Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

nuorisovaltuustomyönteinenkunta sertifikaatin logoNuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti on tunnustus koko Keuruun kunnalle nuorisovaltuustomyönteisyydestä ja nuorten osallisuuden edistämisestä.

Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry on myöntänyt Keuruun kunnalle sertifikaatin nuorisovaltuustomyönteisyydestä.

– Keuruulla on mielenkiintoisia nuva-myönteisyyttä edistäviä toimintamalleja, kuten nuorten kanssa töitä tekevien Iso N-verkosto, kuvaili Suomen Nuorisovaltuustojen liittohallituksen jäsen Kosma Rönkä tunnustuksen julkistamistilaisuudessa.

Nuorisovaltuuston vs. ohjaaja Moona Räty lausui tilaisuudessa kiitossanat. Räty muistutti, että Keuruun Nuva on perustettu jo vuonna 2001 tuolloin hyväksytyn Keuruun nuorisopoliittisen ohjelman toimenpiteenä ja oli ensimmäisiä nuorisovaltuustoja Suomessa.

– Melkoisia konkareita aletaan siis olla tällä saralla! Lautakunnissa Nuva on ollut kuutisen vuotta ja nyt myös kaupunginvaltuustoon on auennut ovet, Räty hymyili.

Idea sertifikaatin hakemiseen lähti nuvalaisilta itseltään. Tunnustusta varten pykäliä ja hallintosääntöjä viilattiin, mikä on saattanut nuorisoa ja päättäjiä yhteen.

– Keuruulla on tiivis ja toimiva nuorisotyöverkosto. Nuorten ääni kuuluu ja näkyy! Nuoria koulutetaan ymmärtämään omia vaikutusmahdollisuuksia ja annetaan tila sekä edellytykset suunnitella ja toteuttaa toimintaa itse, Räty kuvaili julkistamistilaisuudessa.

Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti

Sertifikaatti on vuonna 2019 lanseerattu tunnustus kunnille, jotka edistävät kiitettävällä tavalla kunnan nuorten osallisuutta ja nuorisovaltuuston toimintamahdollisuuksia.

Tällä hakukaudella Nuorisovaltuustomyönteinen kunta -sertifikaatti myönnettiin historiallisen usealle kunnalle. Sertifikaatin sai yhteensä yhdeksän kuntaa: Keuruun lisäksi tunnustus myönnettiin Haminan kaupungille, Huittisten kaupungille, Jyväskylän kaupungille, Kihniön kunnalle, Loimaan kaupungille, Pyhtään kunnalle, Vimpelin kunnalle ja Ylöjärven kaupungille. Nyt myönnetyt sertifikaatit ovat voimassa 2.6.2021-1.6.2023.

Serfitikaatin saaneet kunnat julkistettiin 2.6.2021 järjestetyssä tilaisuudessa.

Lisätietoa

Julkistamistilaisuuden tallenne on nähtävissä Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto ry:n Facebook-sivulta.

Lue Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton sivuilta tiedote tuoreista sertifikaatin saajista (nuva.fi) sekä tutustu lisää sertifikaattiin (nuva.fi).

Jaa artikkeli Facebookissa