Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Lapsiperheiden paratiisi

 

Lapset juoksevat rivissä kohti kameraa Tervan liikuntapuistossa

Keuruun kaupunki on viime vuosina investoinut vahvasti päiväkotien ja koulujen rakentamiseen ja kunnostamiseen. Näiltä sivuilta löydät tietoa varhaiskasvatukseen ja koulunkäyntiin liittyen, sekä perheiden ja nuorten palveluista. Ateriapalvelujen sivulta löydät linkin mm. päiväkotien ja koulujen viikottaiseen ruokalistaan.

Kaupunki on panostanut nuorten hyvinvointiin, mm. erilaisten ilmaisten kerhojen ja harrasteryhmien kautta. Myös etsivä nuorisotyöntekijä on nuorten tukena erilaisissa elämäntilanteissa. Nuorten ohjaus- ja neuvontapalveluista löydät lisää tietoa kaupungin tarjoamista tukipalveluista. Keuruulla toimivat myös Nuorisovaltuusto sekä Lastenparlamentti.

Lasten ja nuorten perheille on tarjolla monenlaista tukea. Hyvinvointialueen ylläpitämän Keuruun Perhekeskus Seipon tavoitteena on vahvistaa lapsiperheiden hyvinvointia, vanhempien parisuhdetta ja vanhemmuutta. Perhetyö puolestaan tarjoaa lapsiperheiden kotipalveluja lasten- ja kodinhoitoon.

Liikuntapaikat ja harrastusmahdollisuudet lapsille ja nuorille ovat Keuruulla monipuoliset. Kurkista vapaa-aikapalvelujen omille sivuille, josta löydät mm. vauva-uinnit, lasten ja nuorten harrastekalenterin, nuorten toimintaa Keuruulla, lasten kulttuuritapahtumat, Keuruun musiikkileirin sekä suuren suosion saavuttanut Lasten laturetki Kurkisaaressa ym. vapaa-ajan tapahtumia.

Keuruun kansalaisopisto järjestää taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille. Läntisen Keski-Suomen musiikkiopistossa 6-20-vuotiaat lapset ja nuoret voivat opiskella musiikkia ja tanssia. Musiikkileikkikoulussa ja lastentanssissa voi opiskella myös alle kouluikäisenä.

Keuruun kaupunki on mukana myös vuosittain järjestettävässä Keuruulaisen Lapsen päivä -tapahtumassa, johon kutsutaan edellisenä vuonna syntyneet keuruulaiset lapset perheineen.