Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Aurinkolinna.jpeg

 

 

Keuruun kaupungille on myönnetty 12 000 euroa avustusta varhaiskasvatustalo Aurinkolinnan pihan kehittämiseen. Avustus päiväkotien pihojen luonnonmukaistamiseen ja liikunnallistamiseen oli haettavissa syksyllä 2023. Avustuserä oli kertaluontoinen. Ensisijaisesti avustusta myönnettiin olemassa olevien päiväkotien pihojen liikuntaedellytysten parantamiseen ja luonnonmukaistamiseen liittyvään perusparantamiseen ja täydennysrakentamiseen. Hankkeen kokonaiskustannukseksi on arvioitu 40 000 euroa, josta avustuksen osuus on enintään 30 prosenttia.

  • Projektissa parannetaan päiväkodin pihaa erilaisin liikuntaa edistävin teollisin välinein, lisätään viihtyvyyttä alueen luonnonmateriaaleja ja kasveja lisäämällä. Lisäksi tyhjään tilaan rakennetaan puunrungoista ja kivistä seikkailu ja majanrakennusalue. Aurinkolinnan piha on ilta- ja viikonloppuaikaan kaikkien käytettävissä. – Heli Peltola, Vapaa-aikapäällikkö

Hankesuunnitelman mukaan alapihalle on suunniteltu vapaaseen leikkiin luonnonmateriaaleista, puutukeista ja kivistä rakennettu leikkipaikka, jossa voi olla majanrakennustarpeita ja paikkoja. Alueelle rakennetaan myös rinteeseen soveltuva luonnonmukainen kokoontumispaikka, joka mm. parantaa erilaisten tapahtumienkin järjestämistä ulkona mm. kevätjuhlia ja toimii tarinahetkiin sekä kiipeilypaikkana pienimmille lapsille ympärivuotisesti. Erilaisin materiaalein saadaan tasoeroja kiipeilyyn ja kulkemiseen.

 Myös muita luonnollisen liikunnan elementtejä kuten kiipeilyä, köysikiipeilyä, pulkkamäkiä (liukumäki suunnitelmassa) lisätään piha-alueelle. Luonnollisten pinta- ja muiden materiaalien käyttöä kuten haketta, hiekkalaatikkoja ja kasvatuslaatikoita on myös suunnitelmassa.

  • Kokonaisuutta on mietitty kasvatuslaatikoiden ja materiaalien näkökulmasta siten, että luontoyhteys vahvistuu, ja että myös nuoremmat lapset pääsevät useammin kokemaan lähelle luonnonmukaiseen ympäristöön luonnon elementtejä sekä liikkumaan monipuolisesti samalla tavoin kuin mm. metsäluonnossa päiväkodin pihassa. – Heli Nousiainen, Viheraluemestari

Hankkeen suunnittelua on tehty yhteistyössä varhaiskasvattajien, vapaa-aikapalveluiden ja elinvoimapalveluiden puistopuolen kanssa. Myös lapset ovat saaneet kertoa omat toiveensa, jossa erityisesti liukumäki nousi esiin. Projekti tullaan toteuttamaan kesän ja syksyn 2024 aikana.

Lisätietoja:

Heli Nousiainen, Viheraluemestari Puh. 0400 541 638

Heli Peltola, Vapaa-aikapäällikkö Puh. 040 827 2753