Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa


KURSSIMAKSUT on mainittu opinto-ohjelmassa.  Jokainen opintoryhmä ja kurssi maksaa erikseen.  Joillakin tavallista enemmän kustannuksia aiheuttavilla kursseilla on tavallista kalliimpi hinta.

Kertaluennot ovat ilmaisia, mutta luentosarjan yksittäiseen luentoon osallistuminen on maksullista.

Kurssimaksua ei palauteta.  Opistolla on oikeus peruuttaa kurssi, jos opiskelijoita ei ole riittävästi.

Laskutetut maksut kannattaa hoitaa ajallaan! Maksamattomat laskut siirretään melko nopeasti huomautuslaskun jälkeen suoraan ulosottoon, mistä aiheutuu maksajalle lisäkustannuksia ja merkintä luottotietoihin. Maksun laiminlyönti aiheuttaa myös opiskeluoikeuden menetyksen.

Poikkeusolojen vaikutus kurssimaksuihin

Jos oppilaitosten lähiopetus määrätään keskeytettäväksi tai kokoontumisrajoitukset estävät normaalin opetuksen, kurssit joko perutaan, siirretään myöhemmin pidettäväksi tai pidetään osittain tai kokonaan etäopetuksena. Jos laskutettu kurssimaksu palautetaan vain, jos kurssi peruuntuu kokonaan. Maksusta hyvitetään vain, jos kurssimaksu putoaa kurssin toteutuneen tuntimäärän perusteella alempaan maksuluokkaan ja palautettava summa on vähintään 10 €.

Jos opetusryhmiä joudutaan kokoontumisrajoitusten takia tilapäisesti jakamaan pienemmiksi ryhmiksi, kurssimaksuja ei palauteta, vaikka yksittäisen opiskelijan saama lähiopetuksen määrä jäisi suunniteltua pienemmäksi.

Smartumilla tai ePassilla maksaminen

Työnantajien tarjoamat verottomat henkilöstöedut ovat henkilökohtaisia, joten niillä voi maksaa vain oman kurssimaksun, ei esim. perheenjäsenen maksua.

Maksun pitää kattaa koko kurssimaksu. Emme lähetä osalaskuja, eikä toimistoon voi maksaa käteisellä. Kansalaisopistolla ei ole maksupäätettä. Opettajat eivät ota vastaan Smartum- tai ePassi-maksuja.

Ilmoittautuessasi valitse maksutavaksi Smartum tai ePassi.

Toimita Smartum-setelit tai maksa kurssi ePassilla opiston toimistoon kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta. Lyhyt- tai viikonloppukurssit on maksettava 5 päivää ennen kurssin alkamista.

Laskutuksen jälkeen meille toimitettuja Smartum-seteleitä tai ePassimaksuja emme hyväksy.

Opisto ei palauta Smartumilla tai ePassilla maksettua kurssimaksua, jos opiskelija peruu kurssin.