Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Pääkirjastosta löytyy viisi asiakaskäyttöön tarkoitettua tietokonetta. Kolme niistä on Googlen pilvipalvelua hyödyntäviä Chromebox-koneita. Niissä ei ole asennettuna varsinaisia toimisto-ohjelmia, mutta erilaisten dokumenttien laatiminen onnistuu Googlen palveluissa omien tunnusten avulla. Koneilla on kuitenkin mahdollista avata ja tulostaa erilaisia tiedostoja omalta muistitikulta tai sähköpostista. Haapamäen kirjastossa vastaavanlaisia asiakaskoneita on kolme.

Windows-pohjaisia pc-koneita on pääkirjastolla asiakkaiden käytössä kaksi. Toiseen on liitetty myös skanneri. Toinen pc-kone sijaitsee alakerrassa, ja se on mahdollista varata myös etukäteen pidempiaikaista työskentelyä varten. Varauksen voi tehdä sähköpostilla kirjasto [at] keuruu.fi tai soittamalla numeroon 0400 190 540. Koneilla on Office-toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus.

Lisäksi pääkirjaston lehtiosastolla on yksi isolla näytöllä varustettu kone e-lehtien lukemista varten sekä aikuistenosastolla kaksi tiedonhakuun tarkoitettua päätettä, joilla pääsee vain selailemaan Keski-kirjastojen verkkokirjastoa.

Tulostamista, kopiointia ja dokumenttien skannaamista varten pääkirjastolla on monitoimilaite. Paperitulosteet ja -kopiot maksavat 0,40 € / tulostesivu. Skannaaminen sähköpostiin tai omalle muistitikulle on maksutonta, mikäli paperitulosteita ei oteta.

Digituki

Pääkirjastossa on säännöllistä digineuvontaa. Autamme kirjaston omien verkkopalvelujen ja laitteiden käytössä, tiedonhaussa ja asiakkaan oman laitteen peruskäytössä parhaan osaamisemme mukaan.

Opastaessamme noudatamme Digituen eettistä ohjeistusta (pdf). Ota rohkeasti yhteyttä kirjastoon ja kysy lisää.

 

Valtakunnallisen Digituki-verkoston jäsen