaan eri soittimiin ja nuotinluvun alkeisiin musiikkileikkikoulunopettajan johdolla. Tunneilla voidaan opetella nuotinlukua sekä soitonalkeita esim. kanteleella, pianolla, nokkahuilulla ja laattasoitimmilla (ns. Orff-soittimet). Ryhmä käy myös tutustumassa eri soittimiin musiikkiopiston soittotunneilla, jolloin instrumenttitarjonta tulee tutuksi. 
 • Soittoharrastuksen sopiva aloitusikä vaihtelee mm. soittimen ja lapsen koon mukaan. Viulunsoiton voi aloittaa alle kouluikäisenä, jopa 4-vuotiaana. Puhaltimissa soiton voi aloittaa alle kouluikäisenä esim. huilulla, klarinetilla tai trumpetilla, joista voi myöhemmin siirtyä isompiin soittimiin. Piano on hyvä aloitussoitin musiikin alkeisiin, jotka opittuaan voi toisenkin soittimen perusteet saada helpommin haltuun.
 • Oppilaaksi ilmoittaudutaan sähköisellä lomakkeella 23.4.-5.5.2019 välisenä aikana. Lomake avataan  23.4. klo 8.00 ja se sulkeutuu 5.5. klo 23.59.
 • Mikäli internettiä ei pääse käyttämään, voi lomakkeen tiedot ilmoittaa myös puhelimitse opistosihteeri Päivi Tastulalle (puh 040-1784085), jolloin soittoaika merkitään lomakkeeseen palautusajankohdaksi.
 • Myöhästyneitä ilmoittautumisia ei oteta huomioon.

Uudet oppilaat julkistetaan viikolla 22 musiikkiopiston nettisivuilla, Suur-Keuruu- ja Petäjävesi-lehdessä. Valituille oppilaille ilmoitetaan valinnasta kirjeitse kotiin.

Hakijoilla on mahdollisuus päästä opiskelemaan myös lukuvuoden aikana lopettaneiden tilalle, jolloin hakijoihin otetaan yhteyttä musiikkiopiston toimistolta kesken lukuvuoden. Uusia oppilaspaikkoja voi vapautua vielä elo-syyskuussa, joten tietoa kannattaa odottaa kärsivällisesti syksyyn saakka.

Mikälli paikkoja jää täyttämättä, niihin voidaan valita yli 20-vuotiaita oppilaita aikuisille tarkoitettuun Avoimeen osastoon. Vapaista paikoista tiedotetaan syyslukukauden 2019 alussa.

 

Seuraava oppilashaku instrumenttiopintoihin tapahtuu kevätlukukaudella 2020 (20.4.-2.5.2020) 

Tiedusteluihin vastaa Tiiu Tuominen (0400-355876)