Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Jätteiden/kiinteistön haltijan on tehtävä sopimus jätteiden kuljetuksesta suoraan valitsemansa jätehuoltoyrityksen kanssa. Jätehuoltoyrittäjiltä tai kunnallistekniikasta voi myös tiedustella kimppakatosten sijaintia ja liittyä katoksen käyttäjäksi. Pihlajavedellä voi liittyä Pihlajaveden jäteaseman käyttäjäksi.

Keuruulla on yleinen jätteiden lajitteluvelvollisuus. Kaikilla kiinteistöillä tulee olla jäteastiat sekajätteelle ja biojätteelle, ellei biojätettä kompostoida kiinteistöllä. Kompostoinnin aloittamisesta tulee tehdä kirjallinen ilmoitus ympäristön-suojelusihteerille. Vähintään viiden asuinhuoneiston kiinteistöillä tulee lisäksi olla erilliset astiat lasille, metallille ja pahville. Kiinteistöllä kannattaa olla astia myös paperille niin, ettei sitä tarvitse erikseen viedä hyötykeräyspisteisiin.

Keuruun kaupungin jätehuoltomääräysten mukaisesti sekajäteastia tulee tyhjentää vähintään kerran kuussa. Mikäli jätettä kertyy vain vähäisiä määriä, voi jäteastian tyhjennysväliin hakea pidennystä ympäristönsuojelusihteeriltä (lomake). Kiinteistöt voivat käyttää myös yhteisiä jäteastioita. Tieto yhteisjäteastian käyttäjistä tulee ilmetä jätehuoltoyrityksen kanssa tehtävästä sopimuksesta.

Jätekatoksia haja-asutusalueelle

Erityisesti haja-asutusalueella yhteiset jäteastiat ovat suositeltavia ja myös edullinen tapa järjestää jätehuolto. Keuruun kaupungin tekninen toimi hallinnoi vuosina 2004 - 2005 toteutettua Jätteistä asiaa - jätekatoksista tarinaa -kehittämishanketta, joka sai tukea myös Keski-Suomen TE-keskukselta (EMOTR). Hankkeen aikana haja-asutusalueelle valmistui 18 jätekatosta, joiden osakkaana oli jo ensivaiheessa noin 160 vakituista- ja lomakiinteistöä. Hankkeesta saatujen myönteisten kokemusten vuoksi on kaupunki (tekninen ltk 26.4.2006 § 30) päättänyt jatkaa jätekatosten rakentamisen tukemista. Vuosittain on mahdollista myöntää tukea kahden (2) jätekatoksen rakentamiseen. Käytännössä tuki tarkoittaa rakentajille luovutettavaa valmista materiaalipakettia.

Jätekatosten tukeminen / rakentaminen tapahtuu seuraavasti

  • kaupunki kilpailuttaa ja tilaa valmiin jätekatosmateriaalipaketin, joka luovutetaan rakentajille sopimuksen allekirjoituksen jälkeen ja
  • rakentajat vastaavat tarvittavien lupien (ilmoituslupa, rakennuspaikan maanomistajan suostumus) hankkimisesta, pohjatöistä ja jätekatosten rakentamisesta sekä jätehuoltosopimuksista ja jätekatosten myöhemmästä kunnossapidosta. Valmistumisen jälkeen katoksen omistus siirtyy jätekatososakkaille.

Tuen saaminen edellyttää

  • 50 €:n osallistumismaksun maksamista (alv 24 %)
  • vähintään viittä (5) liittyjäkiinteistöä, jotka voivat olla vakituisia ja / tai loma-asuntoja. Katoksiin voi liittyä myöhemmin myös uusia osakkaita.

Tukea haetaan Keuruun kaupungin tekniseltä toimelta. Lisätietoja ja hakulomakkeita liitteineen saa alla olevien linkkien lisäksi kunnallistekniikasta Petri Pummila 040 359 3771, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Hakemuskaavake (pdf), osakasliite (pdf), sopimuslomake maa-alueen luovuttamisesta jätekatoksen rakennuspaikaksi (pdf), sopimus rakentamisesta (pdf)