Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupunki kerää asukkailtaan ideoita kaupungin kehittämiseen. Prosessiin on varattu 15 000 euroa ja määräraha tullaan käyttämään vuonna 2025. Osallistuva budjetointi on menetelmä, jossa kaupungin asukkaille annetaan mahdollisuus vaikuttaa budjetin määrärahojen kohteiden valintaan. Viime vuonna osallistuvaan budjetointiin kutsuttiin lapset ja nuoret, nyt vuorossa ovat aikuiset kuntalaiset.

”Keuruun kaupunkistrategian tavoitteena on ottaa kuntalaiset vahvemmin mukaan päätöksentekoon. Muun muassa syksyn 2023 kuntalaiskyselyssä vastaajat toivoivat osallistavan budjetoinnin toteuttamista. Olemme tarttuneet rohkeasti tähän ehdotukseen – yhdessä syntyy parasta!”
– Noora Pajari, Kaupunginjohtaja.

Ehdotukset voivat olla esimerkiksi investointeja, perusparannuksia, palveluita, tapahtumia – tai jotain muuta. Ideat voivat kohdistua asuinalueisiin paikallisesti. Ideoita voivat olla esimerkiksi: uudet virkistyspaikat, koko kaupungin tapahtuma, määräaikaisen henkilön palkkaaminen projektiin, uimarannan tai leikkipaikan perusparannus tai jotain ihan muuta.

Osallistavaan budjetointiin varattava summa voi olla myös alkupääoma isommalle investoinnille, mutta tästä päättää kaupunginvaltuusto osana talousarvion laatimista.

”Syksyllä 2023 kokeiltiin ensimmäistä kertaa lapsille ja nuorille suunnattua osallistuvaa budjetointia. Ehdotusten pohjalta vuoden 2024 aikana tullaan rakentamaan Tervan alueelle oleskelukatos nuorille, josta löytyy muun muassa nuorten toiveiden mukainen kännyköiden latausmahdollisuus. Lisäksi keväällä toteutetaan retki YleX-pop- tapahtumaan. Prosessi oli todella hyvä ja kannustammekin nyt aikuisia osallistumaan myös!”

 – Noora Pajari, Kaupunginjohtaja.

Ehdot:

  • Ehdotusten tulee olla kaupungin toimintavallan alaisia ja kohdistua Keuruulle.
  • Investointihankkeiden ehdotukset tulee kohdistua julkisen ympäristön kehittämiseen.
  • Ehdotusten toivotaan tuottavan iloa mahdollisimman monille ja toiminnan tulee olla avointa.
  • Ehdotuksen voi jättää sähköisesti webropol-kyselyn kautta tai voit täyttää paperille ehdotuksen Keuruun pääkirjastolla ja Haapamäen kirjastolla.

 

Oman idean voi jättää osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/440324BA14875737

 

Prosessin eteneminen:

A) 8.-29.2.2024 Kerätään ideat kehittämiskohteista

B) Kaupungin työryhmä käy ehdotukset läpi ja varmistaa, ettei ehdotusten toteuttamiseen ole esteitä. Esteelliset ehdotukset rajataan pois jatkoon pääsevistä ehdotuksista (esim. ei kohdistu kaupungin päätäntävaltaan).

C) Kaupunkilaisille järjestetään toukokuussa 2024 avoin tilaisuus keskustella toteutettavista projekteista. Ehdotuksen jättäneet kutsutaan halutessaan tilaisuuteen.

D) Soveltuvista ehdotuksista äänestetään ja eniten ääniä saanut ehdotus viedään kaupungin valtuuston päätettäväksi osana vuoden 2025 talousarviota.

Lisätietoja:

Tino Kohonen, Hyvinvointikoordinaattori Puh. 050 564 7652 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 Juliste.png