Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Pääkirjastosta löytyy kuusi asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta. Neljä niistä on Googlen pilvipalvelua hyödyntäviä Chromebox-koneita. Niissä ei ole asennettuna varsinaisia toimisto-ohjelmia, mutta erilaisten dokumenttien laatiminen onnistuu Googlen palveluissa omien tunnusten avulla. Koneilla on kuitenkin mahdollista avata ja tulostaa erilaisia tiedostoja omalta muistitikulta tai sähköpostista. Haapamäen kirjastossa vastaavanlaisia asiakaskoneita on kolme.

Windows-pohjaisia pc-koneita on pääkirjastolla asiakkaiden käytössä kaksi. Toiseen on liitetty myös skanneri. Toinen pc-kone sijaitsee alakerrassa, ja se on mahdollista varata myös etukäteen pidempiaikaista työskentelyä varten. Varauksen voi tehdä itse eBooking-palvelussa (tähän tarvitaan kirjastokortin numero ja nelinumeroinen pin-koodi) tai soittamalla numeroon 0400 190 540. Koneilla on Office-toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus.

Lisäksi pääkirjastolla on kaksi tiedonhakuun tarkoitettua päätettä, joilla pääsee vain selailemaan Keski-kirjastojen verkkokirjastoa.

Tulostamista, kopiointia ja dokumenttien skannaamista varten pääkirjastolla on monitoimilaite. Paperitulosteet ja -kopiot maksavat 0,40 € / tulostesivu. Skannaaminen sähköpostiin tai omalle muistitikulle on maksutonta, mikäli paperitulosteita ei oteta.

 

Kepri-kirjastojen nettikoneiden varausjärjestelmään

Digituki

Normaaliaikoina pääkirjastossa on säännöllistä digineuvontaa. Autamme kirjaston omien verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä, tiedonhaussa ja asiakkaan oman laitteen peruskäytössä parhaan osaamisemme mukaan.

Opastaessamme noudatamme Digituen eettistä ohjeistusta (pdf). Ota rohkeasti yhteyttä kirjastoon ja kysy lisää.

 

Valtakunnallisen Digituki-verkoston jäsen