Siirry sisältöön
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Lukudiplomi

Lukudiplomimaskotti lohikäärme Hurmelus istuu kirjan päällä

Olemme siirtyneet käyttämään Keski-kirjastojen yhteistä lukudiplomia. Lukudiplomit on tarkoitettu ekaluokkalaisille (eput), tokaluokkalaisille (toput), kolmas- ja neljäsluokkalaisille (kolkit ja nelkit) sekä viides- ja kuudesluokkalaisille ( viikit ja kuukit). Lisäksi löytyy erityisopetukseen tarkoitetut listat. Lukudiplomiin voi vapaasti lukea ja kuunnella haluamiaan kirjoja.

Lukudiplomivinkkikirjojen sijainnin ja saatavuuden Keuruulla voi tarkistaa suoraan Keski-kirjastojen verkkokirjastosta https://keski.finna.fi/Content/lukudiplomi. Siellä on linkit suoraan diplomiin ehdotettuihin kirjoihin. Lisäksi voi kysyä kirjaston henkilökunnalta apua etsinnässä.

Opettajat voivat ottaa yhteyttä kirjastoon ja sopia lukudiplomin esittelystä ja voimme poimia kirjoja valmiiksi luokan käyttöön.

Uusi lukudiplomipohja (PDF).

Lista, johon voi kirjoittaa lukemansa kirjat (PDF).

Keski-kirjastojen verkkokirjastosta löytyy myös yläkoululle tarkoitettu lukudiplomi.

 
Satuhetket jatkuvat tilanteen salliessa taas syksyllä. Seuraa ilmoittelua kirjaston Facebookissa.

Satuja luetaan vapaaehtoisten lukijoiden ja kirjaston väen voimin. Ohjelmaan voi satujen lisäksi kuulua myös askartelua, piirtämistä tai muuta kivaa tekemistä.

Tervetuloa kaikki lapset ja lapsenmieliset!

Haluaisitko tulla pitämään satuhetkeä? Aiheet ja luettavat kirjat valitaan valmiiksi, joten niistä ei tarvitse huolehtia. Voit toki halutessasi ehdottaa omaa aihetta. Ota yhteyttä kirjastoon joko paikanpäällä tai numerosta 0400 190 540 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on kirjoista kertomista ja sen ideana on saada kuulija kiinnostumaan kirjoista. Kirjavinkkaamme kaikki Keuruun kuudennet luokat. Voimme koota opettajille heidän toiveittensa mukaisia, esim. oppiaineen teemaan liittyviä lukupaketteja. Voit tulla ryhmäsi kanssa kirjastoon vinkattavaksi tai itsenäisesti tutustumaan kirjastoon ja sen palveluihin.

Kirjavinkkaajan voi tilata myös omalle oppitunnille. Tiedonhaun opastus kuuluu kaikille kolmasluokkalaisille.

Kirjastovierailut

Pääkirjastoon voi tulla omarn ryhmän kanssa milloin vain. Kun haluat ohjatun vierailukäynnin, varaathan ajan etukäteen.

Kirjastosta voi myös varata maksuttomia tiloja ryhmien omaan käyttöön.