Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Elokuussa 2024 ensimmäisen luokan aloittavat vuonna 2017 tai aiemmin syntyneet lapset, jotka eivät vielä ole aloittaneet koulun käyntiään.

Kehitysvamman tai muun syyn takia pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevien lasten oppivelvollisuus alkaa 6-vuotiaana. Huoltajan, joka haluaa lykkäystä lapsensa koulunkäynnin aloittamiseen, tulee toimittaa mahdollisimman pian asiaa koskeva hakemus asiantuntijalausuntoineen (psykologinen ja tarvittaessa lääketieteellinen tutkimus) sen alakoulun rehtorille, jonka oppilaaksiottoalueella oppilas asuu tulevan syyslukukauden alussa.

Luokkamuotoista erityisopetusta (pienluokissa) annetaan pääasiassa Keuruun ala-asteen Kivikoululla. Kivelän koululla jatkaa 2-4-luokkien pienluokka.

Pienluokkiin voidaan hakeutua kehitysvammaisuuden, yleisten oppimisvaikeuksien, kielellisen kehityksen vaikeuksien sekä käyttäytymisen, sopeutumisen tai sosiaalis-emotionaalisten vaikeuksien takia. Huoltajan, joka haluaa lapsensa sijoittuvan pienluokkaan, tulee toimittaa kouluun ilmoittautumislomake asiantuntijalausuntoineen Keuruun ala-asteen rehtorille.

Edellä mainittua poikkeusta lukuun ottamatta ilmoittautuminen tehdään siihen alakouluun, jonka oppilaaksiottoalueella oppilas asuu alkavan lukukauden alussa. Odotettavissa olevasta oppilaan koulupiirivaihdosta tai paikkakunnalta poismuutosta on hyvissä ajoin ilmoitettava ao. koulun rehtorille tai kasvun ja hyvinvoinnin hallintoon..

Ilmoittautumisohjeita ja yhteystiedot kouluittain

Keuruun ala-aste

Keuruun ala-aste on keskustan lähiympäristössä asuville perusopetuslain § 6 mukainen lähikoulu. Koulu toimii kahdessa yksikössä, keskustan Kivikoululla (Keuruuntie 18) ja Kivelän koululla (Uskalintie 6-8).

Oppilas voidaan sijoittaa kumpaan tahansa näistä yksiköistä. Kriteeristönä on, että luokista pyritään muodostamaan mahdollisimman samankokoiset. Sijoittamiseen vaikuttavat myös oppilaan mahdolliset tuen, vuoropäivähoidon, aamu- ja iltapäivähoidon sekä kuljetuksen tarpeet, mahdollisuuksien mukaan myös kaveritoiveet ja sisarussuhteet.

Koulumme luokkamuotoinen erityisopetus ja harjaantumisluokkien opetus keskittyvät pääasiassa keskustan Kivikoululla. Kivelän koululla toimii ensi lukuvuonna yksi 2-4-luokkien pienryhmä.

Väestörekisterin perusteella koulutulokkaille lähetetään tiedotekirje kouluun ilmoittautumisesta. Kouluun ilmoittaudutaan Wilma -järjestelmän kautta. Mikäli ilmoittautumisen kanssa ilmenee ongelmia tai tulevalla oppilaalla ei ole vielä Wilma-tunnuksia, ottakaa yhteys koulusihteeri Tarja Matilaiseen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 0400 218 694).

Tarvittaessa kouluunilmoittautumislomake on ladattavissa myös nettisivuilta: Keuruun ala-asteen lomakkeet tai sen hakea Kivikoulun kansliasta tai tilata koulusihteeriltä, puh. 0400 218 694

Yhteystiedot

Keuruuntie 18, 42700 Keuruu (Keskusta/Kivikoulu)
Uskalintie 6-8, 42700 Keuruu (Kivelän koulu)
Rehtori Helinä Lähdesluoma, puh. 040 156 2445
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Koulusihteeri Tarja Matilainen, puh. 040 0218 694
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Haapamäen yhteiskoulun alakoulu, Einari Vuorelan koulu ja Pohjoislahden ala-aste:

Väestörekisterin perusteella koulutulokkaille lähetetään tiedotekirje kouluun ilmoittautumisesta.

Kouluun ilmoittaudutaan Wilma -järjestelmän kautta. Mikäli ilmoittautumisen kanssa ilmenee ongelmia tai tulevalla oppilaalla ei ole vielä Wilma-tunnuksia, ottakaa yhteys koulusihteeri Merja Koivurantaan Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh. 040 4855 730.

Tarvittaessa kouluunilmoittaumislomakkeen voi noutaa koulun kansliasta tai tilata koulusihteeriltä, puh. 040 4855 730.

Yhteystiedot / Haapamäen yhteiskoulu

Riihontie 15, 42800 Haapamäki
Rehtori Jukka-Pekka Ärling, puh. 040 8470 951
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Koulusihteeri: Merja Koivuranta, puh. 040 4855 730
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteystiedot / Einari Vuorelan koulu

Jukojärventie 550, 42700 Keuruu
Rehtori Nina Myllykangas, puh. 040 0365 737
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Yhteystiedot / Pohjoislahden ala-aste

Koskenpääntie 5, 42700 Keuruu
Rehtori Jane De Monte, puh. 040 7518 280
Sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   

Toissijaiseen kouluun hakeminen

Huoltajat voivat hakea lapselleen koulupaikkaa muusta kuin oppilaalle osoitetusta lähikoulusta täyttämällä seuraava lomake: Hakemus toissijaiseen kouluun (pdf)

Toissijaista paikkaa voidaan hakea sen jälkeen, kun oppilaalle on tehty päätös ensisijaisesta lähikoulusta. Hakemus palautetaan allekirjoitettuna rehtorille/koulunjohtajalle siihen kouluun, josta paikkaa haetaan. Kouluun voidaan ottaa toissijaisia hakijoita, jos opetusryhmissä on vapaita paikkoja. Etusijalla valinnassa ovat Keuruulla asuvat lapset. Valinta ei saa aiheuttaa lisäkustannuksia, esim. virkojen, toimien tai opetusryhmien lisäystä.

Toissijainen koulu ei ole perusopetuslain tarkoittama lähikoulu, jolloin oppilaaksiottamisen edellytyksenä on, että huoltaja vastaa oppilaan koulumatkojen järjestämisestä ja matkakustannuksista. Ulkokuntalaisten oppilaaksiotosta päättää kasvun ja hyvinvoinnin lautakunta.