Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

KURSSIT OVAT AVOIMIA KAIKILLE, joten kuntarajat tai kylien väliset rajat eivät estä osallistumista.


OPISKELUSSA TARVITTAVAT kirjat, työaineet ja  tarvikkeet jokainen maksaa itse. TODISTUKSEN voi pyytää säännöllisestä opiskelusta. Opintotodistus maksaa 5 €.

OPINTO-OHJELMASSA opintoryhmät ovat kunnittain ja aineryhmittäin. Uusista kursseista ja ohjelmanmuutoksista voidaan ilmoittaa opiston omien opinto-ohjelmasivujen lisäksi Suur-Keuruu- ja Petäjävesi-lehdissä. Lyhenteet: sl = syyslukukausi, kl = kevätlukukausi.

Opintopistekurssit ja osaamisperusteisuus Opintopistekurssilogo

Kansalaisopiston joiltakin kursseilta on nyt mahdollisuus saada opintopisteitä. Näin voit saada kurssilla kertyneen osaamisesi paremmin näkyviin itsellesi ja muille ja hyödyntää opintojasi esimerkiksi työelämässä ja muissa opinnoissa.

Lukuvuonna 2023-2024 Keuruun kansalaisopistossa voi suorittaa opintopisteitä näillä kursseilla:

  • 110401 Käsityöpaja, aamu
  • 110402 Käsityöpaja, ilta
  • 110431 Puutöitä naisille

Opintopisteiden suoritusmahdollisuus voi tulevina vuosina laajentua myös muihin kursseihin.

Opintopistekurssit on kuvattu osaamisperusteisesti. Tämä tarkoittaa, että kurssille on tehty osaamistavoitteet ja arviointikriteerit.  Osaamistavoitteet kertovat, mitä osaamista sinulla odotetaan olevan kurssin päätyttyä, ja arviointikriteerit kuvaavat sitä, miten sinun tulee osata arvioitava asia.

Katso Kansalaisopistojen liiton video osaamisperusteisuudesta (Youtube.com):

Arvioinnin tarkoituksena on edistää ja tukea oppimista – ei arvostella. Kurssit arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytyt suoritukset tallennetaan valtakunnalliseen Koski-tietovarantoon. Sinä näet omat opintosuorituksesi Oma Opintopolusta, josta voit jakaa opintosuorituksia esimerkiksi työnantajalle tai oppilaitokselle opintojen hyväksilukua varten. Siirry Oma Opintopolku ‑palveluun (opintopolku.fi).

Mikäli haluat saada kurssilta opintopisteitä, ilmoita halukkuudestasi opettajalle ennen kurssin alkua. Opettajalta saat ohjeet, mitä hyväksytyn suorituksen saaminen sinulta edellyttää.

Jotta voimme tallentaa opintosuorituksesi valtakunnalliseen Koski-tietojärjestelmään, tarvitsemme sinulta kirjallisen suostumuksen. Suostumuslomake allekirjoitetaan ensimmäisen kurssitapaamisen yhteydessä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus. Alaikäisen opiskelijan suostumuksen antaa hänen huoltajansa.

Voit osallistua kurssille myös ilman suoritusmerkintää. Mikäli kesken kurssin koet, ettet haluakaan kurssilta opintopisteitä, ilmoita siitä opettajalle.

HUOM! Kansalaisopistossa voit edelleen harrastaa ja opiskella vapaatavoitteisesti aivan kuten ennenkin. Kaikki suorituksiin ja osaamismerkkeihin liittyvät asiat ovat kursseilla osallistujan itse valittavissa, eivätkä ne vaikuta opiskeluun, jos et niitä halua toteuttaa - voit siis osallistua kursseihin myös ilman arviointia ja opintopisteiden suorittamista!

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ ja vastauksia (pdf).

OPINTOJEN HYVÄKSILUKEMINEN MUISSA OPPILAITOKSISSA Jotkin kurssit soveltuvat  lukion soveltavaksi kurssiksi tai ammatillisen perustutkinnon vapaasti valittavaksi kurssiksi. Asia kannattaa varmistaa omasta oppilaitoksesta.