Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Esiopetus on velvoittavaa toimintaa. Lapsen on osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Esiopetuksen tavoitteena on osana varhaiskasvatusta vahvistaa lapsen oppimisedellytyksiä ja oppimaan oppimisen taitoja tulevaa koulupolkua varten. Lisäksi esiopetuksessa harjoitellaan monipuolisesti eri oppimiskokonaisuuksiin liittyviä asioita.

Esiopetus lukuvuonna 2023-2024

Opetus alkaa kouluilla ja päiväkodeissa 9.8.2023 ja päättyy 1.6.2024.

Keuruun keskustan alueella esiopetusta järjestetään lukuvuonna 2023-24 Aurinkolinnan ja Lapin päiväkodeissa sekä yksityisessä päiväkoti Tähtitarhassa. Haja-asutusalueilla esiopetusta järjestetään Einari Vuorelan koululla, Haapamäen päiväkodilla ja Pohjoislahden ala-asteella.

Päiväkodeissa ja kouluissa noudatetaan yhteistä esiopetussuunnitelmaa. Esiopetuksessa noudatetaan pääsääntöisesti koulun lukuvuoden toiminta-aikoja. Opetusta annetaan päiväkodeissa päiväkotien toimintapäivinä noin 4 h / päivä ja kouluissa 3-5 h / päivä.

Esiopetuksen kuljetus järjestetään perusopetuslain 32 §:n ja sivistyslautakunnan päätöksen 5.8.2008 § 87 mukaisin perustein.

Esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf) (Hyväksytty sivistyslautakunnassa 16.6.2022)