Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Hopealinjat palaa Keuruulle

Suomen Hopealinja Oy ottaa vastuulleen siipirataslaiva Elias Lönnrotin liikennöinnin kesäkaudeksi 2022. Keuruun kaupunki on allekirjoittanut Siipirataslaiva Elias Lönnrotia koskevan vuokrasopimuksen Pohjoismaiden suurimman sisävesivarustamon, tamperelaisen Suomen Hopealinja Oy:n kanssa. Kaupungin tilapalvelun ja matkailupalvelun neuvottelujen tuloksena toteutunut Siipirataslaiva Elias Lönnrotin vuokrasopimus on aluksi yksi vuosi (2022) ja jatkuu sen jälkeen optiona kahden vuoden ajan. Optiovuosien jälkeen sopimus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.

Asialla ei olla ensimmäistä kertaa, sillä Hopealinjat on laivalla liikennöinyt aikaisemminkin. Viime kerrasta toki on jo kahdeksan vuotta. Päätös aloittaa yhteistyö Keuruun kaupungin kanssa syntyi kuitenkin helposti.

”Tämä on meille looginen jatkumo. Olemme viime vuosina kehittäneet tuotettamme voimakkaasti ja nyt haluamme levittää järvimatkailun ilosanomaa osaltamme myös Keuruulle. Toivomme, että voimme omalla kokemuksellamme tarjota Keuruun matkailulle ja sen asukkaille lisäarvoa”, toteaa toimitusjohtaja Mari Vuorinen. ”Tarkoituksena on tuoda Keuruulle osaamistamme paitsi laivojen operatiivisesta toiminnasta ja ylläpidosta, myös tuotteistus- ja konseptointiosaamistamme. Tuomme hyväksi havaittuja tuotteitamme lapsille, perheille, ryhmille ja yritysmyyntiin. Keskitymme
liikennöinnin ohessa elämyksellisyyteen ja ohjelmallisuuteen ja toivomme, että saamme luotua hyviä kumppanuuksia paikallisten toimijoiden kanssa”, Vuorinen lisää ja jatkaa: ”Lisäksi haemme aina pätevää paikallista henkilökuntaa, joten jos matkailuala kiinnostaa, otamme mielellämme vastaan työhakemuksia.”

”Suomen Hopealinjan kanssa solmittu vuokrasopimus on siipirataslaiva ”Ellun” ja Keuruun matkailun kannalta suuri mahdollisuus kehittää sekä kaupungin että Keurusselän näkyvyyttä entistä laajemmalle. Ellu on keuruulaisille vanha tuttu jo vuosien takaa, mutta Hopealinjojen kanssa tehtävän yhteistyön kautta toivomme markkinoinnin saavan uutta pontta ja kenties uusia asiakasryhmiä. Kokemusta yhteistyöstä on jo entuudestaan, mutta uskon, että koronan myötä kotimaan matkailu kiinnostaa ihmisiä aiempaa enemmän ja näin ollen pohja matkailun kysynnän kasvulle on aiempaa vahvempi”, kertoo Keuruun kaupunginjohtaja Noora Pajari.

”Keuruun kärkikohteisiin kuuluvan Siipirataslaivan operoijana Hopealinjat toimii tärkeässä roolissa yhdistäen eri matkailun toimijoiden tarjontaa vahvistaen näin Keuruun koko matkailukenttää. Yhtiöllä on vahva, valmis sisävesiristeilyjen brändi ja markkinointikoneisto, johon keuruulaislaiva nyt liittyy. Uskon, että yhtiö tulee saamaan Keuruun toimijoiden täyden tuen ja toivotamme heidät lämpimästi mukaan yhteistyöhön kanssamme ”, lisää
matkailusihteeri Leena Jaatinen.


Siipirataslaiva m/s Elias Lönnrotin omistaa Keuruun kaupunki. Se aloitti liikennöinnin vuonna 1986 Keurusselkä -järvellä. M/s Elias Lönnrot on kopio satakunta vuotta sitten sisävesillä risteilleestä höyrylaiva s/s Elias Lönnrotista.

Suomen Hopealinja Oy on Pohjoismaiden suurin sisävesivarustamo. Varustamolla on käytössään seitsemän sisävesilaivaa, jotka kuljettavat noin 100 000 matkustajaa vuosittain. Hopealinjan toiminta-alue keskittyy eteläiseen järvisuomeen: Tampere, Hämeenlinna, Ruovesi, Virrat ja Keuruu lähiympäristöineen.

Hopealinjat julkaisee Keuruun kesän 2022 risteily- ja reittiliikenneaikataulut mahdollisimman pian.

 

Lisätietoa
Kaupunginjohtaja Noora Pajari, puh. puh. 040 844 5778 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Kiinteistöpäällikkö Hannu Pohjonen, puh. 0400 848 139 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Matkailusihteeri Leena Jaatinen, puh. 040 510 6699 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Hopealinjat, toimitusjohtaja Mari Vuorinen, puh. 050 4126 290 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.hopealinjat.fi
www.visitkeuruu.fi

 Siipirataslaiva Elias Lönnrot kotisatamassaan Ahtolassa.

 

Kuva: Suomen Ilmakuva Oy/Keuruun kaupungin arkisto

Jaa artikkeli Facebookissa