Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa


KURSSIMAKSUT on mainittu opinto-ohjelmassa.  Jokainen opintoryhmä ja kurssi maksaa erikseen.  Joillakin tavallista enemmän kustannuksia aiheuttavilla kursseilla on tavallista kalliimpi hinta.

Kertaluennot ovat ilmaisia, mutta luentosarjan yksittäiseen luentoon osallistuminen on maksullista.

Kurssimaksua ei palauteta.  Opistolla on oikeus peruuttaa kurssi, jos opiskelijoita ei ole riittävästi.

Laskutetut maksut kannattaa hoitaa ajallaan! Maksamattomat laskut siirretään melko nopeasti huomautuslaskun jälkeen suoraan ulosottoon, mistä aiheutuu maksajalle lisäkustannuksia ja merkintä luottotietoihin. Maksun laiminlyönti aiheuttaa myös opiskeluoikeuden menetyksen.

Smartumilla, Edenredillä tai ePassilla maksaminen

Työnantajien tarjoamat verottomat henkilöstöedut ovat henkilökohtaisia, joten niillä voi maksaa vain oman kurssimaksun, ei esim. perheenjäsenen maksua. Henkilöstöeduilla ei voi maksaa kieli- tai ruokakursseja (verottajan ohje).

Maksun pitää kattaa koko kurssimaksu. Emme lähetä osalaskuja, eikä toimistoon voi maksaa käteisellä. Kansalaisopistolla ei ole maksupäätettä. Opettajat eivät ota vastaan Smartum-, Edenred-  tai ePassi-maksuja.

Ilmoittautuessasi valitse maksutavaksi Smartum, Edenred tai ePassi

Toimita Smartum- tai Edenred-setelit tai maksa kurssi SmartumPayllä, EdenredPayllä tai ePassilla opiston toimistoon kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta. Lyhyt- tai viikonloppukurssit on maksettava 5 päivää ennen kurssin alkamista. Ennen kuin maksat, ota yhteys opiston toimistoon ja sovi, miten maksutapahtuma todennetaan. Soita p. 040 6404694 (ei viestejä) tai lähetä sähköpostia (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Kurssien opettajat eivät käsittele maksuasioita.

HUOM! Älä maksa kurssimaksua ePassilla, Edenredillä tai Smartumilla ennen kuin kurssin alkaminen on varmistunut!

Laskutuksen jälkeen meille toimitettuja Smartum-, Edenred- tai ePassimaksuja emme hyväksy, vaan opiston lähettämä lasku on maksettava. Mikäli opiskelija maksaa omatoimisesti mobiilimaksuna (SmartumPay, EdenredPay tai ePassi) kurssimaksun laskutuksen jälkeen, maksua ei huomioida eikä sitä palauteta.

Opisto ei palauta Smartumilla, Edenredillä tai ePassilla maksettua kurssimaksua, jos opiskelija peruu kurssin tai kurssi myöhemmin peruuntuu.

Poikkeusolojen vaikutus kurssimaksuihin

Jos oppilaitosten lähiopetus määrätään keskeytettäväksi tai kokoontumisrajoitukset estävät normaalin opetuksen, kurssit joko perutaan, siirretään myöhemmin pidettäväksi tai pidetään osittain tai kokonaan etäopetuksena. Jos laskutettu kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu kokonaan. Maksusta hyvitetään vain, jos kurssimaksu putoaa kurssin toteutuneen tuntimäärän perusteella alempaan maksuluokkaan ja palautettava summa on vähintään 10 €.

Jos opetusryhmiä joudutaan kokoontumisrajoitusten takia tilapäisesti jakamaan pienemmiksi ryhmiksi, kurssimaksuja ei palauteta, vaikka yksittäisen opiskelijan saama lähiopetuksen määrä jäisi suunniteltua pienemmäksi.