Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Ympäristönsuojeluyksikkö on osa Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimistoa. Toimisto tuottaa ympäristönsuojelun lakisääteiset palvelut Keuruun ja Mänttä-Vilppulan kaupungeille ja viranhaltijoina toimivien ympäristönsuojelusihteereiden toimipisteet sijaitsevat asianomaisissa kunnissa. Keuruun ja Mänttä-Vilppulan ympäristönsuojeluviranomaisena toimii Keurusselän ympäristönsuojelujaosto

Ympäristönsuojeluyksikön tehtävänä on ylläpitää ja kehittää kuntien ympäristönsuojelua puhtaan, viihtyisän ja terveellisen ympäristön tarjoamiseksi asukkaille. Ympäristönsuojelu pyrkii lupa-, valvonta- ja neuvontamenettelyin vaikuttamaan siihen, että kuntalaisten ja yritysten toiminta aiheuttaisi mahdollisimman vähän ympäristöhaittoja ja että mahdolliset haitat olisivat kohtuullisin keinoin ja kustannuksin torjuttavissa.

Ympäristönsuojeluyksikkö vastaa ympäristölupien, vesilain mukaisten lupien, maa-aineslupien sekä vesiliikenne- ja maastoliikennelupien valmistelusta sekä käsittelee ympäristönsuojelulain mukaiset ilmoitukset (muun muassa melu) ja toiminnan rekisteröinnit sekä nitraattiasetuksen mukaiset ilmoitukset. Yksikkö huolehtii osaltaan ympäristön tilan seurannasta, ympäristötutkimuksista sekä ympäristönsuojelun ja jätehuollon valvonnasta ja neuvonnasta.

Ympäristönsuojeluyksikön toimipisteet

Keuruun toimipiste (käynti- ja postiosoite)

Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto
Keskusaukio 3 (eCenter, 2. krs)
42700 Keuruu

Mänttä-Vilppulan toimipiste

Mänttä-Vilppulan kaupungintalo
Seppälän puistotie 15
35800 Mänttä