Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Eläinlääkintähuolto

Ajankohtaista

Pienläinpäivystys on siirtynyt Jyväskylän Omaeläinklinikalta Jyväskylän Eläinsairaalaan (päivitetty 25.7.2023)

Uusi Jyväskylän Eläinsairaala on avautunut 5.7.2023 osoitteeseen Vapaaherrantie 2 (Tourukeskus), 40100 Jyväskylä. Samassa yhteydessä Jyväskylän Omaeläinklinikka on sulkeutunut. Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutomiston alueella (Keuruu, Jämsä, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi ja Virrat) pieneläinpäivystys palvelee jatkossa päivystysaikaan Jyväskylän Eläinsairaalassa. 

 


Mikäli eläinlääkärille soitettaessa yhteysongelmia, voi asiasta ilmoittaa TOIMISTONHOITAJALLE arkisin maanantai - perjantai klo 8 - 15 p. 040 180 2148. Eläinlääkäreiden suorat numerot löytyvät sivun oikeasta reunasta.

Hyötyeläin- ja pieneläinpäivystysnumerot (maksulliset) arkisin klo 16 - 08 ja viikonloppuisin perjantai klo 16 - maanantai klo 08

Tuotantoeläimet ja hevoset p. 0600 14600

Pieneläimet p. 0600 306 084

  

Tiedote eläinlääkäripalveluista koronavirus COVID-19 –erityistilanteessa

Keurusselän alueella (Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat) noudatetaan Ruokaviraston ohjeistusta kunnallisten eläinlääkäripalvelujen kriittisten tehtävien turvaamiseksi koronavirus COVID-19-erityistilanteessa. Ohjeiden tarkoituksena on vähentää väestöön kohdistuvaa tartuntapainetta.

- Ensisijaisesti hoidetaan kiireelliset tuotantoeläinsairaudet.
- Seuraavaksi hoidetaan kiireelliset seuraeläintapaukset.
- Kaikkien tuotantoeläinten hedelmällisyyshoidot ja vasikoiden nupoutukset hoidetaan resurssien mukaan.
- Terveydenhuoltokäynnit pyritään tekemään valtakunnallisten terveydenhuolto-ohjelmien ohjeistuksen mukaisesti.

- Lisäksi resurssien ja paikallisen COVID-19 tartuntatilanteen salliessa voidaan hoitaa muita tapauksia, jos ihmisten väliset kontaktit pysyvät vähäisinä ja jos suojavarusteita on riittävästi käytettävissä.

Ohjeistusta tullaan päivittämään eläinlääkintähuollon resurssien riittävyyden mukaan

__________________________________________________________________________

 

Keurusselän yhteistoiminta-alue (Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Mänttä-Vilppula, Ruovesi, Virrat) tarjoaa peruseläinlääkäripalveluja kaikille alueensa asukkaiden kotieläimille. Keurusselällä on seitsemän kaupungineläinlääkäriä, jotka huolehtivat yhdessä alueen eläinlääkäripalveluista arkipäivisin.

Asiakasmaksut määräytyvät valtakunnallisen kunnaneläinlääkärin taksakortin (pdf, kt.fi) mukaisesti. Taksakortin hinnat ovat verottomia. Tämän lisäksi Keurusselän ympäristölautakunnan päätöksen mukaisesti vastaanotolla käynnistä peritään 5 - 20 euron suuruinen klinikkamaksu.

Kunnalla on velvollisuus järjestää peruseläinlääkäripalvelut hyötyeläimille ja osittain muille kotieläimille

Eläinlääkintähuoltolain mukaan kunnan on järjestettävä arkipäivisin virka-aikana hyötyeläimille peruseläinlääkäripalvelut (eläinlääkärin käynti eläintenpitopaikassa). Hyötyeläin on sellainen eläin, jota pidetään maataloutta tai muuta elinkeinotoimintaa tai ihmiselle tarpeellista työsuoritusta varten.

Kunnan on järjestettävä arkipäivisin virka-aikana peruseläinlääkäripalvelu muita kuin hyötyeläimiä (lemmikki- ja harraste-eläimiä) varten siten, että palvelun tarjonnan laatua ja laajuutta mitoitettaessa tulee huomioida yksityinen palveluntarjonta.

Kunnan velvollisuudeksi säädetty peruseläinlääkäripalvelu on määritelty eläinlääkintähuoltolaissa. Palvelu kattaa puhelinneuvonnan virka-aikana, eläinten sairaanhoidon, terveydenhoidon, eläinten lopetuksen sekä virkaeläinlääkärin antamat todistukset.

