Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

PUUTARHAJÄTTEET

Puutarhajätteitä vastaanotetaan Yliahon teollisuusalueella. Yliahon pienkierrätysasemalle (Lassila & Tikanoja, Pihtikuja 4, Keuruu) puutarhajätteitä voi toimittaa jäteaseman normaaleina aukioloaikoina. Haravointijäte ja risut tulee kerätä erikseen. Polttokelpoista risujätettä vastaanotetaan Linlog Ky:n toimipisteessä (Lintusyrjäntie 96, Keuruu) ja Keuruun lämpövoima OY:n Varissaaren voimalaitoksella (Kolhontie 10, Keuruu) sekä Jaakonsuon jätevedenpuhdistamo (Hirvenlahdentie 106, 42700 Keuruu/ Ari Kakkuri 0400 479 361). Haravointijätettä vastaanotetaan sopimalla siitä etukäteen (Linlog Ky / Jouni Lintula puh. 040 5181220).
Keuruun kaupunki vastaanottaa veloituksetta haravointi ja puutarhajätettä Talvisalon maankaatopaikalle 24/7. Ensimmäisellä kerralla kysy sijainti etukäteen puhelimitse (Pohjola Tero tai Pummila Petri).

JOULUN AJAN JÄTTEET

Lahjapaperit ja -narut.

Lahjapaperit eivät kelpaa paperinkeräykseen, vaan ne tulee laittaa sekajäteastiaan kuten myös lahjanarut. Siistit lahjapaperit voi myös säästää seuraavaa joulua varten.

Puhdistetut alumiinivuoat, kynttilöiden, tuikkujen ja ulkotulien kuoret voi laittaa metallinkeräysastiaan uuden metallin raaka-aineeksi.

Kinkun rasva törpötetään maitopurkkiin ja laitetaan biojäteastiaan tai pakataan tiiviisti suljettavaan astiaan (voirasia, kahvipaketti jne) ja silloin laitetaan sekajätteeseen. Viemäriin rasvaa ei saa laittaa, koska se voi jähmettyessään tukkia viemärin ja vahingoittaa pesukalustoa. Kinkun rasva käy myös kotikompostiin, jos kompostoit itse biojätteet.

Joulukuuset

Paikalliset jätehuoltoyrittäjät keräävät joulukuuset loppiaisen jälkeen, kun kuusi on selvästi jätetty sekajäteastian läheisyyteen pois kuljetusta varten. Muoviset joulukuuset kuuluvat PVC:n takia sekajätteeseen.
Jouluvalot kuuluvat sähkö ja eletroniikkaromuun.

Uudenvuoden tinat sisältävät runsaasti ympäristölle haitallista lyijyä. Paras tapa on säästää tinat seuraavaan vuoteen ja valaa ne uudelleen. Tinat voi viedä myös vaarallisten jätteiden vastaanottopisteeseen.

Ilotulitteet

Räjäyttämättä jääneet ilotulitteet eivät turvallisuussyistä kelpaa sekajätteen joukkoon. Ylimääräiset tai "suutariksi" jääneet ilotulitteet tulee ilmoittaa poliisille, joka noutaa ja hävittää ne. Ammuttujen ilotulitteiden jäänteet voi laittaa sekajäteastiaan.