Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Lukudiplomi

Lukudiplomimaskotti lohikäärme Hurmelus istuu kirjan päällä

Käytämme Keski-kirjastojen yhteistä lukudiplomia. Lukudiplomit on tarkoitettu ekaluokkalaisille (eput), tokaluokkalaisille (toput), kolmas- ja neljäsluokkalaisille (kolkit ja nelkit) sekä viides- ja kuudesluokkalaisille (viikit ja kuukit). Lisäksi löytyy erityisopetukseen tarkoitetut listat. Lukudiplomiin voi vapaasti lukea ja kuunnella haluamiaan kirjoja.

Lukudiplomivinkkikirjojen sijainnin ja saatavuuden Keuruulla voit tarkistaa suoraan Keski-kirjastojen verkkokirjastosta: https://keski.finna.fi/Content/lukudiplomi . Lisäksi voit kysyä kirjaston henkilökunnalta apua etsinnässä.

Opettaja: ota yhteyttä ja sovi lukudiplomin esittelystä! Voimme myös poimia kirjoja valmiiksi luokan käyttöön. Kaikki tokaluokat saavat kutsun diplomikirjavinkkaukseen syyslukukaudella.

Keski-kirjastojen verkkokirjastosta löytyy myös yläkoululle tarkoitettu lukudiplomi.

Satuhetkiä järjestetään säännöllisesti Keuruun ja Haapamäen kirjastoissa. Seuraa ilmoittelua kirjaston Facebookissa.

Satuja luetaan vapaaehtoisten lukijoiden ja kirjaston väen voimin. Ohjelmaan voi satujen lisäksi kuulua myös askartelua, piirtämistä tai muuta kivaa tekemistä. Tervetuloa kaikki lapset ja lapsenmieliset!

Haluaisitko toimia vapaaehtoisena sadunlukijana? Aiheet ja luettavat kirjat voidaan valita sinulle valmiiksi, tai voit halutessasi ehdottaa omaa aihetta. Ota yhteyttä kirjastoon joko paikanpäällä, numeroon 0400 190 540 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on kirjoista kertomista ja sen ideana on saada kuulija kiinnostumaan kirjoista. Kirjavinkkaamme kaikki Keuruun kuudennet luokat. Voimme koota opettajille heidän toiveittensa mukaisia, esim. oppiaineen teemaan liittyviä lukupaketteja. Voit tulla ryhmäsi kanssa kirjastoon vinkattavaksi tai itsenäisesti tutustumaan kirjastoon ja sen palveluihin. Kirjavinkkaajan voi tilata myös omalle oppitunnille.

Lukukoiratoiminta

Kirjastoissa työskentelee Kennelliiton kouluttamia lukukoiria, jolle voi sopia vierailukäynnin luokan kanssa tai varata henkilökohtaisen lukuajan. Tällä hetkellä Keuruulla ei ole lukukoiratoimintaa. Etsimme uutta lukukoiraa ja toiminnan jatkumisesta ilmoitetaan kirjaston Facebookissa. 

LIsätietoja lukukoiratoiminnasta Kennelliiton sivuilla.

Kirjastovierailut

Pääkirjastoon voi tulla oman ryhmän kanssa milloin vain. Kun haluat ohjatun vierailukäynnin, varaathan ajan etukäteen. 

Kirjastosta voi myös varata maksuttomia tiloja ryhmien omaan käyttöön. 

Kouluyhteistyö

Eri luokka-asteille tarjoamamme sisällöt on linjattu Keuruun kaupungin kulttuuriopetussuunnitelmassa eli Kulttuuriportaissa. Lisäksi räätälöimme tarvittaessa muutakin, kysy rohkeasti! Lisätietoja kouluesitteestä: Kirjaston palveluopas kouluille (pdf).