Eläinten sairaanhoidon osalta kunnan velvollisuutena on sairaiden eläinten perustutkimus, hoitotarpeen arviointi ja hoito tai lähettäminen jatkohoitoon.

Kunnan velvollisuutena ei ole koskaan eläinten erikoissairaanhoitotasoinen palvelu. Leikkauksista kunnan velvollisuuteen kuuluvat ainoastaan pienimuotoiset leikkaukset kuten kissojen kastraatio ja sterilaatio sekä akuutit leikkaukset kuten keisarinleikkaukset.

Eläinlääkärivastaanotot on varustettu ainoastaan perustason eläinlääkäripalveluja varten. Vastaanotoilla on käytössä ultraäänilaitteet, mutta ei röntgenlaitteita.

Kunnalla on velvollisuus järjestää kiireellinen eläinlääkäriapu kaikille kotieläimille

Kunnan on järjestettävä kiireellistä eläinlääkärinapua kaikkia alueellaan olevia kotieläimiä varten kaikkina vuorokauden aikoina. Arkena päiväaikaan kiireellisestä eläinlääkäriavusta vastaavat yhteistoiminta-alueen kaupungineläinlääkärit.

Virka-ajan ulkopuolella tämä velvollisuus hoidetaan eläinlääkäripäivystyksen avulla. Päivystys on tarkoitettu vain hätätapauksia varten.

Eläinlääkäripäivystys arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin sekä pyhäpäivisin

Järjestetty eriytetysti siten, että tuotanto- ja suureläimiä hoitaa päivystysvuorossa oleva kaupungineläinlääkäri ja lemmikki- ja pieneläinten päivystysaikaisesta hoidosta huolehtii Jyväskylän Eläinsairaala, Vapaaherrantie 2, Jyväskylä.

 • Pieneläinpäivystys: 0600 306 084 (puhelun hinta 1,98 € / min) 
 • Suureläinpäivystys: 0600 14 600 (puhelun hinta 2,02 € / min)

Keurusselän eläinlääkintähuollon yhteystiedot

Eläinlääkäreiden ajanvarausaika on arkiaamuisin klo 8 - 9. Tällöin hoidetaan kiireettömät asiat ja varataan aika myös kiireellisille hoidoille. Arkisin klo 9 jälkeen asiakasviestit jätetään eläinlääkärin puhelinvastaajaan ohjeiden mukaisesti, mikäli on kysymys kiireellistä hoitoa vaativasta sairaustapauksesta. Eläinlääkäri ottaa yhteyden asiakkaaseen heti, kun ehtii. Asiakkaita pyydetään ottamaan ensisijaisesti yhteys lähimpään eläinlääkärin toimipisteeseen.

Vastaanottojen sijainnit

 • Keuruu Lapinmäentie 7, 42700 Keuruu, puh. 040 064 3565 (Hanna Hannukainen)
 • Jämsä Paattilantie 2, 42100 Jämsä, puh. 040 034 4565 (Ulla Keskinen)
 • Kuhmoinen Orivedentie 3, 17800 Kuhmoinen, puh. 040 034 4566 (Sonja Virtanen)
 • Ruovesi Urhontie 4, 34600 Ruovesi, puh. 040 506 8933 (sijainen)
 • Mänttä-Vilppula Suokatu 4, 35700 Vilppula, puh. 050 514 3353 (Pia Sarja)
 • Virrat Sairaalantie 1, 34800 Virrat, puh. 044 715 1351 (Outi Mattsson)

Palaute eläinlääkäripalveluista pyydetään toimittamaan ympäristöterveyspäällikkö Rebekka Kinnuselle mieluiten sähköpostitse tai puh. 0400 328 322.

Eläinten hyvinvointi- ja eläintautivalvonta

Valvontaeläinlääkäri, Keskusaukio 3 (eCenter, 2. krs), 42700 Keuruu, puh. 040 170 6433.

Kiireellisissä tapauksissa yhteyttä voi ottaa myös alueen muihin eläinlääkäreihin.

 • Eläinten hyvinvointi
 • sähköpostit: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. p. 040 170 6433

Pieneläinten hautausmaa Keuruulla

 • osoite: Mahlakorventie 125, Keuruu
 • Ylläpitäjä: Keuruun kaupunki/kunnallistekniikka
 • Kaupunginpuutarhuri Heli Nousiainen puh. 0400 541 638 tai
 • Asko Kuronen puh. 0500796965

Pieneläinten hautausmaan maksut v. 2020

Hinnat sisältävät alv 24 %

Isot lemmikit (koira, kissa tms.)    20 euroa/hauta

Pienemmät lemmikit               10 euroa/hauta