Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

 Keuruun kaupungin saavutettavuusalueet kuvattuna kartalla

”Keuruu on upea paikka, muuttaisin, jos olisi työpaikkoja.”

Tähän ajatukseen törmää niin Keuruun markkinoiden tonttiesittelypisteellä kuin sosiaalisessa mediassa.

Valtiotieteen tohtori Timo Aro on tutkinut, Keuruun kaupungin toimeksiannosta, Keuruun vaikutusaluetta saavutettavuuden näkökulmasta kolmella ajoaikaetäisyydellä: 45, 60 ja 90 minuuttia Keuruulta ulospäin. Tutkimus liittyy Keuruun keskustan osayleiskaavan taustaselvityksiin.

Keuruun 45 minuutin vaikutusalueella sijaitseen noin 23 000 työpaikkaa, tunnin vaikutusalueella on noin 85 000 ja 90 minuutin vaikutusalueella noin 225 000 työpaikkaa. Jos vertailuun otetaan pääkaupunkiseudulla hyvin yleinen, tunnin työmatka, lapsiperheiden paratiisin lähettyvillä on 85 000 työpaikkaa.

Keuruun kaupallinen kehitys on ollut viime vuosina vahvaa. Tätä selittää kaupan kehittyminen ja hyvä ostajapotentiaali Keuruulla sekä lähialueilla. Keuruun 45 minuutin vaikutusalueella on noin 67 000 asukasta, tunnin vyöhykkeellä 230 000 asukasta ja päiväkäynnin eli 1,5 tunnin etäisyydellä 560 000 asukasta.

Keuruun upean kaupallisen ja kunnallisen palvelutarjonnan lisäksi tunnin vyöhykkeeltä löytyy Himos, Helvetinjärvi, Serlachius Taidemuseo, Unesco-kirkko, Ähtärin pandat ja paljon muuta mielenkiintoista.

Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa Keuruun kehittämistä ja suunnitella muuttoa lapsiperheiden paratiisiin.

Rakentavin terveisin!
Timo Määttä
Kaavoitusjohtaja
Keuruun kaupunki

 

Jaa artikkeli Facebookissa