Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Esiopetuksen järjestämispaikat ja toiminta-aika

  • Einari Vuorelan koulu
  • Haapamäen päiväkoti
  • Pohjoislahden ala-aste
  • Aurinkolinnan päiväkoti
  • Lapin päiväkoti
  • Yksityinen päiväkoti Tähtitarha

Esiopetuksessa noudatetaan pääsääntöisesti koulun lukuvuoden toiminta-aikoja. 

Esiopetukseen ilmoittauminen tehdään Wilmassa

Ohjeet ja linkki Wilmaan

Esiopetukseen voi edelleen ilmoittautua myös täyttämällä paperilomake. 
Avaa tästä lomake (pdf)

Lomake (myös koulujen esiopetukseen suunnattu) palautetaan varhaiskasvatustoimistoon Aurinkolinnan päiväkotiin, osoite: Koulutie 3 c, 42700 Keuruu.

Perusopetuslakia muutettiin 1.1.2015 voimaan tulleella lailla (1040/2014) siten, että esiopetus muuttui velvoittavaksi. Lapsen on osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

Mikäli lapsellanne on tarve myös esiopetusta täydentävään varhaiskasvatukseen, hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät Wilmasta.

Yksityisessä varhaiskasvatuksessa Päiväkoti Tähtitarhassa esiopetuksen lisäksi tarvittavaa varhaiskasvatusta haetaan Palvelusetelihakemuslomakkeella (pdf) Lomake liitetään esiopetuksen ilmoittautumislomakkeeseen.

Lisätietoja ja lomakkeita saa kaikista päiväkodeista ja esiopetusta antavista kouluista sekä varhaiskasvatuspalveluista, puh. 0400 785 572.

Päiväkoti Tähtitarhan osalta lisätietoja antaa: Teija Tupamäki, 0400 351 150 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Oppilaskuljetukset

Kuljetus esiopetukseen järjestetään perusopetuslain 32 §:n mukaisin perustein eli jos matka on viittä kilometriä pidempi tai jos se oppilaan iän tai muut olosuhteet huomioon ottaen muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi,rasittavaksi tai vaaralliseksi. Alle viiden kilometrin matkasta on täytettävä erillinen koulukuljetusavustus-hakemus.

Varhaiskasvatuksen esiopetuskuljetukset järjestetään yhdessä koulukuljetusten kanssa. Varhaiskasvatuksessa kuljetusta ei järjestetä kotoa varhaiskasvatukseen vaan vain esiopetukseen.

Lisätietoja: kuljetussuunnittelija Janne Väliaho, 040 5356 884 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Kuljetuksia koskevat periaatteet. 

Kuljetushakemus (pdf)