Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Kaikkia keväällä 2021 tai sen jälkeen peruskoulun päättäviä nuoria koskee velvollisuus hakeutua toisen asteen koulutukseen yhteishaussa tai jatkuvassa haussa.

Oppivelvollisuutta nuori voi suorittaa ammatillisessa koulutuksessa tai lukiokoulutuksessa. Näiden lisäksi oppivelvollisuutta voi suorittaa myös 1.8.2022 alkavassa uudessa tutkintokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa TUVAssa, TELMA-koulutuksessa tai kansanopistojen vuosi oppivelvollisille-koulutuksessa. Myös aikuisten perusopetus soveltuu oppivelvollisuuden suorittamiseen tietyissä tilanteissa.

Oppivelvollisuus päättyy, kun nuori täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa ammatillisen perustutkinnon tai lukion oppimäärän. Oppivelvollisilla on myös oikeus maksuttomiin oppimateriaaleihin sen vuoden loppuun, jolloin opiskelija täyttää 20 vuotta, ellei hän tätä ennen saa toisen asteen tutkintoa suoritettua.

Lisätietoja antavat:

Oppivelvollisuuden kuntavalvoja, opinto-ohjaaja Kaija Yrjänä, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.tai puh. 0403416435

Hyvinvointijohtaja Marko Nevalainen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 0407497718

Lisätietoja oppivelvollisuuden laajentumisesta / OPH

Hakemus oppivelvollisuuden keskeyttämiseksi (pdf)