Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Koulunkäynnin aloittavat 12.8.2020 vuonna 2013 syntyneet lapset. Kehitysvamman tai muun syyn takia pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevien lasten oppivelvollisuus alkaa 6-vuotiaana. Huoltajan, joka haluaa lykkäystä lapsensa koulunkäynnin aloittamiseen, tulee toimittaa mahdollisimman pian asiaa koskeva hakemus asiantuntijalausuntoineen (psykologinen ja tarvittaessa lääketieteellinen tutkimus) sen alakoulun rehtorille, jonka oppilaaksiottoalueella oppilas asuu tulevan syyslukukauden alussa.

Luokkamuotoista erityisopetusta pienluokissa annetaan Keuruun ala-asteen Kivikoululla. Pienluokkiin voidaan hakeutua kehitysvammaisuuden, yleisten oppimisvaikeuksien, kielellisen kehityksen vaikeuksien sekä käyttäytymisen, sopeutumisen tai sosiaalis-emotionaalisten vaikeuksien takia. Huoltajan, joka haluaa lapsensa sijoittuvan pienluokkaan, tulee toimittaa kouluun ilmoittautumislomake asiantuntijalausuntoineen Keuruun ala-asteen rehtorille.

Edellä mainittua poikkeusta lukuun ottamatta ilmoittautuminen tehdään siihen alakouluun, jonka oppilaaksiottoalueella oppilas asuu tulevan syyslukukauden alussa. Odotettavissa olevasta oppilaan koulupiirivaihdosta tai paikkakunnalta poismuutosta on hyvissä ajoin ilmoitettava ao. koulun rehtorille tai sivistystoimistoon.

Ilmoittautumisohjeet / yhteystiedot kouluittain:

Keuruun ala-aste

Keuruun ala-aste on Keuruun ala-asteen oppilaaksiottoalueella (sisältää Lavikon, Liesjärven ja Kalettoman) asuvien oppivelvollisten perusopetuslain 6 §:n tarkoittama lähikoulu.  Koulu toimii kahdessa kiinteistössä, joista Kivikoulu sijaitsee Koulukeskuksessa (Keuruuntie 18) ja Kivelän koulu Kivelän asuinalueella (Uskalintie 6-8). Pääsääntöisesti Tarhian ja Keurusselän itäpuolella asuvat oppilaat sijoitetaan Kivelän kouluun ja muut Koulukeskukseen.  Luokkakokojen tasaamiseksi ja muiden erityisten syiden vuoksi oppilaita joudutaan joskus sijoittamaan edellä mainitusta poikkeavasti.  Lähinnä tällöin tulevat kysymykseen Pappilanniemen ja toisaalta Jyväskyläntien etelä- ja Lapinsalmen itäpuolelle rajautuvalla alueella asuvat sekä koululaiskuljetuksen piirissä olevat oppilaat.

Keuruun ala-asteelle ilmoittautuvat voivat ladata lomakkeen nettisivulta https://peda.net/keuruu/keuruun-ala-aste/lomakkeita tai hakea sen Kivikoulun kansliasta tai tilata koulusihteeriltä, puh. 0400 218 694. Lisätietoja: rehtori Reijo Seppänen, puh. 040 513 5830

Einari Vuorelan koulu

Yhteystiedot:
Jukojärventie 550, 42700 Keuruu
Rehtori Nina Myllykangas, puh. 040 0365 737
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Haapamäen yhteiskoulun alakoulu

Yhteystiedot:
Riihontie 15, 42800 Haapamäki
Rehtori Jukka-Pekka Ärling, puh. 040 8470 951
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Koulusihteeri: Merja Koivuranta, puh. 040 4855 730
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pihlajaveden ala-aste

Yhteystiedot:
Valkeajärventie 77, 42910 Pihlajavesi
Rehtori Anu Vesterlin, puh. 040 0153 510
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Pohjoislahden ala-aste

Yhteystiedot:
Koskenpääntie 5, 42700 Keuruu
Rehtori Jane De Monte, puh. 040 7518 280
s-posti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   

Toissijaiseen kouluun hakeminen

Huoltajat voivat hakea lapselleen koulupaikkaa muusta kuin oppilaalle osoitetusta lähikoulusta täyttämällä seuraava lomake: Hakemus toissijaiseen kouluun (pdf)

Toissijaista paikkaa voidaan hakea sen jälkeen, kun oppilaalle on tehty päätös ensisijaisesta lähikoulusta. Hakemus palautetaan allekirjoitettuna rehtorille/koulunjohtajalle siihen kouluun, josta paikkaa haetaan. Kouluun voidaan ottaa toissijaisia hakijoita, jos opetusryhmissä on vapaita paikkoja. Etusijalla valinnassa ovat Keuruulla asuvat lapset. Valinta ei saa aiheuttaa lisäkustannuksia (esim. virkojen / toimien lisäystä) tai opetusryhmien lisäystä / vähennystä.

Toissijainen koulu ei ole perusopetuslain tarkoittama lähikoulu, jolloin oppilaaksiottamisen edellytyksenä on, että huoltaja vastaa oppilaan koulumatkojen järjestämisestä ja matkakustannuksista. Ulkopaikkakuntalaisten hakemukset käsitellään aina sivistyslautakunnassa.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta

Keuruun kaupunki järjestää iltapäivätoimintaa 1. - 2. lk:n oppilaille Keuruun keskustan alueella Aurinkolinnassa ja Kivelän koululla sekä Haapamäen yhteiskoulussa.

Katso tästä tietoa koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan hakemisesta.