Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Seniorin hyvinvointineuvola on ennaltaehkäisevää toimintaa, joka tukee senioreita löytämään omat voimavaransa itselleen mielekkään ja aktiivisen arjen ylläpitämiseksi.

Toiminta laajenee tammikuusta lähtien Keuruulle, Multialle, Petäjävedelle ja Äänekoskelle. Lisäksi selvitämme mahdollisuutta laajentaa toimintaa eteläisen Keski-Suomen kuntiin vuoden 2024 aikana.

Seniorin hyvinvointineuvola tarjoaa monipuolista tukea ikääntyneen kotona asumiseen

Palvelu on suunnattu yli 65-vuotiaille, jotka eivät ole säännöllisten kotihoidon palveluiden piirissä. Toiminnan tavoitteena on ennaltaehkäistä ja tunnistaa ikääntyvän terveysriskejä, tukea turvallista ikääntymistä omassa kotiympäristössä ja vahvistaa palveluiden saantia oikea-aikaisesti.

Seniorin hyvinvointineuvolan palveluita ovat kaikille yli 65-vuotiaille avoimet hyvinvointitarkastukset, matalan kynnyksen ajanvarauksettomat vastaanotot, erilaiset hyvinvointia ja terveyttä edistävät tapahtumat sekä kohdennetut 68-vuotiaiden hyvinvointitarkastukset, joihin asiakas saa erikseen kutsun.

Keuruulla ja Multialla seniorin hyvinvointineuvola jalkautuu kerran kuussa asukkaille jo entuudestaan tuttujen kohtaamispaikkojen ja tapahtumien yhteyteen: Keuruulla Kahvia ja kohtaamisia -tapahtumaan sekä Multialla Muistipäiville.

 

Keuruun Kahvia ja kohtaamisia -tapahtuman aikataulu ja ohjelma

Tapahtumat järjestetään kerran kuussa perjantaisin klo 13–15 Kulttuuritalo Kimaralla (Koulutie 3, 42700 Keuruu).

26.1.2024 Seniorin hyvinvointineuvolan ja sähköisten palveluiden esittely, yhteistyössä hyvinvointialueen sekä kirjaston kanssa.

23.2.2024 Kokemuksia lähetystyöstä, pastori Pirjo Metsälä, Helluntaiseurakunta, seniorin hyvinvointineuvolan ajanvaraukseton vastaanotto.

22.3.2024 Martat 125-vuotta, Keuruun Martat, tietoisku ikääntyneen ravitsemuksesta, seniorin hyvinvointineuvolan ajanvaraukseton vastaanotto.

26.4.2024 Luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutukset osana ikääntyvän arkea - Ikioma ikä ry, seniorin hyvinvointineuvolan ajanvaraukseton vastaanotto.

24.5.2024 Muistelua ja yhteislauluja, Keuruun Karjalaisseura, Haapamäen eläkeliitto, SPR Haapamäki-Pihlajavesi osasto ja Riihon kyläyhdistys (Huom. Paikkana Himmaan Kota, osoite Matkalantie 159, 42820 Riiho).

Tapahtumien aikataulut ja ohjelmat löydät myös osoitteesta: https://keuruunvapaa-aika.fi/palvelu/kahvia-ja-kohtaamisia-seniorin-hyvinvointineuvola/

 

Lisätietoja: 

Tino Kohonen

Hyvinvointikoordinaattori

Keuruun kaupunki

Puh. 050 564 7652

Kevät_2024.png