Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus tehdään pääasiassa sähköisesti. Hyväksytyn asuntotarjouksen jälkeen lähetetään vuokrasopimus sähköpostiin allekirjoitettavaksi. Sopimuksen voi allekirjoittaa mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla. Pariskunnan muuttaessa samaan osoitteeseen  vaaditaan sopimukseen molempien allekirjoitus. 

Avaimet ja ovenavaus

Avaimet huoneistoon saa pääsääntöisesti vasta muuttopäivänä. Avaimet voi noutaa Keuruun kaupungintalon asiointipisteestä arkisin.
Asiointipisteen aukioloajat:

 • ma 9-15
 • ti 9-14
 • ke 9-15
 • to 9-15
 • pe 9-15

Vakuusmaksun tulee olla maksettuna ennen avainten luovutusta.

Avaimista olet aina henkilökohtaisesti vastuussa ja mikäli avaimia katoaa,  joudumme yleensä sarjoittamaan lukon uudestaan ja siitä aiheutuneet kustannukset  maksaa aina asukas itse voimassaolevan hinnaston mukaisesti.

Oven avaamisesta virka-aikana huolehtivat kiinteistönhoitajat, joiden yhteystiedot löydät sivun oikeasta laidasta. Virka-ajan jälkeen ovenavauksesta huolehtii tekninen päivystys p. 0400 245615. Ovenavauksesta peritään maksu.

Hoito ja huolto

Kiinteistöjen hoidosta vastaavat kaupungin tilapalvelun kiinteistönhoitajat. Kerrostalojen piha-alueiden talvikunnossapito on ulkoistettu huoltoyhtiöille. Ilmoita aina huoltomiehelle tai toimistoon kiinteistön tai huoneiston mahdollisista vioista  ja epäkohdista. Siivouksesta vastaa Keuruun kaupungin tukipalvelut. Siivouspalveluesimieheen voi tarvittaessa ottaa yhteyttä.

Sähkönjakelua koskevat ilmoitukset tehdään suoraan Keuruun Sähkön vikapäivystykseen 020 7879 809. Nettisivut: Keuruun Sähkö (keuruunenergia.fi)

Vedenjakelua koskevat ilmoitukset tehdään suoraan Keuruun Vesilaitokselle
arkisin klo 7:30 - 15:30 puh. 0400 328 282 tai 040 552 1365 muina aikoinapuh. 040 567 6868. Nettisivut: Keuruun Vesi (keuruuvesi.fi)

Asumisviihtyisyys

Järjestyssäännöt on laadittu asukkaiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta varten. Noudattamalla järjestyssääntöjä luot omalta osaltasi viihtyisämmän ja turvallisemman ympäristön asua.

 • Kaikenlainen metelöinti huoneistoissa, porraskäytävissä ja piha-alueilla on kielletty klo 22–06 välisenä aikana.

 • Ajoneuvot tulee pysäköidä vain niille varatuille paikoille. Ei siis huoneistojen tai ulko-ovien eteen.

 • Yhteiset tilat ovat kaikkien käytettävissä, joten pidetään ne siisteinä. Tupakointi yhteisissä tiloissa on kiellettyä.

 • Rivitalojen etu- ja takapihojen siisteydestä huolehtiminen on pääsääntöisesti asukkaan vastuulla.

 • Lemmikkieläimet tulee olla ulkona kytkettynä eikä niitä saa jättää yksin asuntoon tarpeettoman kauaksi aikaa.

 • Lintujen ja muiden eläinten ruokkiminen piha-alueilla on kiellettyä.

Järjestyssäännöt kokonaisuudessaan (pdf)

Jätteet

Jäteastiat on tarkoitettu vain kotitalousjätteille. Jätekatoksiin ei saa laittaa huonekaluja, elektroniikkaromua eikä muutakaan sellaista mikä sinne ei kuulu, vaan ne on toimitettava asianmukaisesti kierrätykseen tai muuhun soveltuvaan keräyspisteeseen. Keuruun Vuokra-asuntojen jätekuljetukset hoitaa Linlog Ky (Linlog.fi).

Noudattaessasi kierrätysohjeita säästät luontoa.

Poismuutto

Muuttaessasi huoneistosta pois tulee sinun irtisanoa se kuukautta aikaisemmin. Irtisanomisaika alkaa aina kuukauden ensimmäisestä päivästä. Jos irtisanot asunnon vaikka 15. toukokuuta, päättyy vuokrasopimus vasta 30. kesäkuuta. Sopimuksen purkaminen on tehtävä aina kirjallisesti sitä varten tehdyllä lomakkeella.  Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoituksen voit tulostaa tästä linkistä (pdf). Jos vuokrasopimus on tehty useammalle henkilölle, tulee irtisanomislomakkeessakin olla kaikkien allekirjoitus, mikäli kaikki muuttavat. Mikäli kuukauden viimeinen päivä osuu viikonlopulle ja haluat irtisanoa asunnon, niin toimita irtisanomisilmoitus kaupungintalon etuovien vieressä olevaan postilaatikkoon.

Irtisanomisen voi tehdä myös sähköisesti seuraavasta linkistä Vuokrasopimuksen sähköinen irtisanominen Huomaathan, että mikäli sopimus on tehty useammalle osapuolelle, tarvitaan kaikilta myös irtisanoutuminen. Sähköinen irtisanominen tehdään joko pankkitunnisteella tai mobiilivarmenteella.

Huoneisto on siivottava ja tyhjennettävä ylimääräisistä tavaroista muuton  yhteydessä. Huoneistoon on sen sijaan jätettävä siellä olleet varusteet, kuten verhopidikkeet, ikkuna-avain, kattorasiat, pesukoneen imusuoja ja päätelaite. Mikäli asukas ei ole hoitanut asunnon siivousta ja huolehtinut asunnon kunnosta, voidaan näitä kuluja kattaa maksetusta vakuusmaksusta tai niistä laskutetaan asukaslaskutushinnaston (pdf) mukaan.

Huoneiston avaimet tulee palauttaa Keuruun kaupungintalon yhteispalvelupisteeseen kirjekuoressa. Kuoressa on oltava merkintä "Vuokra-asunnot" sekä merkintä, että mistä asunnosta avaimet ovat.

Asunnon luovutusohje löytyy tästä linkistä (pdf).