Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Artikkelin hakemisto

Keuruun kaupungin varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa käynnistyi tammikuussa 2022 Mediaportaat-hanke. Vastaava hanke toteutettiin perusopetuksen puolella lukuvuosina 2020-2022 ja Mediaportaista rakentuu eheä jatkumo varhaiskasvatuksesta aina perusopetuksen loppuun. 

Hankkeessa keskitytään vahvistamaan sekä lasten että henkilöstön media- ja digitaitoja ja juurrutetaan tieto- ja viestintäteknologian monipuolinen ja turvallinen käyttö sujuvaksi osaksi arkea. Lisäksi harjoitellaan monilukutaitoa ja ohjelmointia. Kaikki nämä tavoitteet pohjautuvat valtakunnallisen Varhaiskasvatussuunnitelman ja Esiopetussunnitelman perusteiden uudistukseen ja Uusiin lukutaitoihin. Hankkeen tavoitteena on myös taata kaikille lapsille yhdenvertaiset mahdollisuudet media- ja digitaitojen harjoittelemiseen ja oppimiseen varhaiskasvatus- tai esiopetusyksiköstä riippumatta.

Maailma muuttuu ja tällä hetkellä elämme hyvin mediakeskeisessä maailmassa. Tarvitsemme monipuolista medialukutaitoa ja vahvoja digitaitoja, jotta osaamme toimia turvallisesti ja sujuvasti digitaalisissa ympäristöissä. Lapset tarvitsevat paljon meidän aikuisten ohjausta ja esimerkkiä näihin asioihin.

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen Mediaportaat-toimintamalli on rakennettu siten, että toimintamalli muodostuu kahdesta eri portaasta: 

  • Medialukutaito
  • Ohjelmointiosaaminen

Kumpikin porras sisältää lisäksi pienempiä eri teemaisia askelmia. Digitaalinen osaaminen (tieto- ja viestintäteknologinen osaaminen) ei sen sijaan ole saanut omaa porrasta, koska se on ikään kuin koko Mediaportaiden runko, johon jokainen yksittäinen porras ja askelma nojaavat. Digitaalista osaamista harjoitellaan ja vahvistetaan monipuolisesti läpi koko toimintamallin. 

Digipedagogi Sonja Niinikoski, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040 640 24 85.

 
Mediaportaat-hankkeen logo

 

Mediaportaat - Taitavasti, tietoisesti ja turvallisesti 

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen Mediaportaat


Mediaportaat-hanke sai jatkoa, kun tammikuussa 2023 pääsimme aloittamaan uuden hankkeen Uudet lukutaidot esi- ja perusopetuksessa. Hankkeessa on mukana koko esi- ja perusopetus sekä lisäksi ulotamme hankkeen sisältöjä myös varhaiskasvatukseen.