Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa

Osallistu ja vaikuta Keuruun tulevaan kaupunkistrategiaan! Osallistumaan pääset tästä vastaamalla avoimeen verkkokyselyyn ke 26.1. klo 12 mennessä.
Vastanneiden kesken arvotaan Keuruun kaupungin toimesta kaksi (2) 50 €:n lahjakorttia Keuruun Megamarkettiin.

Muuta tekstin kokoa

Esiopetuksen oppilashuollolla tarkoitetaan lapsen hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa esiopetusyhteisössä. Oppilashuoltoa toteutetaan ensisijaisesti ennaltaehkäisevänä ja koko esiopetusyhteisöä tukevana yhteisöllisenä oppilashuoltona. Lisäksi esiopetukseen osallistuvalla lapsella on oikeus yksilökohtaiseen oppilashuoltoon.

Esiopetuksen oppilashuolto järjestetään monialaisessa yhteistyössä opetustoimen ja sosiaali- ja terveystoimen kanssa siten, että siitä muodostuu toimiva ja yhtenäinen kokonaisuus. Esiopetuksessa oppilashuoltoa toteutetaan yhteistyössä lapsen ja hänen huoltajansa kanssa. Esiopetuksen oppilashuoltoon sisältyy Keuruun kaupungin sivistyslautakunnan hyväksymän esiopetussuunnitelman mukainen oppilashuolto sekä oppilashuollon palvelut, joita ovat psykologi- ja kuraattoripalvelut sekä neuvolapalvelut.

Toimi näin

Mikäli sinulla nousee huoli esiopetuksessa olevan lapsesi hyvinvoinnista, ota asia puheeksi esiopetuksen henkilöstön kanssa. Voit ottaa yhteyttä myös oppilashuoltohenkilöstöön, joita ovat neuvolan terveydenhoitaja, kouluterveydenhoitaja, koulupsykologi ja koulukuraattori.

Yhteystiedot

Neuvolan terveydenhoitajat (Päiväkotien esiopetus) puh.  014 269 0070

Kouluterveydenhoitaja Johanna Kivistö (Haapamäen, Einari Vuorelan, Pihlajaveden ja Pohjoislahden koulut) puh. 014 269 0082

Koulukuraattori Anneli Lievonen (Einari Vuorelan, Pihjalaveden ja Pohjoislahden koulut) puh. 040 035 0416

Koulukuraattori Elsi Niemi (Haapamäki ja päiväkotien esiopetus) puh.  0400 253 111

 

Oppilashuoltotoimintaa on kuvattu tarkemmin esiopetuksen opetussuunnitelman perusteissa (pdf)