Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Kaupunki sai 30.6. ilmoituksen, että Kurkisaaren siltojen läheisyydessä olisi myrkkykeisoa. Työntekijämme on käynyt alueella ja epäilemme niiden olevan keisoa. Tunnistusta vaikeuttaa alueella kasvava tiheä ja korkea heinikko.

Kartalla osoitettu myrkkykeison kasvupaikat 30.6.2022Kurkisaaren siltojen läheisyyteen on viety tiedotteita myrkkykeisosta. Tiedotteesta löydät lisää tietoa kasvin ominaisuuksista ja myrkyllisyydestä.

Pyydämme kuntalaisilta ilmoituksia mahdollisita lisähavainnoista.

Ihmisiä ja eläimiä ei pidä päästää alueille, koska keiso on kaikille nisäkkäille vaarallinen syötynä tai pienestä vesistöstä juotuna.

Myrkkykeiso aiheuttaa epilepsian kaltaisia oireita ja mahdollisesti hoitamattomana muutamassa tunnissa kuolemaankin johtavan oireyhtymän.

Kuva valkokukkaisesta myrkkykeisosta veden äärellä

Myrkkykeiso on niin yleinen kasvi Suomessa, että sen poistaminen kaikilta alueilta on todettu erittäin vaikeaksi. Poistaminen on tehtävä juurineen ja kasvustoja katkomatta, ettei soluneste vuoda vesistöön ja myrkytä vesistöä. Kunnat poistavat keisoa pääsääntöisesti uimarannoilta ja niiden läheisyydestä resurssien puitteissa.

 

Jaa artikkeli Facebookissa