Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupungin avoimet virat ja työsopimussuhteeseen perustuvat toimet julkaistaan kaupungin virallisella ilmoitustaululla, Kuntarekryn sekä työvoimahallinnon sivustoilta. 

 Linkkejä:

Keuruun kaupunki työllistää satoja eri alojen ammattilaisia

Työ kaupungilla on työtä keuruulaisten hyväksi. Tuotamme erilaisia lakisääteisiä palveluja noin 9 800 asukkaalle ja/lisäksi vapaa-ajan asukkaille.

Keuruun kaupunki työllistää noin 690 vakituista työntekijää, ja on suurin työnantaja Keuruulla. Kaupungin vakituisen henkilökunnan keski-ikä on noin 48 vuotta. Eläkkeelle on siirtymässä lähivuosina edelleen suuri joukko työntekijöitä, joten Keuruun kaupungilla on vapautumassa työpaikkoja ammattinsa osaaville henkilöille. Lisäksi tarvitaan sijaistyövoimaa esimerkiksi sairauslomien, perhevapaiden, vuorottelu- tai opintovapaiden, koulutuksen, hoitovapaan tai vaikkapa vuosiloman ajaksi. Kaikilla toimialoilla ei palkata lainkaan sijaisia, mutta joillakin toimialoilla esimerkiksi hoivatyössä ja koulujen opetustyössä on välttämätöntä palkata sijainen heti poissaolon ensimmäisestä päivästä lähtien.

Keuruun kaupungin työtehtävien kirjo on erittäin laaja ja monipuolinen. Suurin osa
henkilöstöstä työskentelee sivistyksen toimialalla (perusopetus, lukio, varhaiskasvatus sis. päivähoito), perusturvan toimialalla (vanhuspalvelut, sosiaalitoimi) tai teknisellä toimialalla (esimerkiksi kiinteistöjen ylläpitoon, kunnallistekniikkaan, ravitsemus- ja siivouspalveluihin liittyvät tehtävät). Toimialat käsittävät erilaisia työyksiköitä (tulosalueita tai tulosyksiköitä), joiden asema ja henkilöstömäärä vaihtelevat paljon.

Keuruun kaupunki tuottaa muille kunnille palveluja yli kuntarajojen seuraavilla yhteistoiminta-alueilla: maatalouslomitus, maaseutuhallinto, ympäristöterveydenhuolto,edunvalvonta sekä kansalais- ja musiikkiopisto.

  • Keuruun kansalaisopisto ja Läntisen Keski-Suomen musiikkiopisto ovat Keuruun kaupungin, Multian ja Petäjäveden kuntien vapaan sivistystyön oppilaitoksia.
  • Maatalousyrittäjien lomituspalveluiden järjestämisestä vastaa Keuruun paikallisyksikkö Jyväskylän, Jämsän, Multian, Muuramen, Mänttä-Vilppulan ja Petäjäveden alueilla. 1.1.2017 lukien Keuruun paikallisyksikköön liittyvät myös Karstulan ja Hankasalmen paikallisyksiköt.
  • Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alueeseen kuuluvat Jämsä, Keuruu, Kuhmoinen, Multia, Mänttä-Vilppula, Petäjävesi, Ruovesi ja Virrat. (1.1.2013 lukien)
  • Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimisto tuottaa terveysvalvonnan ja eläinlääkinnän lakisääteiset palvelut Jämsän, Keuruun, Mänttä-Vilppulan ja Virtain kaupungeille sekä Kuhmoisten ja Ruoveden kunnille.
  • Ympäristönsuojelun lakisääteiset palvelut tuotetaan Keuruun ja Mänttä-Vilppulan kaupungeille.
  • Keuruun kaupungin edunvalvontatoimisto järjestää holhoustoimen edunvalvontapalvelut Keuruun, Multian, Mänttä-Vilppulan, Ruoveden ja Virtain alueiden asukkaille.

Keuruun valttina monipuolinen elinkeinorakenne

Keuruulla kannattaa tehdä töitä ja työllistää. Keuruulla on monipuolinen elinkeinorakenne. Tärkeimmät teolliset toimialat ovat metalliteollisuus, metsä- ja puutalous, viestintä sekä elintarvikkeiden tuottaminen. Palvelusektorilla suuria työnantajia ovat Keuruun kaupunki, Keski-Suomen Seututerveyskeskus sekä sadat matkailu- ja muut palvelualan yritykset.

Lisätietoja saat myös Kehittämisyhtiö Keulink Oy:n sivuilta.