Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Ympäristönsuojeluyksikkö on osa Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimistoa. Toimisto tuottaa ympäristönsuojelun lakisääteiset palvelut Keuruun ja Mänttä-Vilppulan kaupungeille ja viranhaltijoina toimivien ympäristönsuojelusihteereiden toimipisteet sijaitsevat asianomaisissa kunnissa. Keuruun ja Mänttä-Vilppulan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Keurusselän ympäristönsuojelujaosto

Ympäristönsuojeluyksikön tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kuntien ympäristönsuojelua puhtaan, viihtyisän ja terveellisen ympäristön tarjoamiseksi asukkaille. Ympäristönsuojelu pyrkii lupa-, valvonta- ja neuvontamenettelyin vaikuttamaan siihen, että kuntalaisten ja yritysten toiminta aiheuttaisi mahdollisimman vähän ympäristöhaittoja ja että mahdolliset haitat olisivat kohtuullisin keinoin ja kustannuksin torjuttavissa.

Ympäristönsuojeluyksikkö vastaa ympäristölupien, vesilain mukaisten lupien, maa-aineslupien sekä vesiliikenne- ja maastoliikennelupien valmistelusta sekä käsittelee ympäristönsuojelulain mukaiset ilmoitukset (muun muassa melu) ja toiminnan rekisteröinnit sekä patterointi-ilmoitukset. Yksikkö huolehtii osaltaan ympäristön tilan seurannasta, ympäristötutkimuksista sekä ympäristönsuojelun ja jätehuollon valvonnasta ja neuvonnasta.

Ympäristönsuojeluyksikön toimipisteet

Keuruun toimipiste (käynti- ja postiosoite)

Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto
Keskusaukio 3 (eCenter, 2. krs)
42700 Keuruu

Mänttä-Vilppulan toimipiste

Mänttä-Vilppulan kaupungintalo
Seppälän puistotie 15
35800 Mänttä
postiosoite:
PL 69, 35801 Mänttä