Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupunki mukaan THL:n Terve Kunta-verkostoon

Keuruun kaupunki hyväksyttiin 15.6.2023 mukaan THL:n koordinoimaan Terve Kunta-verkostoon. Toiminnan tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Tavoitteeseen pyritään kehittämällä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen strategista johtamista, toimintaa ja toiminnan arviointia.

Verkoston edustajina toimii hyvinvointijohtaja sekä kasvun ja hyvinvoinnin lautakunnan puheenjohtaja Mika Huuskola.

Ajankohtaisina asioina kaupungin hyvinvointityössä ollaan päivittämässä laajaa hyvinvointikertomusta ja työstetään lasten ja nuorten suunnitelmaa. Lisäksi vuoden 2023 aikana tullaan luomaan osallisuussuunnitelma entistäkin vaikuttavampaan asukkaiden osallistamiseen. Käytännön yhteistyötä mm. koulutusten, toimintamallien ja kampanjoiden suhteen ehkäisevän päihdetyön ja läheissuhdeväkivallan, sekä ravitsemuksen osalta ollaan käynnistämässä yhteistyössä naapureiden, Multian ja Petäjäveden kanssa. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten yhdistysten ja yritysten lisäksi Keski-Suomen hyvinvointialueen kanssa.

Terve_Kunta_verkoston_logo.jpg

 

Hyvinvointia ulkoilusta, retkeilystä ja luonnosta

Keuruun vahvuutena on luonnon välitön läheisyys, ympäristön kauneus ja kirkkaat ympäröivät vesistöt, joita hyödynnetään vahvasti hyvinvoinnin edistämistyössä. Nämä mainittiin tärkeimmiksi mielikuviksi asukkaiden ja matkailijoiden toimesta. Muina paikkakunnan vahvuuksina koettiin mm. paikallinen fiilis ja ilmapiiri (Seutukaupunkien vetovoimatutkimus 2022).

Keuruulaisille tärkeän luonnon mahdollistamaan hyvinvointiin edistämäiseen ollaan investoitu ja tullaan panostamaan myös tulevina vuosina. Tuoreimpana avauksena kaupunki on käynnistänyt Keski-Suomen liiton rahoituksella esiselvityshankkeen, jolla tavoitellaan ulkoilulain mukaista valtion maille perustettavaa eurooppalaistyylistä Keurusselän retkeilyaluetta.

Keskiössä tulee olemaan LTT-konsepti (Low Treshould Trip), jonka tavoitteena on Kansallisen luonnon virkistyskäytön strategia 2030 mukaisesti Keurusselän alueen ulkoilureitistöt ja kaupunkitaajamassa olevat lähiliikuntapaikat, viheralueet ja puistot yhdeksi toimivaksi verkostoksi. Palvelukokonaisuus suunnitellaan erityisesti lapsiperheiden, ikääntyvän väestön, liikuntarajoitteisten sekä vähän liikkuvien ihmisten tarpeet huomioiden. Konseptilla jalkautetaan ensimmäisten joukossa viime vuonna julkaistua Valtioneuvoston periaatepäätös - Kansallinen luonnon virkistyskäytön strategia 2030 mukaisia linjauksia. Tavoitteena on olosuhteiden luominen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseen

- Ulkoilun ja luonnon vaikutus ihmisen hyvinvointiin on selvä. Luonto tarjoaa mahdollisuuksia rentoutua ja palautua, yhdistää yli sukupolvien yhteisille elämyksille seikkaillen sekä lisää onnellisuutta niin arjessa kuin vapaalla. Siitähän perimältään hyvinvoinnin edistämistyössäkin on kyse - ilon ja onnellisuuden kokemuksista sekä niiden tuottamisesta arjen kohtaamisessa…… tai vaikkapa vapaa-ajalla retkeillen.

IMG-20230621-WA0000.jpg

Kuva: Timo Määttä

 

Lisätietoja:

Tino Kohonen

Hyvinvointikoordinaattori

Puh. 050 564 7652

tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.