Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Jätteiden/kiinteistön haltijan on tehtävä sopimus jätteiden kuljetuksesta suoraan valitsemansa jätehuoltoyrityksen kanssa. Katso jätehuoltoyrityksien yhteystiedot tästä. Jätehuoltoyrittäjiltä tai kunnallistekniikasta voi myös tiedustella kimppakatosten sijaintia ja liittyä katoksen käyttäjäksi. Pihlajavedellä voi liittyä Pihlajaveden jäteasemien (Pihlajaveden kyläyhdistyksen sivut) käyttäjäksi.

Jätteiden lajitteluvelvollisuus

Keuruulla on yleinen jätteiden lajitteluvelvollisuus. Kaikilla kiinteistöillä tulee olla jäteastiat sekajätteelle ja biojätteelle, ellei biojätettä kompostoida kiinteistöllä. Kompostoinnin aloittamisesta tulee tehdä kirjallinen ilmoitus ympäristön-suojelusihteerille tällä ilmoituksella: kompostointi-ilmoitus (pdf). Katso lisätietoa ympäristönsuojelun sivuilta.

Vähintään viiden asuinhuoneiston kiinteistöillä tulee lisäksi olla erilliset astiat lasille, metallille ja pahville. Kiinteistöllä kannattaa olla astia myös paperille niin, ettei sitä tarvitse erikseen viedä hyötykeräyspisteisiin.

Jäteastioiden tyhjennysvälit ja yhteisjäteastiat

Keuruun kaupungin jätehuoltomääräysten mukaisesti sekajäteastia tulee tyhjentää vähintään kerran kuussa. Mikäli jätettä kertyy vain vähäisiä määriä, voi jäteastian tyhjennysväliin hakea pidennystä ympäristönsuojelusihteeriltä tällä lomakkeella.

Kiinteistöt voivat käyttää myös yhteisiä jäteastioita. Tieto yhteisjäteastian käyttäjistä tulee ilmetä jätehuoltoyrityksen kanssa tehtävästä sopimuksesta.

Jätekatoksia haja-asutusalueelle

Erityisesti haja-asutusalueella yhteiset jäteastiat ovat suositeltavia ja myös edullinen tapa järjestää jätehuolto.

Keuruun kaupungin tekninen toimi hallinnoi vuosina 2004 - 2005 toteutettua Jätteistä asiaa - jätekatoksista tarinaa -kehittämishanketta, joka sai tukea myös Keski-Suomen TE-keskukselta (EMOTR). Hankkeen aikana haja-asutusalueelle valmistui 18 jätekatosta, joiden osakkaana oli jo ensivaiheessa noin 160 vakituista- ja lomakiinteistöä.

Hankkeesta saatujen myönteisten kokemusten vuoksi on kaupunki (tekninen ltk 26.4.2006 § 30) päättänyt jatkaa jätekatosten rakentamisen tukemista. Vuosittain on mahdollista myöntää tukea kahden (2) jätekatoksen rakentamiseen. Käytännössä tuki tarkoittaa rakentajille luovutettavaa valmista materiaalipakettia.

Jätekatosten tukeminen / rakentaminen tapahtuu seuraavasti

  • kaupunki kilpailuttaa ja tilaa valmiin jätekatosmateriaalipaketin, joka luovutetaan rakentajille sopimuksen allekirjoituksen jälkeen ja
  • rakentajat vastaavat tarvittavien lupien (ilmoituslupa, rakennuspaikan maanomistajan suostumus) hankkimisesta, pohjatöistä ja jätekatosten rakentamisesta sekä jätehuoltosopimuksista ja jätekatosten myöhemmästä kunnossapidosta.
  • Valmistumisen jälkeen katoksen omistus siirtyy jätekatososakkaille.

Tuen saaminen edellyttää

  • 50 euron osallistumismaksun maksamista (alv 24 %)
  • vähintään viittä (5) liittyjäkiinteistöä, jotka voivat olla vakituisia ja / tai loma-asuntoja. Katoksiin voi liittyä myöhemmin myös uusia osakkaita.

Tuen hakeminen

Tukea haetaan Keuruun kaupungin tekniseltä toimelta. Lisätietoja ja hakulomakkeita liitteineen saa alla olevien linkkien lisäksi kunnallistekniikasta Petri Pummila 040 359 3771, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.