Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Elokuussa 2019 ensimmäisen luokan aloittavat kaikki vuonna 2012 tai sitä aiemmin syntyneet lapset, jotka eivät vielä ole aloittaneet koulunkäyntiä. Kehitysvamman tai muun syyn takia pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevien lasten oppivelvollisuus alkaa 6-vuotiaana.

Huoltajan, joka haluaa lykkäystä lapsensa koulunkäynnin aloittamiseen, tulee toimittaa mahdollisimman pian asiaa koskeva hakemus asiantuntijalausuntoineen (psykologinen ja tarvittaessa lääketieteellinen tutkimus) sen alakoulun rehtorille, jonka oppilaaksiottoalueella oppilas asuu syyslukukauden 2019 alussa.

Luokkamuotoista erityisopetusta pienluokissa annetaan Keuruun ala-asteen Kivikoululla. Pienluokkiin voidaan hakeutua kehitysvammaisuuden, yleisten oppimisvaikeuksien, kielellisen kehityksen vaikeuksien sekä käyttäytymisen, sopeutumisen tai sosiaalis-emotionaalisten vaikeuksien takia. Huoltajan, joka haluaa lapsensa sijoittuvan pienluokkaan, tulee toimittaa kouluun ilmoittautumislomake asiantuntijalausuntoineen Keuruun ala-asteen rehtorille

Edellä mainittua poikkeusta lukuun ottamatta ilmoittautuminen tehdään siihen alakouluun, jonka oppilaaksiottoalueella oppilas asuu syyslukukauden 2019 alussa. Odotettavissa olevasta oppilaan koulupiirivaihdosta tai paikkakunnalta poismuutosta on hyvissä ajoin ilmoitettava ao. koulun rehtorille tai sivistystoimistoon.

Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu torstaina 14.2.2019 kouluittain seuraavasti:

Keuruun ala-aste

Väestörekisterin perusteella koulutulokkaille on lähetetty tiedote kouluun ilmoittautumisesta. Koulutulokaskirjeen mukana lähetetty kouluun ilmoittautumislomake postitetaan tai muuten palautetaan täytettynä ja allekirjoitettuna siten, että se on perillä viimeistään yllä mainittuna ilmoittautumispäivänä klo 15.00 mennessä Kivikoulun kansliassa (Keuruuntie 18) tai Kivelän koululla (Uskalintie 6-8). Mikäli kirjettä ja lomaketta ei ole saanut, sen voi ladata koulun nettisivulta https://peda.net/keuruu/keuruun-ala-aste tai hakea Kivikoulun kansliasta tai tilata koulusihteeriltä, puh. 0400 218 694.

Keuruun ala-aste on Keuruun ala-asteen oppilaaksiottoalueella (sisältää Lavikon, Liesjärven ja Kalettoman) asuvien oppivelvollisten perusopetuslain 6 §:n tarkoittama lähikoulu.  Koulu toimii kahdessa kiinteistössä, joista Kivikoulu sijaitsee Koulukeskuksessa ja Kivelän koulu Kivelän asuinalueella. Pääsääntöisesti Tarhian ja Keurusselän itäpuolella asuvat oppilaat sijoitetaan Kivelän kouluun ja muut Koulukeskukseen.  Luokkakokojen tasaamiseksi ja muiden erityisten syiden vuoksi oppilaita joudutaan joskus sijoittamaan edellä mainitusta poikkeavasti.  Lähinnä tällöin tulevat kysymykseen Pappilanniemen ja toisaalta Jyväskyläntien etelä- ja Lapinsalmen itäpuolelle rajautuvalla alueella asuvat oppilaat.

Lisätietoja: rehtori Reijo Seppänen, puh. 040 513 5830

Seuraavien koulujen ilmoittautumistilaisuuteen tulee ottaa mukaan oppilaan KELA-kortti henkilötietojen toteamiseksi:

Einari Vuorelan koulu, Jukojärventie 550, 42700 Keuruu
Ilmoittautuminen klo 8.00 - 11.00
Lisätietoja: rehtori Nina Myllykangas, puh. 040 0365 737
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Haapamäen yhteiskoulu, Riihontie 15, 42800 Haapamäki
Ilmoittautuminen klo 13.00 - 17.00
Lisätietoja: rehtori Jukka-Pekka Ärling, puh. 040 8470 951
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pihlajaveden koulu, Valkeajärventie 77, 42910 Pihlajavesi
Ilmoittautuminen klo 11.00 - 13.00
Lisätietoja: rehtori Anu Vesterlin, puh. 040 0153 510
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pohjoislahden koulu, Koskenpääntie 5, 42700 Keuruu
Ilmoittautuminen 9.00 - 11.00
Lisätietoja: rehtori Jane De Monte, puh. 040 7518 280
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kouluun ilmoittautumispäivästä tiedotetaan erikseen tai tiedon saa ilmoittautumispäivänä koululta.