Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Ennaltaehkäisevä päihdetyö kattaa alkoholi-, huumausaine-,rahapeli-, tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön ehkäisyn ja vähentämisen.

Tältä sivustolta löydät tietoa eri paikallisista ja valtakunnallisista väylistä saada apua itselle tai läheiselle.

 

Päihdeneuvonta:

Huolestuttaako oma tai läheisesi päihteiden käyttö? Soita maksuttomaan numeroon 0800 900 45. Saat apua päihdetyön ammattilaisilta ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Puhelut ovat luottamuksellisia ja voit soittaa nimettömänä.

Lisätietoja Ehyt ry: päihdeneuvonta

 

Päihdelinkki:

Päihdelinkki-verkkopalvelu tarjoaa tietoa ja tukea päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkistä löytyy kattavan tietopankin lisäksi testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalvelu. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille, pelaajille, läheisille ja kaikille riippuvuustiedosta kiinnostuneille. 

Lisätietoja osoitteesta: päihdelinkki

 

Keuruun A-kilta ry:

A-kiltatoiminnan tarkoituksena on tarjota paikkakunnallaan päihdetoipujille vertaistukea ja päihteetöntä toimintaa.

Keuruun A-kilta ry:llä on avoimet ovet arkisin jokaisena päivänä ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-13

Osoite: Runkotie 4 G 3742700 Keuruu

Lisätietoja: Puhelin: 044 7742 700

 

Keuruun Ystäväntupa ry: 

Ystäväntuvan tarkoituksena on kristillisiin arvoihin pohjautuen edistää terveitä elämäntapoja ja sosiaalista kanssakäymistä ohjaamalla ja tukemalla ihmisiä aktiiviseen elämänhallintaan ja päihteiden käytön vähentämiseen. Toiminnan tehtävänä on päihde- ja mielenterveysongelmaisten arjessa tukeminen sekä syrjäytymisen haittojen ehkäisy.

Päiväkeskuksella on avoimet ovet ma-to klo 7-13

Osoite: Keuruuntie 7, 42700 Keuruu

Lisätietoja: Puhelin: 040 590 9929 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

AA toiminta:

AA toiminta kokoontuu joka tiistai klo 18.00 Ystäväntuvan tiloissa (riippumatta siitä, vaikka päivä olisi jokin juhlapäivä tms.)

 

Apua tupakoinnin lopettamiseen:

Stumppi-palvelut tarjoavat erilaisia neuvontavaihtoehtoja nikotiinituotteiden käytön lopettamiseen liittyen. Hengistysliitto tarjoaa maksutonta neuvotapuhelin palvelua numerossa 0800 148 484.

Neuvontapuhelin palvelee ma-ti klo 10-18 ja to klo 13-16.

Lisätietoja osoitteessa: Hengitysliitto

 

Apua rahapelaamiseen:

Peluurin auttava puhelin 0800 100 101 tukee, neuvoo ja ohjaa peliongelmissa. Vertaistukea saatavilla 24/7h netin välityksellä.

Lisätietoja osoitteessa: Peluuri

 

Keuruun kaupungin Mielenterveys- ja päihdesuunnitelma 2013-2016 (pdf)