Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Kevätnäyttely Facebookissa 9.4. alkaen

Koronatilanteen vuoksi kevätnäyttely toteutetaan tänä vuonna opiston Facebook-sivulla opiskelijoiden lähettämistä kuvista. Näyttely koostuu useista erillisistä kansioista ja se täydentyy, kun kuvia kertyy lisää. Opiston sivua pääsee katsomaan, vaikka itse ei olisi rekisteröitynyt Facebookin käyttäjäksi.

Kurssitoiveita seuraavalle lukuvuodelle

Kurssitoiveita ja ehdotuksia lukuvuodelle 2020-2021 otetaan vastaan 17.4.2020 saakka opiston toimistossa ja palautelomakkeen kautta.

Etäluentoja kotisohvalla seurattavaksi

Lue tarkemmat tiedot alempaa tältä samalta sivulta otsikon "Etäluentoja tarjolla loppukevään ajan" alta.

Kurssit keskeytetty koronaviruksen varotoimena

Kaikki kansalaisopiston opetus on toistaiseksi peruttu kaikissa toimipisteissämme varotoimena koronaviruksen vuoksi 16.3.2020 alkaen. Keskeytys jatkuu ainakin 13.5.2020 saakka.

Kevätjuhlat ja näyttelyt

Kaikki kolme kevätjuhlaa (Keuruu, Multia, Petäjävesi) 5.4.2020 on PERUTTU. Petäjäveden 50-vuotisjuhla siirretään pidettäväksi syksyllä, päivämäärä ei vielä tiedossa. Multian ja Petäjäveden kevätnäyttelyt on peruttu, myös Keuruun näyttely Kamanassa peruuntuu museoiden sulkemisen vuoksi.

Etäluentoja tarjolla loppukevään ajan

Koronavirustilanteesta johtuen olemme siirtyneet Ikääntyvien yliopiston luentotilaisuuksien järjestämisessä verkkoluentoihin. Poikkeusjärjestelynä olemme sopineet Jyväskylän kesäyliopiston kanssa ratkaisusta, jossa voitte loppukevään ajan katsoa luentoja verkossa kotisohvalta. Luennot järjestetään joka keskiviikko klo 14.00. (muutokset ohjelmassa mahdollisia)

Viikoittaiset aiheet ovat:

15.4. Turvallisesti liikkuen läpi elämän. Liikuntagerontologian professori Sarianna Sipilä, JYU

22.4. Kansakunta kriisin keskellä: talvisota brittiläisin silmin. Historian apulaisprofessori Antero Holmila, JYU
29.4. Hyvä, paha aggressio - vihainen nainen, psykologi Elina Reenkola
6.5. Luonnosta hyvinvointia ja kansallispuistoista kaksinverroin, PsT Katriina Hyvönen JYU ja viestintäpäällikkö Tiina Hakkarainen Metsähallitus

Jotta saatte viikoittain vaihtuvan luentolinkin, tulee teidän ilmoittautua kesäyliopistoon verkkoluentojen seuraajiksi

https://kesayo.jyu.fi/fi/opintotarjonta-uusi/koulutustarjonta/40000/400441/428004

Merkitkää kohtaan lisätietoja Keuruun kansalaisopisto, niin Jyväskylässä tiedetään mistä tulette mukaan. Jyväskylän kesäyliopisto lähettää ilmoittautuneille laskun toukokuussa luentojen seuraamisesta (pitäkää kirjaa montako luentoa seuraatte). Luentomaksu on 4 euroa per seurattu luento. Maksu siis omantunnon mukaan.

Nyt kannattaa olla ennakkoluuloton ja ryhtyä kokeilemaan verkon kautta opiskelua, vaikka se aiemmin olisikin ollut itselle vierasta. 

Kevätkauden yleisöluentoja (maksuttomia, ei ennakkoilmoittautumista)

PERUTTU: ti 14.4. klo 18.30 Ortodoksinen kirkkotaide. Kanttori Oili Mäkirinta ja ikonimaalari Raija Kanninen, Kulttuuritalo Kimara (Koulutie 3, Keuruu)

PERUTTU: ke 15.4. klo 14.00 VERKKOLUENTO: Hoidammeko liikaa vai liian vähän? Terveyden- ja sairaanhoidon hallinnon emeritusprofessori Martti Kekomäki. Keuruun kaupungintalon valtuustosali (Multiantie 5, Keuruu) ja Palvelukeskus Poukama (Pappilantie 8, Multia)

 

Kevätkauden kursseille ilmoittautuminen

Kevätkaudella 2020 alkaville uusille kursseille pääsee ilmoittautumaan maanantaista 18.11. klo 9 alkaen sekä netissä että puhelimitse p. 0207738733.

Lukuvuoden 2019-2020 opinto-ohjelma

Lukuvuoden 2019-2020 opinto-ohjelma on nyt luettavissa kansalaisopiston sivuilla. Painettuna vihkona se ilmestyy elokuussa ja on postin jakelussa 15.8.2019. Posti jakaa ohjelmaa vain niihin talouksiin, joilla ei ole mainoskieltoa. Ohjelmia on saatavilla alueen kirjastoissa 16.8. alkaen.

Ilmoittautuminen suurimmalle osalle syksyn kursseista avautuu 20.8.2019 klo 9.00.

Kuvia kevään 2019 tapahtumista

Kevätjuhlakuvien lisäksi kuvagalleriasta löytyy Keuruun ja Multian kevätjuhlissa esitetty kuvakooste lukuvuoden 2018-2019 toiminnasta.

 

 

Kestävän kehityksen sertifikaatti uusittu

Keuruun kansalaisopisto saavutti ensimmäisenä kansalaisopistona Keski-Suomessa OKKA-säätiön Vapaan sivistystyön kestävän kehityksen sertifikaatin joulukuussa 2015.  Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta kerrallaan ja se uusittiin 12.12.2018.

Sertifikaatin kriteereihin sisältyy aineellisen kestävyyden lisäksi kulttuurisen ja sosiaalisen kestävyyden, osallisuuden ja hyvinvoinnin arviointia.

Opiston kestävän kehityksen teemat ovat hyvinvointi ja osallisuus, kierrätys ja kestävä kulutus sekä kulttuuri, tavat ja perinteet. Opistossa vieraillut auditoija Kaisa Lindström toteaa raportissaan seuraavasti: ”Keuruun kansalaisopisto on siirtynyt kierrätyksen ja kestävän käytön kohdalla kiertotalouteen ja sen laajempiin toteutuskäytäntöihin. Vapaan sivistystyön toimijana opisto näyttää kulkevan ekososiaalisen sivistyksen tiellä, rakentamassa kestävää tulevaisuutta.”

 

 

 Kestävän kehityksen sertifikaatti vastaanotettiin 9.2.2016

Keuruun kansalaisopisto vastaanotti Kestävän kehityksen sertifikaatin Lehtiniemen salissa 9.2. pidetyn Iltapäivän musiikkituokion yhteydessä. Sertifikaatin luovutti OKKA-säätiön suunnittelupäällikkö Erkka Laininen. Kuvia tilaisuudesta.

Kansalaisopistolle kestävän kehityksen sertifikaatti

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen OKKA-säätiö on 9.12.2015 myöntänyt Keuruun kansalaisopistolle kestävän kehityksen sertifikaatin. Sertifikaatti luovutetaan opistolle 9.2. klo 14 Lehtiniemessä pidettävässä juhlatilaisuudessa.