Siirry sisältöön
Keuruu - etusivu
Muuta tekstin kokoa
Muuta tekstin kokoa

Keuruun kaupunki on mukana Unicefin Lapsiystävällinen kunta mallissa. Malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja auttaa kuntia edistämään etenkin heikoimmassa asemassa olevien lasten oikeuksia. Tarkoitus on auttaa myös kuntia tekemään lasten hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja lasten arjen palveluissa ja kunnan hallinnossa. Malli on Keuruulla edennyt vaiheeseen, jossa Unicef on hyväksynyt Keuruun kaupungin toimintasuunnitelman ja tavoitteet Lapsi ystävällinen kunta tunnuksen saamiseksi. Tavoitteita on nykytilan kartoituksen jälkeen valikoitunut viisi, joista jokainen sisältää erilaiset toimenpiteet tavoitteen saavuttamiseksi.

Tavoitteet lisäävät mm. päättäjien ja viranhaltijoiden tietämystä lasten oikeuksista ja osallisuudesta, osallisuuden huomioimista erilaisissa toiminnoissa ja ohjelmissa sekä lasten ja nuorten mahdollisuuksia osallistua mukaan kaupunkiympäristön suunnitteluun.

Yksi tavoite on lasten ja nuorten toiveesta tullut, ja tässä tavoitteessa lapset ja nuoret toivoivat tapahtumia ja tilaisuuksia, joissa voidaan lisätä lasten, nuorten ja aikuisten välistä positiivista ja toiminnallista vuorovaikutusta.

Tähän liittyen Keuruun kaupunki haastaa kaikki tahot, järjestöt ja muut mukaan järjestämään tapahtumia, tilaisuuksia ja muita mahdollisuuksia, joissa lapset ja nuoret sekä aikuiset voivat kohdata toisiaan tasavertaisesti esimerkiksi yhteisen toiminnallisen tai muun tekemisen tiimoilta. Ideoita tapahtumaan tai tilaisuuteen voi kysyä, vaikka lapsilta ja nuorilta itseltään, sekä mahdollisuuksien mukaan ottaa heitä mukaan myös järjestämiseen. Sen ei tarvitse olla mitään suurta, vaikka yhteinen hetki mukavan harrastuksen tai pelin äärellä, tai tapahtuma johon vanhempien on mahdollista osallistua yhdessä oman lapsensa kanssa.

Raportoinnin vuoksi kaikki tilaisuudet tai tapahtumat tulisi ilmoittaa Nuorisopalveluiden vastaavalle Niina Savilahdelle osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. . Samalla tilaisuuden järjestäjä saa tapahtumassa käytettävän ”Lapsiystävällinen Keuruu tapahtuma” logon käyttöön. Kampanjalle ei ole määritelty loppumisaikaa, joten tilaisuuksia voi ilmoittaa tästä eteenpäin.

Toivon mukaan mahdollisimman moni taho vastaa lasten ja nuorten esittämään toiveeseen ja yhdessä luodaan erilaisia mahdollisuuksia lasten, nuorten ja aikuisten väliseen positiiviseen kohtaamiseen.

Lisätietoa haastekampanjasta:

Nuorisopalveluiden vastaava Niina Savilahti p. 040 5126 348 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Keuruun kaupunki

Jaa artikkeli Facebookissa